Konec věků - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Action Phase Games
Indie Boards & Cards
Portal Games
Autoři: Kevin Riley
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

core 2.edice vs WarEternal

Plz muze nekdo doporucit, zda zacit s revidovanym corem a nebo koupit radsi WarEternal (a nebo se vyplati jit do vseho? :-) ?
Ma to byt vse plne kompatibilni, jen snad design karet se lisi? A jak moc je to znat? (ted jde spis o to, pokud treba jeste prikoupim rozsireni k 1.edici at uz koupim WE nebo revidovany core, tak jestli to bude hodne znat).

Obsahove WarEternal je totozny s tim co bylo na KS - to jest zadne exclusivity a vse bude dostupne v rozsirenich - tak jako napr. Linked spells, ktere nejsou v retailu ve WarEternal ale budou az asi v rozsireni theVoid?

Pripadne da se srovnat princip hry k nejake jine karetce/deskovce nebo kratce shrnout? Hlavne co se tyka znovuhratelnosti a solo hry (ve smyslu i jestli je vylozene nutne pro jednoho hrace hrat za vic postav a nebo to jen pripadne prohloubi zazitek/vice variant pri hre nebo hru zjednodusi,...). Moc diky
1.11.2017 23:02:23

AE
WE je prý ještě těžší než poměrně těžký základ (AE). Zatím jsem to ještě na stůl nedal, takže to je tak vše, co k tomu mohu říci.

Jak kompatibilní? Druhá edice s první? WE s AE? Kompatibilní je všechno se vším, protože zadní strany karet zůstávají. Nerozumím otázce, ale pokud jde o to, zda ta dvě rozšíření k AE - pokud by byla v grafice první verze - půjdou rozeznat na rubu, tak ne. Půjdou ale zatraceně rozeznat na líci. Ten grafický posun je markantní a po faceliftu karty vypadají velmi odlišně.

Myslím, že žádne KS exclusives nebyly, takže obsah WE bude plně dostupný ve dvou rozšířeních. Ano, Linked jsou v the Void.

Podobnost: Legendary, Velká kniha strašlivých čar, Shadowrift

Sólo: S jedním hrdinou se to dá hrát, je to trochu náročnější, některé věci škálují, ale není to imho úplně ono. Ve dvou je hra nejsnazší, s vyšším počtem obtížnost roste.
Tento konkrétní deckbuilding má ale jednu obrovskou přednost: vše se sleduje samo. Jde o záměrnou volbu tvůrce hry, kdy všechny informace, které hráč potřebuje, má na konkrétních kartách a konkrétních pozicích. Není potřeba myslet na věci mimo konkrétní herní oblasti, efekty se nepřenášejí a jsou okamžité. Hra za dvě postavy je tady asi nejsnazší ze všech her, co znám. Je vždy jasné, kdo hraje, v jakém pořadí, nic se nikam neplete, nejsou tu interrupty a ovládání Nemesis je parádní. Navíc se karty hráčů nemíchají, takže i po této stránce je údržba snadná.

2.11.2017 12:05:58

přesunuto
mezi Diskuze...

2.11.2017 12:14:43

Vybíráme z Bazaru

Bang! Město duchů
Bang! Město duchů
Akt. cena: 50 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas