SKLEP

SKLEP - logo

Otevřeno: Po domluvě

Obec: Praha

Adresa: Praha, Česká republika

Popis: SKLEP – Klub deskových her, je malý pražský soukromý klub, kde se pravidelně schází parta přátel, která hraje deskové hry všeho druhu. Kapacita herního klubu je pro deset vášnivých hráčů. Scházíme se pravidelně po domluvě. Už po několikáté byli za námi různí designéři se svými prototypy a již vydanými hram, jako třeba Tadeáš Spousta (Euthia: Torment of Resurrection) nebo Petr Vojtěch s Jindrou Pavláskem (Bossin' Space, Velryby ničí svět! ad.)..:)

Klub v současné době není zpřístupněn širší veřejnosti.

Nyní, co se SKLEP zaběhl do svých kolejí, chceme umožnit herním designérům a lidem spřízněnými s výrobou deskových her, aby k nám mohli docházet, představovat a testovat jejich tituly. Na oplátku jsme schopni dát zpětnou vazbu a sepsat recenzi na různých webech o deskových hrách.

Pojďte nás navštívit!..;)

Diskuse u klubu

Kronika SKLEPA

Vítám Vás v Kronice SKLEPA! Tady můžete nahlédnout, co se na jednotlivých večerech Board Game Night odehrálo.
4.10.2019 13:10:38

Board Game Night #1
27. září 2019 je den, který se zpravidla musí zapsat do dějin..:) Můj zatím největší projekt, do kterého jsem se vrhl po hlavě je tady! Zahájení pravidelného hraní moderních deskovek v novém klubu SKLEP! Nikdy jsem nebyl tak nervózní a zároveň plný očekávání! Nikdy se mi neklepaly ruce tak, jako dnes! A musím říct, že to klaplo na 110 %..:D

No, konec proslovů a já nevím čehosi, kronika je tu od toho aby se zde stručně psalo, co se při každém Board Game Night odehrálo..;) Hurá do toho!!!

Dnes večer jsem poslal pozvání, které přijali, autorům deskových her Petr Vojtěch a Jindřich Pavlásek z Time Slug Studio. Stojí například za skvělou párty hrou Velryby ničí svět: Karetní hra. Neslyšeli jste o nich? Teď tedy slyšíte!..;) Jsou to velice příjemní lidé, kteří se rádi podělí o své zkušenosti.

Velryby ničí svět: Karetní hra tematicky navazuje na naši úspěšnou hru z minulého roku. Oproti „Velrybám ze Startovače“ jsme však připravili globální vydání a zcela přepracovanou hru, která je rychlejší a výrazně zábavnější. Velryby se v ní opět vrhnou do boje, tentokrát se však hráči rozdělí na velrybí generály, mezi které se infiltruje alespoň jeden lidský superšpión. Zatímco velryby se snaží poskládat co nejsilnější armádu, špion musí útoku zabránit.

Společně s Ell, Kostilam, MartaMalda a Jindřich Pavlásek jsme otestovali prototyp hry Bossin' Space, který zamíří na Kickstarter, kde ho následně můžete podpořit. Stojí to za to!

Bossin‘ Space je kooperativní hra, v níž velíte vesmírné lodi, čelíte neznámému nebezpečí a musíte se vypořádat se zmatkem na velícím můstku. Jeden až čtyři hráči zde ovládají dohromady JEDNU loď. Budete cestovat vesmírem do neznáma a bojovat s ikonickými nepřáteli. Otázka, jak přežít a splnit hlavní úkol, se stane neodolatelným hlavolamem.

Vychytávali jsme zde tipy, jak hru ještě více zdokonalit..:) Musím říct, že i teď je hra obrovsky zajímavá a chytlavá!
Nakonec jsme dvakrát zahráli Velryby ničí svět: Karetní hra. To mě také hodně bavilo! Už jenom kvůli grafické stránce hry, jsem si ji musel zahrát!

Nakonec nám Time Slug Studio věnovalo jeden kus Velryb, za což jim velmi děkuji!

Věřím, že i nadále se budeme scházet a testovat nové kousky..:D Držím vám palce!

4.10.2019 13:18:00 | Upraveno autorem (porovnej)

Board Game Night #2
4. října 2019, druhé hraní, další nadšení!..:) Tentokrát se nás sešlo v jednu chvíli dokonce osm! Poté, co jsme trochu pokecali, došlo na vytváření postav do RPG hry Dračí doupě, s podnázvem Trable v Jötunheimu. Následovalo úvod do světa. Děkuji Filip Skořepa, že nás prováděl příběhem..????

Ten večer v hostinci U Havraního pařátu se odehrálo několik scénářů. Popíjeli jste celý den oslavujíce vítězství a již vykonané cesty za dobrodružstvím, se kterými jste se za ta léta vypořádali. Tu noc jste slyšeli hodně historek a legend. Povídaček starých babek a bludů přiopilých místních vesničanů. Většina těchto povídaček se točila právě kolem zla v těchto končinách, kde se právě nacházíte. Často šlo o různá prokletí a monstra číhající tam někde v lesích za městem Jöthunheim. A o věčných strastí a utrpení místního obyvatelstva. Většině těmto bludům jste se vysmívali. Jak jinak, jedině blázen by uvěřil něčemu tak absurdnímu jako monstra vylézající z půdy místního hřbitova. Přesněji, kolem zdejší katedrály. Avšak pravdou zůstává, že už jste se na svých cestách potkali i s neuvěřitelnějšími příhodami. Tyto historky jakkoliv zněly směšně zas tak nemožné nebyly. Když už se zdálo že v baru zůstanete i přes noc, dveře hostince se prudce otevřely. Do místnosti vešla drobná ženská postava...

Děkuji i Vám všem, že jste součástí příběhu SKLEPA..;)

14.10.2019 21:54:39

Board Game Night #3
11. října, třetí Board Game Night..=) Jelikož zjišťuji, že práce je hodně, času málo, tak budu kroniku psát trochu stručněji..:(

Dnešní večer se nesl v duchu 50. let amerického podsvětí. Ocitli jsme se v podsvětí nikdy nespícího města New York... To by nebylo ono, kdybychom nedostali práci od samotné rodiny Corleonů. Ve zkratce: zahráli jsme hru Kmotr: Impérium Corleonů..:)

Ve hře Kmotr: Impérium Corleonů se 2 až 5 hráčů ujme různých rodin soupeřících o nadvládu nad New Yorkem padesátých let. Hráči vysílají gangstery a členy svých rodin vyřizovat obchodní záležitosti napříč celým městem a získávat peníze, nelegální zboží a další výhody. Ty mohou být použity k vyřizování různých službiček pro Dona Corleoneho, například k uplácení spojenců nebo získávání peněz a různých druhů zvláštních schopností. Územní války dovolují rodinám ovládat části města a zajistit jim v průběhu hry různé výhody. Moc rodiny a její šance na vítězství přímo závisí na množství získaných peněz. Nicméně, často je třeba část peněz věnovat jako poplatek Donu Corleonemu, a tak se v cestě za vítězstvím nepočítají. Je třeba najít způsoby, jak špinavé peníze vyprat a uložit do kufříku, kde zůstanou v bezpečí až do konce hry. Kdo bude mít největší kontrolu nad částmi města a vyřídí nejvíce zakázek (od každé barvy), získá na konci hry další peníze. A rodina s největším jměním bude vládnout New Yorku!

Opět všem děkuji za účast..;)

14.10.2019 22:09:11

Board Game Night #4
18. října, další pátek, další hraní..:D Předem všem děkuji za účast..:)

Dneska jsme na zahřátí zahráli Velryby ničí svět: Karetní hra od Time Slug Studio. Opět jsme nevěděli, kdo je hrdina, a tak jsme se podezírali celou hru.

Velryby ničí svět: Karetní hra tematicky navazuje na naši úspěšnou hru z minulého roku. Oproti „Velrybám ze Startovače“ jsme však připravili globální vydání a zcela přepracovanou hru, která je rychlejší a výrazně zábavnější. Velryby se v ní opět vrhnou do boje, tentokrát se však hráči rozdělí na velrybí generály, mezi které se infiltruje alespoň jeden lidský superšpión. Zatímco velryby se snaží poskládat co nejsilnější armádu, špion musí útoku zabránit.

Následoval hlavní bod večera. This War of Mine: Desková hra..=) Na tuto partii se nás sešlo sedm, i když je hra určena pouze pro šest hráčů. Musím říct, že v těch sedmi se to táhlo hrozně dlouho. Takže doporučuji hru hrát maximálně ve dvou až třech lidech, pokud chcete prožít maximální zážitek..;) Dokázali jsme odehrát pouze první den, a jak koukám, tak to vypadá, že i poslední, protože jsme nesehnali na další den jídlo. Hru jsme přesto uložili a plánujeme ji dohrát v menším počtu hráčů.

This War of Mine je kooperativní hra na motivy oceňované počítačové hry, která hráče přenese do města v obležení inspirovaného Sarajevem. Ne však v roli vojáka, ale v roli civilisty. This War of Mine je desková hra se silným důrazem na příběhovou složku - obsahuje 160-ti stránkovou knihu příběhů s téměř dvěma tisíci příhod, jež mohou postavy ve hře potkat. Cílem hráčů je přežít do konce války - zabezpečit svůj úkryt, shánět jídlo a pití a také se snažit udržet svoje lidství. This War of Mine je strategická hra určená pouze pro dospělé - obsahuje brutální a znepokojivé scény.

Abychom si zvedli náladu, tak jsme si zahráli Vítejte ve svém vysněném domově. Partie trvala průměrnou dobu a myslím, že jako oddychová hra splnila účel..:D

Vítejte ve svém vysněném domově je hra, ve kterém je vaším cílem budování malé městské čtvrti. Hra je podobná hrám roll and write, kdy se zapisují výsledky na papír u každého hráče, na rozdíl od zmíněných her ale nevyužívá kostek, ale karet. I tak budete mít co dělat, aby se vám vaši čtvrt podařilo zastavět co nejlepším způsobem, který vám na konci přinese nejvíc vítězných bodů.

Tak snad jsem nějaký bod večera nevynechal..=D Těším se na další večer už tento pátek!..:O

23.10.2019 22:13:09 | Upraveno autorem (porovnej)

Board Game Night #5
1. listopadu, opět pátek, opět hraní..=) Tentokrát to bylo s týdenní pauzou, protože se nás sešlo málo, takže nemělo moc smysl něco rozehrát..:/ Aspoň jsme se ve dvou sešli na testování prototypu hry s pracovním názvem Born to Die. Ale o tom někdy příště..;)

Ve SKLEPĚ se začínala šířit propagandistická atmosféra předválečného Německa. Na stůl jsme vytáhli Print&Play verzi hry Secret Hitler. Zahráli jsme celkem pět her a musím říct, že síly byly vyrovnané..:O

Secret Hitler je neobvyklá karetní hra odehrávající se v předválečném Německu. Hrát ji může 5-10 hráčů, ze kterých se stanou liberálové a fašisté a jeden z nich dostane roli Hitlera. Role jsou přísně tajné a hráči si je mezi sebou nesmí ukazovat. Liberální strana má sice početní převahu, ale fašisté mají jednu velmi důležitou výhodu. Na rozdíl od liberálů totiž o sobě vědí. Mohou tedy nejrůznějšími způsoby blafovat ohledně své stranické příslušnosti.

Opět děkuji všem za účast a snad se opět sejdeme již tento týden..:)

5.11.2019 17:53:37 | Upraveno autorem (porovnej)

Board Game Night #6
15. listopadu, další herní večer..=D Opět nás přišli navštívit Petr Vojtěch a Jindřich Pavlásek z Time Slug Studio.

Jako první na řadu přišel Bossin' Space..:O Dostali jsme se do kapitánských křesel vesmírné lodi plujících kosmem, kde jsme měli za úkol porazit bosse dřív, než on porazí nás. To se nám opět nepovedlo..:/ Přesto jsme si hru velice užili!..:D

Bossin‘ Space je kooperativní hra, v níž velíte vesmírné lodi, čelíte neznámému nebezpečí a musíte se vypořádat se zmatkem na velícím můstku. Jeden až čtyři hráči zde ovládají dohromady JEDNU loď. Budete cestovat vesmírem do neznáma a bojovat s ikonickými nepřáteli. Otázka, jak přežít a splnit hlavní úkol, se stane neodolatelným hlavolamem.

Také jsme zahráli roll and write hru Kronofix, kde máte za úkol naplánovat svému hrdinovi dobrodružnou cestu tak, aby z ní získal, co nejvíce bodů a zároveň, aby nezemřel..=) To jsme na stole otočili hned dvakrát!

Další hro byly Dorty jsou vrženy. Příjemná oddychová párty hra pro více lidí..:)

Dorty jsou vrženy je zábavná rodinná párty hra pro 2 až 6 hráčů. Užijete si vzrušující souboj šéfkuchařů, jak se snaží společně vytvořit ten nejlepší dort na světě. Jak už to ale bývá, každý má svou vlastní představu a výsledek může připomínat spíše práci pejska a kočičky. Pouštěním karet z vrchu přidáváte polevy i zdobení a snažíte se prosadit právě své vysněné ingredience. Při hraní přijde na řadu taktizování, zručnost, ale také blafování. Díky alternativním herním módům zase můžete zážitek neustále proměňovat.

Také jsme dostali k ozkoušení prototypy her, které rádi ozkoušíme..;)

Děkujeme za návštěvu a doufám, že se opět někdy uvidíme!

21.11.2019 13:03:58 | Upraveno autorem (porovnej)

Board Game Night #7
29. listopadu, 17:00, další hraní..=) Tentokrát jsme se sešli ve skromném počtu, takže jsme stihli zahrát více her. Byly menší prostoje. Tak tedy k věci..:D

Jako první jsme na stole otočili Velryby ničí svět: Karetní hra od kluků z Time Slug Studio..:) Opět nás to velice bavilo!

Jelikož to někteří z nás už mají celkem nahrané, můžu Vás tedy poprosit o napsaní krátkého hodnocení na serveru Zatrolené hry - největším českém webu o deskových hrách..:O

Poté jsme ozkoušeli hru Tókaidó. Mě osobně to bavilo díky té strategii zabírání dostupných akcí ostatním hráčům. Také velice příjemný mechanismus byl aktivní hráč, který je poslední.

Hráči představují pocestné putující po legendární japonské poutní cestě Tókaidó. Jejich snahou je, aby jim pouť přinesla co nejbohatší zážitky. Na své cestě poutníci procházejí čarokrásnou krajinou, ochutnávají vybrané kulinářské lahůdky, nakupují suvenýry, zatavují se koupelemi v léčivých pramenech a prožívají nezapomenutelná setkání. Tókaidó je poklidná hra pro celou rodinu s neopakovatelnou atmosférou a snadnými pravidly.

Tókaidó jsme zahráli hned dvakrát - cestu tam a zase zpátky..;)

Následovalo dvojnásobné zahrání párty hry Dorty jsou vrženy, jak jinak než od Time Slug Studio..;D

Staňte se mistry cukráři a stvořte ten nejchutnější dort! Dorty jsou vrženy je zábavná rodinná párty hra pro 2 až 6 hráčů. Užijete si vzrušující souboj šéfkuchařů, jak se snaží společně vytvořit ten nejlepší dort na světě. Jak už to ale bývá, každý má svou vlastní představu a výsledek může připomínat spíše práci pejska a kočičky. Pouštěním karet z vrchu přidáváte polevy i zdobení a snažíte se prosadit právě své vysněné ingredience. Při hraní přijde na řadu taktizování, zručnost, ale také blafování. Díky alternativním herním módům zase můžete zážitek neustále proměňovat.

A nakonec jsme opět dvakrát postavili domy ve hře Vítejte ve svém vysněném domově. Druhá hra byla i s rozšířením Welcome To...: Doomsday Thematic Neighborhood..=o Osobně mě baví více hraní s tím rozšířením, protože přidává nový herní strategický prvek stavění bunkrů. V této variaňte má větší smysl stavět kruhové objezdy..;o

Tak a je to konec! Děkuji všem za strávený herní večer. A ještě děkuji Petr Vojtěch a Jindřich Pavlásek, že nám věnovali Velryby a spoustu dalších prototypů jejich her!

4.12.2019 22:48:08

Board Game Night #8
6. prosince, další hraní..:D Dnešek byl zase více odlehčený, protože jsme se rozhodli zahrát rychlejší párty hry. Tyto deskové hry jsem dovezl z Německa..=)

První hra, která byla stole otočena asi šestkrát, se jmenovala Impact: Battle of Elements!..:O Rychlá zábavná hra na pět až deset minut, kde házíte své kostky do ringu a snažíte se, abyste nezůstali bez kostek.

Impact: Battle of Elements, vyzve hráče, aby se navzájem srazili ze hry tím, že dobře hodí své kostky a využijí speciální síly, které mají k dispozici.

A druhou hrou byla hra Werwölfe: Vollmondnacht, v angličtině One Night Ultimate Werewolf..;) Opět vícekrát zahraná. Mě osobně bavila, protože byla odlehčená od strategie.

Jednoho dne se vesnici udála vražda starosty. Vypadá to, že jej napadla divoká šelma a krajem už dlouho obchází zvěsti o vlkodlacích. Obyvatelé se rozhodli, že druhý den případ vyšetří a určí viníka. Od rozsudku je dělí pouze jedna noc. Ve hře Werwölfe: Vollmondnacht si každý hráč vybere roli Vesničana, Vlkodlaka, nebo jiné speciální postavy. Tvou prací je zjistit, kdo je Vlkodlak a zabít aspoň jednoho, abys vyhrál… tedy pokud nejsi Vlkodlak sám!

To bylo pro tento večer vše, doufám, že jsme si ho všichni užili..=D

Těším se na Vás zase někdy příště!..;D

19.12.2019 18:01:50 | Upraveno autorem (porovnej)

Board Game Night #9
20. prosince, poslední hraní tohoto roku 2019..:O Dneska přišla hojná hráčská sestava! Zahráli jsme spíše klidnější hry.

Tokaido - Klidné zenové Japonsko.
Secret Hitler - Zábavná párty hra.
One Night Ultimate Werewolf - Vlkodlak mezi námi.
Impact: Battle of Elements - Nenáročná kostková řežba.

Doufám, že jsme si to všichni užili a těším se na příští rok 2020! Užívejte Vánoc..:) Hodně štěstí a síly do nového roku..=) A 3. ledna 2020 se opět sejdeme!

A hned v sobotu 4. ledna 2020 přijde do SKLEPA Tadeáš Spousta se hrou Euthia: Torment of Resurrection!

29.12.2019 18:33:32 | Upraveno autorem (porovnej)

Board Game Night #10
4. ledna, první hraní v novém roce..:) Tentokrát jsme se nesešli v pátek, ale v sobotu, protože jsme vyzkoušeli nový obrovský projekt, který půjde na jaře na Kickstarter! Naše herní partie trvala celých pět hodin!..:O Byl to neskutečný zážitek!

Kostel sv. Michaela je místem, kde začíná každé dobrodružství. Ale pak už je to jen na vás, kterým směrem se vaši hrdinové vydají. Hra se hraje na modulárním hracím plánu, který sestává z trojhexových dílů. Okolí kostela je na začátku hry skryté a je na vás, abyste jej postupně prozkoumali. Je těžké vyjmenovat všechno, na co můžete při svém dobrodružství narazit. Samozřejmě jsou tu poklady, ale také elementálové se svými zákeřnými magickými triky. Peníze můžete utrácet v nejednom obchodním místě. Jeskyně, hory a jezera ukrývají vzácné suroviny, kovy, ale i drahokamy naplněné magickými silami. Nebo se rozhodnete pomoci obyvatelům Euthie, kteří řeší své vlastní potíže a problémy. Jisté ale je, že narazíte na nebezpečné tvory, kteří zaplavili celou zemi. Mapa je rozdělena na pět kapitol. Relativně bezpečné pláně a lesy obklopující kostel sv. Michaela postupně přejdou až ve vyprahlou, zničenou a hrozivou krajinu. Ale buďte stateční. Během hry získají hrdinové zkušenosti, schopnosti i vybavení, aby se mohli pustit i do tak nebezpečných vzdálených krajů.

Doufám, že jsme si to všichni užili a zase to někdy zopakujeme..=)

9.1.2020 13:42:22 | Upraveno autorem (porovnej)

Board Game Night #11
10. ledna, další hraní..:O Tentokrát se nás sešlo poměrně dost. Krásně vyšel počet hrajících, když jsme byli omezeni počtem hráčů k daným hrám..:)

První na řadu přišla stará známá hra Impact: Battle of Elements. Snad nemusím dodávat, že je to oddychová párty hra na pět minut..;)

Jako druhou hru jsme zahráli hru PARKS, která na se na herním stole vyskytla poprvé. Hra je to velice příjemná, avšak mě zarazilo, že bez vysvětlování pravidel, jsme hráli v plném počtu neuvěřitelných 150 minut!..=O I přesto jsme si to užili!

Parks, jak již název napovídá, je hra o procházení a poznávání amerických národních parků. Hra je určena pro jednoho až pět turistů. Hráči se vžívají do rolí čundráků, kteří se potulují různými cestami po národních parcích za účelem, aby získali co nejvíce zážitků. Kdo na konci cestování bude mít nejvíce vítězných bodů, vyhrává.

No a nakonec jsme několikrát zahráli Secret Hitler..:D

Doufám, že jsme si to všichni užili. Tak zase příště!

18.1.2020 09:47:48

Board Game Night #12
6. února, po delší odmlce jsme se opět sešli..:)

Stejně jako minule jsme se procházeli americkými národními parky ve hře PARKS. Tentokrát partie trvala přibližně 100 minut, hráli jsme ve třech. Na vítězné body to bylo opět těsné..:O

U druhou hru jsme zůstali u Keymaster Games. Naše druhá hra byla Space Park. Příjemná tématická hra, co má na krabici uveden reálný čas jedné hry. Tahle hra mě opravdu baví!..=)

A nakonec naše klasika: Impact: Battle of Elements a Secret Hitler..;)

Budu se na vás těšit zase příště!

13.2.2020 18:21:36

Board Game Night #13
14. února, třinácté hraní. Tentokrát nebudu zápis natahovat..:)

Zahráli jsme dohromady šest partií. Hry, které jsme vytáhli na stůl, se jmenovaly Secret Hitler a Werewolf s rozšířením..=)

Příště, pokud nás bude akorát, zahrajeme i jiné hry. Slibuji!

19.2.2020 16:51:26 | Upraveno autorem (porovnej)

Board Game Night #14
21. února, čtrnáctá herní seance..=) Dnešek se nesl v duchu zábavných her od českého vydavatele, Time Slug Studio..:)

První hru, kterou jsme měli možnost zahrát a otestovat, se jmenuje Bossin' Space. Dva hráči, 35 minut a hardcore varianta, která nás samozřejmě porazila..:/ Musím říct, že ve dvou hráčích se ze hry trošku vytrácí párty atmosféra, která je naopak v plném počtu hráčů super. Více jsme přemýšleli, co zahrajeme za karty. I přesto, že se konečné slovo hráče střídá, je větší pravděpodobnost, že se v partii vyskytne dominantní hráč. Přisuzuji to právě k vytracení té párty atmosféry. Hra mě osobně baví, ale jelikož je to prototyp, tak cíleně sdílím i feedback, který by mohl zlepšit prožitek ze hry..;)

Bossin‘ Space je kooperativní hra, v níž velíte vesmírné lodi, čelíte neznámému nebezpečí a musíte se vypořádat se zmatkem na velícím můstku. Jeden až čtyři hráči zde ovládají dohromady JEDNU loď. Budete cestovat vesmírem do neznáma a bojovat s ikonickými nepřáteli. Otázka, jak přežít a splnit hlavní úkol, se stane neodolatelným hlavolamem.

Nakonec jsme několikrát otočili Velryby ničí svět: Karetní hra i s rozšířením.

26.2.2020 14:43:49

Board Game Night #15
28. února. Tentokrát se za námi přišel podívat Petr Vojtěch z Time Slug Studio..;)

Hned ze začátku jsme zahráli vesmírnou hru Space Park, kde se jednalo o těsné vítězství. Jako druhá hra, která přišla na řadu, se jmenuje Campy Creatures. Zábavná blafovací párty hra pro jednoho až pět hráčů
.
Campy Creatures je hrůzostrašná karetní hra o blafování a dedukci. Hráči začínají každé kolo se stejnou rukou stvoření. Jejich cílem je zachytit cenné smrtelníky tím, že na své protivníky vyloží tvory, kteří jim mají neúnosnou pachuť pořádně zavařit. Každý hráč má na začátku přesné informace, takže ví, co může protihráč v konkrétní situaci udělat, což je klíčové.

Po této hře jsme se vrhli na testování prototypů od Petra..=)

Bossin' Space. V novém kabátu, s lehce upravenými pravidly a hlavně v zábavnějším světle! Je vidět, že na tom Petr s Jindrou udělali opravdu velký kus práce. Věřím, že o této hře ještě uslyšíme..:) Nová pravidla jsou ke stažení na stránce: http://timeslugstudio.com/bossin/.

Druhým testovaným prototypem byl Kronofix. Deskovka spadající do známého žánru Roll-N-Write her. Opět, jako jiné hry od Time Slug Studio, se liší svými mechanismy.

Ve hře Kronofix máte za úkol svému hrdinovi vytvořit nejnebezpečnější trasu, která ve světě hry Kronofix, kdy existovala. Za odvážné manévry získáváte body. Ale pozor! Pokud Váš hrdina škobrtne, už se nemusí zvednout!

A nakonec jsme vyzkoušeli žhavou novinku z Kickstarteru Trial by Trolley pojednávající o známém tramvajovém dilematu. Líbila se nám natolik, že k nám už tento týden dorazí Derailed edice!..:O

Doufám, že jsme si to užili. Zase někdy příště!

9.3.2020 20:22:49

Board Game Night #16
13. března, další pátek, další hraní..=) Tentokrát jsme se vrhli do nových her, které jsme ve SKLEPĚ ještě nehráli.

V duchu probíhající pandemie jsme se rozhodli rozbalit na stole červenou krabici s nápisem Plague Inc.: The Board Game..:O

Plague Inc. je strategická desková hra o infekci, evoluci a zániku. Dokážete spolu se svými přáteli infikovat svět? Jako smrtící epidemie se hráči snaží skrze prvního pacienta nakazit postupně města a posléze celou planetu. Desková hra Plague Inc. vychází ze stejnojmenné populární videohry.

Následovala stará dobrá hra Campy Creatures, Impact: Battle of Elements..:)

Další novinkou byla hra s názvem Kartografové. Hra je to určitě zajímavá, ale pokud si políčka nevybarvujete pastelkami, tak není o co stát..:/

Kartografové jsou hra ze světa Hrdiny v kostce, kde hráči mají úlohu zmapovat nová území a zakreslit je. Hráči si do plánku kreslí různé typy území a zároveň se tím snaží splnit úkoly, které jim přináší body. Vyrovnat se však musejí i s nájezdy napřátel, které jim plány mohou zhatit.

A na závěr přišla kickstarterová hra Trial by Trolley: Derailed Edition..:D Tuto hru je potřeba hrát ve více hráčích.

Trial by Trolley: Derailed Edition je karetní párty hra o morálních dilematech a vraždící tramvaji. Principem je trochu podobná populárním Kartám proti lidskosti, jen tentokrát bude jeden z hráčů v roli strojvůdce a bude se rozhodovat, po kterých kolejích se vydá tramvaj a koho přejede. Tuhle hru si užijí především fanoušci dost nekorektního humoru, ostatně celá hra je založená na nekorektním komiksu Kyanid a štěstí.

Doufám, že se po karanténě zase všichni sejdeme..;) Anebo zkusíme online hraní deskových her.

27.3.2020 19:53:46

Board Game Night #17
29. března jsme měli možnost otestovat epickou RPG hru Euthia: Torment of Resurrection..=) Celá hra se odehrávala v aplikaci Tabletopia. Musím říct, že mě tato hra nikdy neomrzí.

Ještě dodám, že partie trvala neskutečných 480 minut..:O

Určitě to zopakujeme..;)

Crowdfundingová kampaň odstartuje na platformě Kickstarter už 5. KVĚTNA 2020!

29.9.2020 18:39:57

Board Game Night #18
26. června jsme se sešli na posledním předprázdninovém hraní..:)

V uvolněné atmosféře jsme zahráli Trial by Trolley: Derailed Edition, PARKS a Impact: Battle of Elements..=)

Doufám, že budete po prázdninách opět připraveni!..:D

29.9.2020 18:40:38

Board Game Night #19
2. října jsme se sešli po dlouhé pauze..:)

V odlehčené atmosféře plné zážitků jsme odehráli dvě partie hry Project L, která do SKLEPA přibyla tento čtvrtek! Chytrá, svižné a hlavně zábavné!..:O

Project L je svižná hra, ve které se snažíte umísťovat optimálně tetrisu podobné dílky do třívrstvých dílů úkolů. Hra má jednoduše elegantní design, který vytváří dlouhotrvající herní zážitek. Základním principem hry je používat dílky, které máte k dispozici, abyste vyplnili úkoly. Začínáte hru pouze s jedním jednoduchým dílkem. Každé kolo využíváte 3 akce, abyste si vybudovali fungující mechanismus plnění dalších úkolů. S více dílky různých tvarů pak můžete plnit i obtížnější úkoly. Splněné úkoly přinášejí vítězné body a také leckdy další dílky, které můžete používat po zbytek hry.

Nakonec jsme se proletěli do jiné galaxie ve hře Space Park..=)

Příští týden se sejdeme opět v pátek!

2.10.2020 21:58:30

Board Game Night #20
9. října, jsme se sešli ve větším počtu než minule..:)

Opět na řadu přišel Project L od českých autorů z vydavatelství Boardcubator, kterému aktuálně na Kickstarteru probíhá již druhá kampaň s novým rozšířením Finesse..:O Je možné si pořídit i základ..=)

13.10.2020 16:44:05

Board Game Night #21

16. října 2020, jsme hráli Project L..:) Rychlé a zábavné!

6.10.2022 18:42:52

Board Game Night #22

10. října 2021 jsme odehráli partii Bossin' Space od Time Slug Studio..:)

Tato hra je opravdu skvělá, když chcete odlehčit atmosféru, ale zároveň se u ní pohádat..:D

6.10.2022 18:55:05

Board Game Day/Night #23

V neděli, 2. října, jsme konečně na stůl vytáhli obrovskou fantasy deskovou hru Euthia: Torment of Resurrection od Tadeáš Spousta..=)

Hráli jsme ve dvou jeden z nejdelších scénářů Vymítání Brasatha, který jsme hráli více jak šest hodin!..:O

6.10.2022 18:58:46

Board Game Day/Night #24

22. října 2022 jsme opět rozehráli monumentální Euthii, kterou jsme hráli bezmála šest hodin. Skvělý zážitek..=)

29.1.2023 10:13:43

Board Game Day/Night #25

12. listopadu přišla na řadu těžká ekonomická hra Food Chain Magnate, ve které řídíte svou franšízu rychlého občerstvení. Tato hra opravdu chyby neodpouští!..:O

29.1.2023 10:14:18

Vybíráme z Bazaru

Zombicide Invader : Comic Book Extras Vol. 2
Zombicide Invader : Comic Book Extras Vol. 2
Akt. cena: 750 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas