Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 2–4 |
Doporučený věk: | od 8 let |
Herní doba: | 30 min (reálná data) |
Herní svět: | Abstraktní |
Herní kategorie: | desková hra, strategická, budovatelská |
Herní mechanismy: | neuvedeno |
Čeština: | v balení hry |
Vydavatelé: | |
Autoři: | Jules Messaud |
Rok vydání: | 2022 |
Dostupnost: | |
Sdílej: |
Zvládne to šikovné šestileté dítě?
Hra se mi líbí a uvažuji, že bych ji koupila jako dárek. Zvládne ji hrát šikovné šestileté dítě, co už má s hraním nějaké zkušenosti, nebo to na ni bude moc nepochopitelné a strategické? Díky za názory.
Tak na tohle je opravdu obtížné odpovědět. Čistě mechanicky bych si troufl říct, že ano. Přikládání dílků zvládne určitě. Jestli bude ale šestileté dítě schopné, hrát alespoň maličko strategicky, to si upřímně moc představit nedokážu.
Ovšem POZOR! Co nepůjde teď, půjde určitě za nějaký čas a jsem si jistý, že nákupem této hry, chybu neuděláte. Ta hra je velice hezká, svižná, přístupná a zábavná. Jednoho dne si k ní se svým dítkem sednete a užijete si ji naplno ;-)
Mrkněte se tady v záložce “videa”, jak se hra hraje a sama zhodnotíte.
Já bych se toho taky bál. Ta hra má nečekanou hloubku v tom, že není snadné promyslet, kdy se vyplatí stavět do výšky, kde se rozšiřovat do šířky, jak si přikládat dílky, abych mohl co nejoptimálnějši dělat další patra atd.
Plus je tam element toho, že musíte sledovat co ostatní staví a nenechávat jim všechny dílky. Hra pracuje s násobiči, takže jakmile někomu necháte moc bodovacích dílků jednoho typu, prostě bodově ustřelí.
---
Time Slug Studio
Za mě určitě ne, ale já jsem pověstný tím, že jako nerodič děti hrozně podceňuju. Ale tady si myslím, že to vnímám celkem střízlivě. Jak píšou ostatní, mechanicky přikládat dílky a pochopit, jakou barvu na co navázat, to jistě zvládnou. Ale ta hra má fakt nečekanou strategickou hloubku, která tolik nevyplývá na povrch jen z fotek a videí. Má základní a pokročilý režim a i v tom základním bych řekl, že je zhruba na úrovni Krajiny Zvířat.
Taky bych odhadl, že spíše ne, a podíval jsem se na BGG, kde to pod 8 let doporučuje jen 14 % lidí, což je dost málo.
Pokud dítě umí strategicky přemýšlet, zvládá násobilku, aby si dokázalo vymyslet, co je pro něj lepší, dokáže hlídat strategii protihráčů, tak v tom nevidím problém.
Nevidel bych v tom ani problém, pokud dítě má spíše plnit funkci bota, který má vyzirat nabídku podle toho, co se mu víc líbí a ne podle toho, co je pro něj bodové vYhodnejsi.
Ale jinak ne, pokud si chcete “rovnocene" zahrát, volil bych jinou hru.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
DIVUKRAJ FUNKARTY-AJ
Akt. cena: 479 Kč
Končí za: 8 dnů