Alakazam - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 5 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: není
Vydavatelé: (Web published)
Autoři: Guillermo Quesada
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Vítejte v divadle Roberta Houdiniho! Nejslavnější kouzelníci světa se sem jezdí předvádět. Budete muset předvést své dovednosti v karetní magii, magii mincí a jevištní magii. Získáte si přízeň publika, nebo to bude vaše poslední vystoupení?

Alakazam je jednoduchou, rychlou, originálně vypadající karetní hru s tématem kouzlení. Každý hráč se snaží co nejrychleji zbavit svých karet.

Hra obsahuje 36 karet. Každá karta obsahuje tři různé triky, pro každou kategorii jeden: karetní trik, trik s mincí a pódiový trik. Číslo vedle každého triku udává reakci publika, přičemž 1 je nejhorší reakce a 4 nejlepší. Každý hráč dostane šest karet, ostatní se ve hře nepoužívají.

Průběh hry:

Hra začíná klasickým draftem, kdy si hráč jednu kartu vybere a zbylé předá hráči po své levici. Ve chvíli, kdy má každý vybráno šest karet, hra pokračuje. Hráč, který vypadá nejvíc jako kouzelník, zahraje první kartu, a vybere, zda provede: karetní trik, trik s mincí nebo pódiový trik. Další hráč musí zahrát kartu, která má stejnou nebo vyšší hodnotu triku zvoleného předchozím hráčem. Poté si vybere jeden ze zbývajících 2 triků, které mu zbývají na zahrané kartě. Další hráč pak zahraje kartu stejné nebo vyšší kategorie a tak to pokračuje dále.

Konec hry:

Hru vyhrává hráč, který se  jako první zbaví svých karet.

 

 

Hra je dostupná v PnP verzi na následujícím odkazu na boardgamegeeku.

 

Autor: Eigis

Vybíráme z Bazaru

Zoo Tycoon: The Board Game (České vydání)
Zoo Tycoon: The Board Game (České vydání)
Akt. cena: 2000 Kč
Končí za: 9 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas