Alhambra - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Středověk
Herní kategorie: budovatelská
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Corfix
Piatnik
Queen Games
Autoři: Dirk Henn
Rok vydání: 2003
Sdílej: Facebook

Alhambra 20.08.27

Autor: doomista | 1 hodina 0 minut | 27.8.2020 | 2

Hra: Alhambra + Alhambra: Vezírova přízeň

Hráči: doomista a 2 neregistrovaní

Alhambru jsme z poličky vytáhli po velice dlouhé době a volba na ni padla především proto, že jsme po dlouhém pracovním dni už nikdo nechtěli přemýšlet.

Úvodní fasování peněz mi nadělilo samé velké žluté, trochu jsem se chytal za hlavu, že v úvodních tazích budu jenom lízat peníze. Paradoxně mi štěstí přálo a na žluté se opakovaně vyskytovaly dlaždice, na které jsem měl přesně. Díky tomu a díky jedné šikovné přístavbě jsem si hned v úvodu hry nabral 6 bílých, a do konce hry už jsem se o tuto barvu nemusel bát.

Město se mi rozšiřovalo jak chapadla chobodnice do dvou směrů, přičemž spojité hradby byly jak nahoře, tak dole, ale dohromady nula nula nic. Jelikož bodovací kartičky byly matematicky přesně umístěny ve třetinách balíku, rozhodl jsem se tomu zatím nevěnovat pozornost a raději jsem sbíral peníze. V prvním bodovacím kole jsem měl náskok jenom v těch bílých a červených, takže jsem skončil poslední.

Do druhého bodovacího kola jsem tento poměr sil v podstatě nezměnil, ale zajistil jsem si druhé místo v každé další barvě kromě modré, což mě vyšvihlo na celkovou druhou pozici. Během prostřední fáze hry se mi podařilo i pár zajímavých komb, jako například využití dvou různých směnáren na směnění žluté na zelenou a taky jeden podařený tah, kdy jsem koupil přesně, dobral peníze, aktivoval Vezíra a zpětně koupil něco, na co jsem si zrovna nabral peníze.

Tohle byl v podstatě jediný moment, kdy byl Vezír ve hře aktivně použitý, z titulního rozšíření je to podle mého nejhorší funkce. Protože druhá bodovací karta přišla relativně pozdě, byla poslední fáze hry velice krátká a patřičně dramatická. Moji protihráči si zajistili svoji převahu ve fialové i zelené, nicméně finální dražba jim učinila neplánovanou čáru přes rozpočet - povedlo se mi totiž vydražit dvě fialové dlaždice, které nejenže získaly fialové prvenství mně, ale ještě navíc propojily moji severní a jižní hradbu, z čehož káplo bonusových 26 bodů.

Hra skončila stavem 142, 116 a 89 v můj prospěch.

Odehráno v: Brno (Okres: Brno-město)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Hannibal
Akt. cena: 2300 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas