Anachrony - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 15 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Dávid Turczi
Richard Amann
Viktor Peter
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Jaké to je? Překlad pravidel?

Ahoj, má někdo s hrou zkušenosti? Stojí to za ty penize? Neplánuje někdo překlad pravidel?

J.
11.6.2017 20:09:51

Dojmy
Tezko rict podle me spise ne.
Vice dojmu najdes na DZ
http://www.deskozrout.cz/topic/7325-dojmy-pojmy/

Kopiruju svuj prispevek z DZ fora
Kteri uz je ale jen reakci na nektere jine dojmy tak je dobre si to projit cele

- tema
- miliarda možnost
- takové neuchopitelné zdroje ( kromě vody )
- překvapivě ani suroviny a budovy spolu nějak velmi nesouviseli.
+ tři ( čtyři ) typy workeru a limity na jejich využítí
+ ta mechanika unavený / neunavený worker + jejich motivace
+ cestování v čase
+ rasy jsou skutečně odlišné a v průběhu hry se tam každý soustředí trochu na něco jiného. slušný prostor pro využívání rasových bonusů

postřehy z naší partie:
my jsme naopak v čase létali o stošest - já dokonce za ty anomálie měl body a byla to moje podmínka k opuštění planety.
Body jsou v podstatě skoro za vše a je to takové cavernoidní jen v sci-fi prostředí.
Náhoda v podobě hodu kostkou na anomáliemě nepřišla tak zásadní. Ale ten hod kostkou na superprojekt ( respektive jeho zdroj ) je dost náhodná část - hod s pravděpodobností 33% na to abych měl surovinu pro projekt, který přináší zpravidla dost bodu i slušnou výhodu je možná na takové to euro docela dost. Obzvlašť když jedna z ras měla jako bonus, že nemusí házet kostkou a rovnou si vzala zdroj podle potřeby. Čekal jsem že v té hře bude více interakce mezi hráči, ale kromě blokování použitých lokaci je interakce 0.

za mě zatím tak 5/10, zatím poznám zábavnější hry na 3 hodiny.

jinak výsledný score jsem měli 66 -50 - 50 - 43

11.6.2017 22:51:08 | Upraveno autorem (porovnej)

Paladin91
Diky moc za nazor. Jsem spíše ameritrashovy hráč, ale v solitéru si zahraju i euro. Zaujalo mne téma cestování v čase.

Diky moc ještě jednou.

J

12.6.2017 07:31:20

Překlad
Na překladu pracuju, bude tak za 2-3 týdny.

17.2.2018 13:47:12

Titěrnost
Tohle je jedno z mých velkých zklamání. Na hru jsem se fest těšil, byl jsem rozhodnutý ji už na Deskohraní prostě jen popadnout a mazat domů vařit si mozek, ale když jsem pak viděl ten milion titěrných žetonků, tak jsem okamžitě vycouval. Je to pro mě jen kvůli tomu promrhaný potenciál. Škoda, byl bych ochotný zaplatit za hru klidně dvojnásobek, kdyby ty komponenty byly “za co vzít”. Co takhle vydat deluxe verzi s masivními žetony? Asi utopie, co...?

28.2.2019 07:44:48

Hm...
hru doma mám a nemám dojem, že by nejaké komponenty boli zbytočne malé. Všetko je prehľadné a v užitočnej veľkosti. Keby bolo niečo väčšie tak hra zaberá ešte viac miesta. Naopak, žetóny mi prídu v normálnych veľkostiach ako v iných hrách... dokonca žetóny vedeckých výskumov sú zbytočne veľké, pokojne mohli byť vo veľkosti ostatných žetónov.

Chápem, že niekto nebude hrať hru kvôli množstvu ikon, alebo niekomu bude vadiť väčšie množstvo komponentov. Ale ak sa bude niekto rozhodovať o tejto hre, tak určite doporučujem ju vyskúšať a nenechať ju len tak na základe "titěrnosti" komponentov, ktoré sú jednak v normálnej veľkosti a jednak sa s nimi narába pri hraní úplne bez problémov.

28.2.2019 08:27:56

Titěrnost
Tak jsou tam 2 typy žetonů malé, ale zbytek je naopak dostatečně velký. Nehrát kvůli tomu hru mi přijde malicherný, ta hra je super!

Dobrá duše v domovher.cz

28.2.2019 10:01:05

Hodnocení
Za sebe musím říct, že je to opravdu moc hezká hra. Je hodně optimalizační, variabilní a prostě odladěná každým coulem. Solo varianta je taky zajímavá.

Ta hra trochu trpí na to, že hráči od ní očekávají "téma" - no téma až tak extra důležitou roli nehraje. Nicméně ta hra nezastírá, že je festovní Euro, takže tak nějak jde tušit, že je to spíš o mechanismech (které jsou skvělé).

Titěrnost komponentů - ano jsou tam titěry titěrné, ale nehrát kvůli tomu skvělou hru mi přijde na hlavu. To samé se řešilo u Throught the ages - kde zaznamenávání přírůstků byli děláno titěrnými jehlánky a stejně jako u Anachrony mě ani nenapadne říct, že ta hra je špatná nebo ji kvůli tomu nebudu hrát.

28.2.2019 10:18:31

Titěrnost
Zdar lidi, tak predne, proc komentujete preference? “Na hlavu” apod. Ja jsem tu hru kvuli tomu NEKOUPIL, ale neznamena to, ze bych si ji nechtel zkusit zahrat. Na Desko to neslo, nemam zas tolik casu, abych si mohl dovolit “zazdit” tam cely den 35 strankami pravidel (nebo kolik jich je, snad me tady zase nejaky pedant nebude chytat za slovo). Taky tim jen poukazuji na skutecnost - nektere ty zetonky BEZ DISKUZE JSOU v mikroprovedeni, kdo rika, ze ne, tak bud lze nebo zije ve vse promijejicim opojeni, a nekomu takova skutecnost proste muze vadit. Muzeme se tady nad tim rozplyvat, ale treba me to proste odradilo, tecka. Je taky ted tolik skvelych her a tak silna konkurence, ze i takovehle detaily mohou rozhodnout, tak to zkuste prijmout. Btw. u zminovane TTA (mam Novy pribeh) bych pro desky hracu uvital takove ty drevotriska/plast organizery zetonu, do kterych se vlladaji desky hracu, jako kluci vymysleli pro Mars - nevite, existuje neco takoveho i pro “novou” TTA? Samozrejme zeptam se na to i na spravnem miste, ale treba kdyby nahodou tady nekdo vedel... :) Dik a euru zdar! ;)

1.3.2019 07:03:55

Malé žetonky
No ty malé žetony jsou tam jen dva pro každého hráče (v krabici je jich hromada náhradních) a slouží pouze jako ukazatele na tvé desce, takže se s nimi prakticky jen hýbe doleva doprava. To není zas tak zlé. Všechny ostatní žetony jsou velké až dost.
____________________________________________________
Natáčím deskoherní videa na Youtube na kanále Bartyx Gaming!

17.4.2019 16:43:45

Vybíráme z Bazaru

Bantam West
Bantam West
Akt. cena: 120 €
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas