Arkham Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Edge Entertainment
Fantasy Flight Games
Galakta
Heidelberger Spieleverlag
Nexus
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2005
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

CZ nebo EN

Ahoj, mám dotaz, zda si pořídít CZ nebo EN verzi. Ptám se, protože případní spoluhráči neumí moc anglicky. Tak pokud stačí jen, že si pravidla přečtu já a přetlumočím to nebo musí i hráči rozumět při hře anglicky?
Díky, Iris
7.4.2017 10:41:53

...
Tak záleží jestli chceš rozšíření nebo ne. V češtině vyšlo jedno malé a jedno velké, pokud se nepletu. To si myslím, že bohatě stačí, na trhu je spousty jiných her, třeba i s podobnou tématikou, takže imho není moc třeba jednu hru rozšiřovat, takže cz verze by byla ideál. Ale pokud by ti to nestačilo a chtěl bys víc, tak je tu možnost en verze. Co se týče jazykové závislosti: je to koop, s žádnými skrytými informacemi mezi hráči, takže vše jde tlumočit. Pokud by tě bavilo překládat karty ostatním hráčům a zároveň máš talent vypravěče, tak dokonce možná by to bylo ku prospěchu atmosféry hry, ale nadřel by ses hodně, za jedno kolo bys musel číst a tím pádem překládat zhruba tolik karet kolik je hráčů +1. Takže záleží na tobě a také na spoluhráčích, zda vydrží 3+ hodiny poslouchat jeden a ten samý hlas ;-)
Jo a jinak tohle nepatří do otázek, ale do diskuze, páč na to není jednotný názor. Otázka má většinou možnost jednoznačné objektivní odpovědi a týká se vlastně jen pravidlových otázek. :-)

7.4.2017 11:00:25

iris.s
Jak psal matewr84, aspoň jeden hráč by měl umět dobře, ale pokud nemáš problém s tiskem a vkládáním překladů do obalů nebo dělání přelepek tak kromě Miskatonic Horroru jsem vše přeložil (a ten jednou udělám taky :-D) tak aby to textově bylo kompatiblní s oficiálním překladem. Mám pocit, že akorát u Kingsportu byl problém s některými soubory ale stačí dát vědět do pošty a já to někam hodím. Čím víc rozšíření tím větší variabilita ale doporučuju se držet hraní jen s jedním velkým a jedním malým s tím, že některé věci jako zranění/šílenství nebo task/mission z Dunwiche nechávám vždy.

7.4.2017 12:49:19

eng
ENG, aspon sa ludia zacnu popri hrani ucit aj jazyk, v roku 2017 nevediet po anglicky je predsa smutne, ci? :-)

7.4.2017 17:45:37

Vybíráme z Bazaru

Zombicide: Zelená horda
Zombicide: Zelená horda
Akt. cena: 1224 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas