Arcadia Quest - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: neuvedeno
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: CMON Limited
Spaghetti Western Games
Autoři: Eric M. Lang
Fred Perret
Guilherme Goulart
Thiago Aranha
Rok vydání: 2014
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Arcadia - obecne princip hry prip. vs nove oznamena Masmorra

Ahoj,plz zvazuju koupi Arcadia Quest,

1) je mozne to nejak prirovnat napr. ke Drizztovi(Drizzta mam a libi se mi, ale tam je to i svetem, kde mam nacteno kde co ;-) U Arcadie me laka nejen hra, ktera mi prijde podobna ale i zpracovanim, ktere je dle meho uzasne :-) A je mozne to hrat pouze v 1 hraci (i kdyz ofiko pravidla to nezminuji)? Jaka je znovuhratelnost? Mozna nejake celkove dojmy, pokud to nekdo hrajete, moc se tu o tom nediskutuje, a pritom podle hodnoceni i jinde to je hra vyborna ...

2) v novinkach se objevil odkaz na Masmorra Dung. of Arcadia - cetl jste to nekdo podrobne co se pravidel a principu tyka, a znate i AQ - jak moc je to podobne/odlisne od AQ a pripadne podle prvnich dojmu po precteni popisu Masmorrie, myslite, ze je lepsi koupit AQ, MDoA a nebo nejlepe oboji (zvlast kdyz tam je napsano, ze se castecne muze zkombinovat :-) A jelikoz Kikstarter MDoA za chvilu konci, tak se musim rozhodnout rychle ... ;-)

Diky moc za odpovedi
7.3.2016 08:26:41

olie21
1) AQ nemá s Drizztem nic společného. AQ je takové lepší člověče nezlob se. Každý hráč má 3 hrdiny, chodí s nimi po mapě a snaží se:
a - nahrabat co nejvíce peněz
b - splnit co nejdříve tři questy
Likviduje přitom monstra, která mu stojí v cestě (a občas na něho útočí, když je moc blízko - ovládá je hráč po pravici (tuším) a likviduje hrdiny ostatních hráčů.
Hra končí v okamžiku, kdy někdo splní třetí quest. Questy jsou PvE (zabij několik monster, seber něco atd.) a PvP (zabij aspoň jednoho hrdinu od každého protihráče). Hráč musí splnit oba druhy questů, aby měl započteny ty tři celkem.
Pokud se hraje kampaň, hrdinové nakoupí za peníze novou lepší výbavu a hraje se další dung. Peníze nelze šetřit, uchovat lze pouze 1 gold do dalšího dungu, neutracený zbytek propadá.
Nedá se hrát solo - pokud si nestáhneš nějakou fandovskou verzi z BGG.

2) Masmorra - je to procházení chodbami dungeonu, sbírání pokladů, překonávání pastí - každý hráč hraje sám za sebe a může vyhrát pouze jeden z nich - ten který porazí hlavního bosse. Ale hráči musejí spolupracovat, aby se k hlavnímu bossovi dostali. Monstra nejsou figurky, ale pouze 6ti stěnné kostky.

Dá se hrát solo - v rámci KS byl odemčen goal, který přidává oficiální solo/koop pravidla.

Hrdinové z obou her jsou vzájemně kompatibilní (většina), tzn. dají se použít v obou hrách.
Přes velkou jednoduchost pravidel nabízí AQ celkem hodně taktických/strategických možností. Kostky ale dominují, takže všechno je ovlivněno dobrou porcí náhody.

7.3.2016 10:44:03 | Upraveno autorem (porovnej)

masmorra
Ahoj, Masmorru jsem backnul na KS a stáhnul jsem si i předběžnou verzi pravidel.

AQ jsem nikdy nehrál a popravdě mě ta hra z recenzí a mnoha gameplay videí, co jsem viděl na YT, nezaujal. Navíc brácha má Descentu 2nd E, kde vidím hodně podobností, takže pro mě pass.

Rozdíly: AQ je scénářový. Tudíž si předem rozestavíš mapičku a máš i jasně dané, jaké příšery ve hře budou. Masmorra je zcela náhodná. Procházíš dungeon a nacházíš různé místnosti s poklady, monstry, pasti, díky KS i prokletími. Pokud narazíš na místnost s runou, místnost vyměníš za velikou z druhé hromádky. Ve veliké místnosti mohou být i bossové, více pokladů atd. Většina monster do hry přichází náhodně ze spawn pointů - vezmeš kostku, hodíš a podle strany, která padne, máš monstrum. V prvním patře dungu máš lehčí potvory, ve druhém těžší (dva druhy kostek).
Obě hry jsou kompetetivní, tudíž hráči jdou proti sobě. V AQ mají přímo úkol se zabíjet. V Masmoře si spíše škodí - např. kartami pokladů, pokládáním pastí a hlavně na konci každého kola má hráč DM fázi, kdy spawnuje nové potvory a hýbe s nimi po dungu. Lze tak protihráčům zpomalovat jejich postup. V AQ monstra řídí umělá inteligence - prošel kolem mně hrdina, dám mu tečku. Masmorra na KS otevřela i kooperativní mód.
AQ je machanikami hry hodně podobná Descentu. Máš dostupné akce - pohyb, otevírání dvěří atd., a souboj se řeší kostkami. V Masmoře defacto vše určují kostky a jejich manipulace. Např, kouzelník z hozené magie udělá dva luky (fireball), nebo klerik léčení. Válečník z jednoho meče udělá tři (brutal strike). Možnosti manipulací s kotkami narůstají s úrovní postav, jak si otevírají nové skilly. AQ se hraje kampaň - mezi jednotlivými hrami postavy sílí (opět jako v Descentu). Masmorra je jednorázová rychlovka. Doporučuju se podívat na gameplay video, které je přímo na KS stránce a dával jsem ho i do té novinky na zatrolenkách.
Co se týče kombinování. V Masmoře mají hrdinové dva druhy karet (herních desek?) Jeden pro Masmorru a druhý pro AQ. Hrdiny tak můžeš použít v obou hrách. Na KS pak za 15 doláčů můžeš přikoupit konverzi pro hrdiny z AQ do Masmorry.
Snad jsem to napsal trošku srozumitelně :)

7.3.2016 10:54:34

Ok,
tak tohle se fakt vyplatí! Poradí mi takhle někdo narychlo jak na KS? Odkaz nebo přímo vysvětlit... Jak je to hlavně s platbou dolar/koruna atp. Díky moc...

7.3.2016 13:58:09

masmorra
Snad si na to jak na KS prisel, staci si tam jen zalozit ucet, pripsat kartu a prispet, nic vic, na konci kampane se ti strhnout penize a pak jen cekas dokud neprijde pledge manager (u CMON tak dve az tri mesice), kde si uz finalne doklikas co presne budes zavazne chtit, muzes si tam pridat i veci navic na ktere si neposlal penize rovnou, jen doplatis rozdil, zadas adresu a zaplatis dopravu + veci navic. A pak jen cekas.

K tomu rozdilu, masmorra bude neco uplne jineho, AQ se hraje na kampan s 6 scenari s tymem hrdinu, v masmorre mas jen jednoho, gameplay bude vyrazne kratsi, jiny system boje, jiny system prozkoumavani, jiny cil, je to remake nejake brazilske hry, v podstate spolu souvisi jen hernim svetem a vzajemnou kompatibilitou hrdinu, jinak to budou uplne jine hry

10.3.2016 23:22:07

Vybíráme z Bazaru

Mortum: Středověká detektivka
Mortum: Středověká detektivka
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas