3012 - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 15 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: neuvedeno
Čeština: undefined
Vydavatelé: Cryptozoic entertainment
Autoři: Charlie Tyson
Rok vydání: 2012
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Na deštný prales těžce dolehla vlhkost noci. Atmosféru teskné moskytí písně narušovaly jen tiché kročeje osamělého lovce, prodírajícího se spletitým podrostem v stopách své kořisti.

Byl jaguár, neznal strach, neměl respekt před nástrahami temnot džungle a nevěděl, co je to obava o holý život.

Co chvíli nasál nozdrami dusivý vzduch, aby se ujistil, že stále následuje příslibu opičí krve. Co jsou špinavé opice proti jaguárům a co je cokoli proti velikému Xitovi bratru slovutného Ixtokiho, toho jež hrdě vládne mečem.

Náhle se zarazil, ustrnul. Něco se změnilo. Nikdy předtím necítil obdobný pach a za celý svůj život jeho zrak nezakolísal před tak ostrým světlemm. Zaváhal, měl pocit, že se jej zmocňuje strach, ale byl jaguár a jaguáři strach neznají, a tak vykročil.

„Máme dalšího mutanta, kapitáne.“ Dolehly Xitovi k uším nesmyslné pazvuky, jimiž se kovoví muži dorozumívali, krátce předtím, než jej k zemi srazili blesky z klacků, kterými byli vyzbrojeni.

Jako každé zvíře cítil, že přichází jeho smrt, čpící spáleným masem, a jako každý člověk se obával nevyhnutelného a toho, co teprve přijde…

Píše se rok 3012, Země současnosti se příliš nepodobá vysněným zítřkům jedenadvacátého století, ale spíše své dávné minulosti, než se otěží chopil homo sapiens sapiens  - člověk rozumný.

Paradoxně to byl právě člověk „rozumný“, kdo svými činy Zemi před tisíci lety posunul způsobenou zkázou vývojově opět na samý počátek.

Ovšem, jakoby se matka příroda poučila ze svých chyb, člověk rozumný se pro své slabosti a nedostatky ukázal krajně nevhodným pro drsnou pravdu dnešní doby, a tak evoluce dala vzniknout člověku jaguářímu, opičímu, plazímu, netopýřímu a hadímu, stejně jako pestré paletě dalších nebezpečných slepých vývojových uliček evoluce a kuriozit pozvolné mutace v hloubi deštného pralesa.

3012 je deckbuildová karetní hra, kde se hráči ujmou role jednoho z věhlasných hrdinů zmíněných klanů lidsko-zvířecích mutantů. Jejich úkolem bude zisk dominance nad ostatními klany a to skrze zisk vítězných bodů. 3012 je na rozdíl od řady jiných deckbuildových her obohacena prvkem interakce, neboť hráči mohou přímo ovlivňovat tahy svých soupeřů a dokonce z nich mít i vlastní užitek.

Herní systém nákupů/využívání/rezervace v daném kole dostupných akčních/reakčních karet a karet spojenců/zbraní s nutností své hrdiny levelovat a to návštěvou monster v hlubinách zlověstné džungle, navíc hru činí poměrně variabilní a do jisté míry nutí hráče přizpůsobovat se aktuálním podmínkám, stejně jako mařit tahy svým spoluhráčům nebo se na nich přiživovat.

A co balení obsahuje:

  • 120 akčních karet
  • 48 karet střetnutí
  • 20 karet spojenců
  • 20 karet zbraní
  • 20 karet průzkumníků
  • 5 velkých karet hrdinů
  • 15 žetonů zlata
  • 5 žetonů hrdinů
  • 1 herní plán
  • 1 šestistěná kostka
  • pravidla

Autor: Prior

Vybíráme z Bazaru

Marvel Champions sbírka (ENG)
Marvel Champions sbírka (ENG)
Akt. cena: 13000 Kč
Končí za: 10 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas