Agricola - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: desková hra, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Uwe Rosenberg
Rok vydání: 2007
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

House rules

Ahoj, Agricolu stale radi hrajeme a pouzivame nasledujici house rule - kdyz se stavi ploty, tak neni treba plot u zdi domecku. Neprijde nam to logicke mit plot u zdi a o zdibec to zjednodusi hru.

Jeste jsem ted videl video, kde meli zajimave pravidlo v jine hre, ktere by se dalo aplikovat do Agricoly. Vsechny akce jsou otocene, takze vidite co bude nasledovat. Muze vyuzit i akci z kola, ktere aktualne neni neni dostupne, ale Vase figurka tam zustane az do zacatku daneho kola.

Co Vy mate taky nejake house rules?


22.2.2020 12:28:01

House rules
Myslim, že oba príklady značne menia povahu celej hry a jej vyváženosť. Ide aj o to, že keď ste uzavretá skupina, tak domácke pravidlo Vám určite dopomôže k zaujímavejšej hre. Avšak stačí, aby si si zahral Agricolu s iným hráčom, ktorý hraje podľa oficiálnych pravidiel a jedna alebo druhá strana zákonite narazíte na ťažkosti. Je možné, že sa mýlim, samozrejme.

22.2.2020 12:32:55

p_lichnovsky
Aha, vidíš, my to tak s těmi ploty teda od začátku hráli blbě :-) Stavěli jsme je kdekoliv. Ale nepřijde mi, že bychom se o něco ochudili :-)
Pro rodinné hraní s dětmi jsem se snažil vymyslet něco, aby hra hráče příliš nestresovala. Proto jsem ze závěrečných 4 etap (kde 3 mají 2 kola a poslední etapa pouze 1 kolo) udělal 3 etapy o 3 kolech (pro ty 2 kola navíc se náhodně losuje karta akce pro více hráčů). Takto je ten tlak, že nenasytíš členy rodiny (a prakticky prohraješ hru) menší a hru si víc užíváme.
Popravdě řečeno je mi jedno, že nehraji do puntíku podle pravidel. Hraji tak, aby mě hra bavila. Na turnaje neaspiruji, naopak vaření mozku a snaha o vyždímání každého bodíku je důvod, proč jsem přestal hrát euro hry s příliš soutěživými hráči.

22.2.2020 12:56:30 | Upraveno autorem (porovnej)

House rules
My to hrajeme podľa pravidiel. Je to dosť komplexná hra, aj malá zmena môže zmeniť hru.
Kamarát to hraje tak, že počas kŕmenia rodiny stačí jedno jedlo na osobu. To je podľa mňa už zásadná zmena. Navyše si neviem predstaviť, že celú hru musia všetci robiť na diéte s poloprázdnym žalúdkom.
A tie ploty zo stien domu? Drevo je lukratívna surovina a takto ušetríš 2-4 za hru... No neuvažoval si, že teraz ti budú kravy a svine kadiť pod oknami? Ako budeš vetrať? Na smrad si postupne zvykneš, ale navlhnú ti múry a to budeš musieť neskôr riešiť. Ja by som toto house rules prehodnotil.
A myslím to vážne...

22.2.2020 16:51:19

Aha
Tak mi docvaklo co myslel p_lichovsky tím "neni treba plot u zdi domecku". Poprvé jsem pochopil, že normálně se musí ploty (ohrady) začít stavět vedle domečku a ne kdekoliv na louce (tak jsem si myslel že to hrajeme blbě). On myslel to, že u zdi ušetří surovinu za stavbu 1 plotu, pokud ohrada navazuje na dům...

andreasss: Vždyť naši předci bydleli s kravami v domě, v zimě jim jejich živočišné teplo pomáhalo vytápět sousedící jizbu. A koneckonců je to dokonce v oficiálních pravidel, že můžeš 1 zvíře mít v domě. Pak už jim tedy může být úplně ukradené, že kadí pod okny... :-)

22.2.2020 17:31:27 | Upraveno autorem (porovnej)

.
Inak v Agricole pre dvoch sa to hraje práve tak, že stena chýše tvorí ohradu kde nie je potrebné drevo. Takže nie je to až tak od veci house rule. Až na ten smrad, a vlhnutie...

22.2.2020 17:40:30

Vybíráme z Bazaru

Verona CZ
Verona CZ
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas