Anachrony - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 15 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Dávid Turczi
Richard Amann
Viktor Peter
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Nové rozšíření


Mindclash Games právě v updatu na KS Trickerion oznámili, že připravují nové rozšíření.
4.2.2019 19:31:47

Duben
A v půlce dubna bude na KS i s deluxe verzí hry. Dost se těším!:-)

28.2.2019 15:30:04

Dotaz na Albi
Tak rozšíření se bude jmenovat Anachrony: Fractures of Time.
https://boardgamegeek.com/boardgameexpansion/272077/anachrony-fractures-time

Dotaz na Albi - plánujete, prosím, vydat v lokalizované CZ verzi?

1.3.2019 20:14:50

Archaon
Těžko říct... Anachrony je na trhu teprve tři měsíce a o rozšíření jsme doposud, kromě toho, že bude, moc nevěděli. Retailová verze navíc je navíc minimálně 9 měsíců vzdálená, takže do té doby se uvidí, jestli by to u nás (a hlavně v Polsku) mělo potenciál.

David Rozsíval,
Albi Česká republika a.s.

1.3.2019 22:28:08

@Dejf
Díky za velmi rychlou odpověď.

2.3.2019 03:44:56

Anachrony: Fractures of Time Expansion and Infinity Box



https://www.kickstarter.com/projects/438141406/anachrony-fractures-of-time-expansion-and-infinity/description

17.4.2019 11:22:12

Počkám si
Já osobně si počkám a doufám, že to vyjde i s figurkami paladinů v retailu. Protože ta kampaň je úlet. 45 dolarů + pošta za tohle, to se mi dávat nechce. Nakonec to vyjde v retailu a bude to za litr, jako Exosuity.
____________________________________________________
Natáčím deskoherní videa na Youtube na kanále Bartyx Gaming!

17.4.2019 16:45:39

Infinity Box

Laka me take ten infinity box, v kampani je avizovano, ze je KS exkluzive.

17.4.2019 18:07:09

@Dejf
Mohlo by dat Albi prosim vedet plany ohledne tohoto rozsireni pred koncem KS kampane? Rad bych podporil event. ceske vydani, ale potreboval bych vedet, ze bude:)

17.4.2019 19:21:31

En verze

Když vidím odpověď albi, tak mě to opět jen utvrzuje, že si to koupim anglicky. Na ks ta hra vyjde i v chorvatstine, České albi se o rozšíření dozvídá od hráčů zatrolenych her a bojí se o prodeje v Polsku:)

17.4.2019 20:40:09

pepim
Ahoj,
koukal jsem na KS a ať koukám, jak koukám, tak o chorvatské verzi nevidím ani zmínku. Je tam výslovně napsáno, že fyzicky bude hra pouze s anglickými pravidly a zbylé jazyky (včetně zmíněné chorvatštiny) budou k dispozici ke stažení jako PDF. Jestli ta zmíněná chorvatština je tam z toho důvodu, že se nabídnul nějaký fanoušek nebo je to iniciativa autorů, to netuším. Kdybychom byli osloveni s tím, jestli nechceme pomoci s lokalizací pdf verze rulebooku pro KS, neměli bychom s tím problém, ale Mindclash nás s touto prosbou neoslovil.

Druhá věc je lokalizované vydání. Je to opakování stokrát řečeného, ale MOQ je v drtivé většině printů 1000 kusů. Normální poměr prodaných rozšíření k základům je v tuhle chvíli cca 1:5, možná 1:4 a u těch nejpopulárnějších her 1:3. Celosvětově to nedělá problém - když uděláte 10 000 základů, i při poměru 1:5 máte jistotu, že MOQ prodáte. To pro lokalizovaný print samozřejmě neplatí.

Nebudu tady zastírat, že to není fér. Jsem ten poslední, kdo by někoho odrazoval od nákupu anglické verze - pokud chcete mít opravdu jistotu, že všechny addony budete mít k dispozici, je to prakticky jediná varianta pro jakoukoli deskovku, a naprosto chápu, pokud se tak rozhodnete.

Na druhou stranu nejsou to z naší - ani od Blackfire, MindOKu nebo Rexher žádné výmluvy - kolikrát hru vydáte s nadějí, že se chytne a ono ne. A ani to nemusí být kdovíjaký propadák, ale zkrátka to není takový úspěch, aby to ospravedlnilo vydání rozšíření za vyšší tisíce dolarů, které pak budete vyprodávat celou pětiletku. Není v tom kalkul, že si namastíme kapsy na základu a haha tu máte fanoušci. Je to o tom, že produktu věříme, ale on se zkrátka nechytne tak, jak by bylo potřeba. A v takovém případě to znamená minimalizovat ztráty.

Na druhou stranu, abych končil na pozitivní notě - vzhledem k tomu, že Fractures of Time je jazykově nezávislý, je dost možná varianta, že rozšíření sice nevyjde kompletně počeštěné, ale že budou k dispozici alespoň pravidla ke stažení a pár kousků do retailu. Ale rozhodně si myslím, že kdo koupí teď KS edici, ten spíš neprohloupí.

Díky za pochopení.

David Rozsíval,
Albi Česká republika a.s.

17.4.2019 23:50:01

@Dejf
Děkuji za vyjádření.

Ta pravidla přeložená do cz a dostupná ve formě pdf by pro mě byla super zpráva.

Rozumím tomu tedy správně, že Anachrony se u nás příliš nedaří a s vydáním tohoto rozšíření v češtině se příliš nepočítá?

18.4.2019 05:07:47 | Upraveno autorem (porovnej)

Archaon
S Anachrony je to trochu složitější. My s ním od začátku počítali jako s produktem pro Polsko, kde je pro podobné hry daleko větší trh než u nás. Takže celkově zatím nemůžu říct, že by prodeje hry byly zklamání - ale táhne to Polsko - v ČR rozhodně mezi naše nejprodávanější strategie nepatří. A v případě jazykově nezávislého rozšíření v takovém případě nedává smysl riskovat se separátním printem, spíš nakoupit v omezeném množství přímo anglické kopie a doplnit je o PDF pravidel, jako jsme to udělali u Exosuit Commander Packu.

David Rozsíval,
Albi Česká republika a.s.

18.4.2019 10:11:03

Vybíráme z Bazaru

Clans of Caledonia (EN)
Clans of Caledonia (EN)
Akt. cena: 1175 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas