Alchymisté - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: neuvedeno
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Matúš Kotry
Rok vydání: 2014
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Přednostní publikování při vyvrácení teorie

Ahoj, chtěl bych znát Váš názor na tuto situaci:
vyvracel jsem teorii, zároveň jsem měl na publikování teorie 2 akce na 1. místě (celkem 3 kostičky), takže jsem mohl přednostně publikovat. Moje otázka zní, když jsem přednostně publikoval, měl jsem odebrat kostičku z první akce nebo 2 kostičky z druhé akce v sekci publikace teorie?
Díky za názory.
30.1.2016 11:40:27

Publikace
Kostky se odebiraji vzdy od prvni. Tedy nejdrive odebiras jednu a pak dve. Pri vyuziti "prednostni publikace" pak akci "publikace teorie" zacina hrac c. 2.

12.9.2016 16:44:40

publikace
Taky jsem to hledal a nasel jsem reseni tak, tak pise panbubo2.

12.9.2016 20:55:50

Publikace
Pokud máš 1+2 kostičky na akci publikace teorie. Můžeš využít Přednostní publikování za předpokladu, že ÚSPĚŠNĚ vyvrátíš 1. teorii. Proto aby si mohl opět přednostně publikovat (další akce Publikace teorii - dvoukostičková akce). Musíš opět ÚSPĚŠNĚ vyvrátit teorii. Celkem je tedy zapotřebí 5 kostiček. A důležité je i pořadí. Akce se vyhodnocují po sloupcích, tedy pokud budeš mít např. kostičku na poli vyvrácení teorie na prvním místě a spoluhráč na druhém, tak pak za předpokladu, že chceš dvakrát vyvracet, před druhým tvým tahem bude hrát někdo jiný..
snad jsem to nepomotal :)

13.9.2016 09:39:14

PLATÍ SE ZA PŘEDNOSTNÍ PUBLIKACI?
Ahoj,

rád bych poprosil o ujištění, zda hrajeme správně. U přednostního publikování (po vyvrácení teorie) se platí nebo neplatí zlaťák za publikování?
Dále, pokud jsem na poli vyvrácení teorie nejvýše (zásluhou společníka), ale na publiokvání již tak, jak mi uděluje pořadí, vztahuje se na mě i v tomto případě přednostní publikace? Nebo je potřeba mít v obou herních akcích kostečky v první řadě?

4.2.2019 09:50:58 | Upraveno autorem (porovnej)

za všechno se platí :)
Za publikaci teorie se vždy platí (tedy pokud nemáš Knihtisk), a pokud chceš publikovat, tak musíš vždy mít kostku na poli Publikace teorie. Vyvrácení teorie na to má pouze ten vliv, že když např. vyvrátíš to, že Houba je Alchemikálie XY, tak můžeš ihned využít svoji kostičku na poli Publikace teorie (pokud tam nějakou máš, je jedno na jakém místě), a opublikovat dle standardních pravidel teorii buď o Houbě nebo o Alchemikálii XY.

Pokud bys vyvracel jednu teorii, a na publikaci jsi měl kostičky na dvě teorie, vyvrácení teorie tě opravďuje k přednostní publikaci jen té první teorie - tj za tu kostičku, která by byla na řadě dříve. Pokud jsi v publikaci měl být poslední, tak ta druhá publikace nebude ovlivněna - stále budeš publikovat jako poslední, přednost se pojí pouze k tomu danému vyvrácení. Pokud bys vyvracel dvě teorie, tak samozřejmě můžeš publikovat přednostně po každém vyvracení, pokud na to máš ty kostky i u publikace.

No a pořadí na poli Vyvracení teorií se dodržuje stejně jako u všech ostatních regulérních polí. Když bys měl všechny kostičky v poslední řadě a na Vyvrácení jsi použil kartu, kterou ses dostal do první řady, tak samozřejmě budeš první vyvracet a hned na to dostaneš právo publikovat (ačkoliv jsi na publikaci poslední).

4.2.2019 14:08:21

Vybíráme z Bazaru

Věčná Zima
Věčná Zima
Akt. cena: 960 Kč
Končí za: 4 hodiny

Offcanvas