Zasilani na Slovensko

Zdravim, muze mi nekdo vysvetlit, proc "velka skupina" uzivatelu ma primo v profilu, nebo v inzeratu na bazare napsano - posilam pres Zasilkovnu, ale na Slovensko NE -. V cem je rozdil ? Je to stejna procedura a pres zasikovnu nemusim ani resit kurs, nebo poplatky bance. Tak PROC ? Ja osobne jsem nikdy nemel problem na dohadach SK vs CZ. Vsechno vzdy bez probelemu. A ano - ja jsem ze Slovenska.
1.11.2020 12:14:01

drive jsem tomu rozumel
ted taky ne. mozna neovladaji zasilkovnu. ale jinak jejich volba jejich pravo. uz mam za sebou par odeslanych her na slovensko a vzdy ok. ale vzdy na dobirku. ti co vyzaduji platbu predem to maji asi komplikovanejsi (nevim jak je to s prevodem Cz - Sk)

..DeskoHerky Teplice..

1.11.2020 12:17:54

....
Tak je snad každého věc, jak si nastaví podmínky prodeje své věci, pokud to je v rámci možností v bazaru a nic tím neporuší. Nebo ne?

Já to při prodeji měl taky a je to z důvodu, že chci vždy platbu předem, nechci řešit poplatky v bance /SEPA platby atd/, neposílám nikdy nic na dobírku a nechci nic většího posílat do zahraničí a to zejména poštou /jelikož tam pokaždé poštovné vyjde jinak - jak se kde kdo na poště vyspí a s kupujícím se nechci dohadovat, aby zaplatil víc. Ano, Zásilkovna to umí, ale viz výše.
Že si omezuji potenciální množinu kupců? No to je opět jen a jen můj problém. Prostě to NECHCI řešit.

A to říkám jako člověk, co obchodoval s MTG kartami několik let přes celou Evropu, jenže na Magiccardmarketu ten web administroval úplně vše - řešil převody, řešil konto, přímo si strhával poplatky z kreditu, řešil sledování, měl přímo nastavené výše poštovného podle různých druhů zásilek v závislosti na hodnotě posílaného zboží, řešil problémy atd atd.

1.11.2020 12:34:20 | Upraveno autorem (porovnej)

...
Nedávno jsem dal na bazar první inzeráty a mám poslání na Slovensko NE. Vůči Slovákům nemám žádnou averzi, ale jako Fleder - nechce se mi řešit to, co přesně píše. Asi jsem líný (hlavně si to pojišťovat):)

1.11.2020 15:43:25

SK
Já na Slovensko zasílám, nechci si zmenšovat okruh potenciálních zájemců. Ale rozhodně z toho nadšený nejsem. Všechny transakce na Slovensko jsou pro mě nevýhodné, kvůli obtížnému stanovení přesného kurzu - banka má kurz více nevýhodný, než jsou odhady např. na přepočet.cz. Odhad vždy utvářím s bezpečnou rezervou tak, aby kupující nikdy neplatil více, než je uvedeno v inzerátu. Ono to pak vždycky udělá tak -20 Kč a více v závislosti na výši transakce. Za ty roky se to už řádně nasčítalo.
Co si budeme povídat, optimální je pro obě strany osobní předání. Tam má člověk jistotu, že hru předává tak, jak má a může i pokecat.

1.11.2020 16:57:32 | Upraveno autorem (porovnej)

Macho
Osobně používám hodně způsobů platby v eurech i korunách.
Ale mám na tebe otázku, jak pošleš peníze z SK do Čr, když bude v inzerátu platba předem?

1.11.2020 18:36:01

@Saiwer
Já to posílám Zásilkovnou na dobírku a dobírku zvolím v CZK a dostanu přesně tolik kolik tam zadám, tj. vydražená cena + poštovné. Nějak by mě nenapadlo, proč to dělat jinak. :)

1.11.2020 19:45:09

Dobirka vs. platba predem
Na dobirku asi ano, ale pri platbe predem to snadneji, nez pres IBAN prevod v EUR nejde nebo ano?

1.11.2020 20:07:35 | Upraveno autorem (porovnej)

saiwer
Tak jsou možnosti,ale vždy to musí použít kupec.
Jak píše Miner,nej je dobírka přes zásilkovnu.
Ale když chce někdo platbu předem? Já osobně bych použil Transferwise,ale kdo to zná a používá? Minimum lidí.Dokonce nemusím znát ani IBAN,stačí pouze číslo účtu.

1.11.2020 20:39:11 | Upraveno autorem (porovnej)

Z pohľadu kupujúceho zo SR
Ako kupujúci zo SR - najlepšia možnosť, aspoň pre väčšinu z nás, je dobierka. Banky si za cezhraničný prevod do inej meny ako EUR veľakrát účtujú nezmyselné poplatky, napr. 5€, 10€, 15€, či dokonca aj 20€.

Ak posielate cez Zásielkovňu (čo je mimochodom vďaka appke už úplne jednoduché), nevidím dôvod, prečo by ste sa mali ako predajca limitovať iba na ČR. Keď posielate zásielku na Slovensko, klasicky vyplníte úplne všetko rovnako a sumu za zásielku (ktorá vám presne v danej výške potom príde na účet) môžete zadať rovno v CZK. Nepotrebujete vyhľadávať žiadne kurzy. Samozrejme prepočet nie je vždy presne podľa aktuálneho kurzu - Zásielkovňa si pravdepodobne tiež na tom dáke to percento stiahne. Ale to už vy nemusíte riešiť, to už znáša kupujúci a nemyslím si, že by s tým mal niekto problém. Prípadne môžete rovno do inzerátu uviesť, že do SR posielate podľa aktuálneho kurzu Zásielkovne, ak chcete potenciálneho kupcu na to upozorniť dopredu. ;)

PS: Už viackrát sa mi stalo, že som sa nezapojil do aukcie len kvôli tomu, že predávajúci z ČR si dali podmienku platby predom a že neposielajú do SR. A hra sa potom vydražila aj pomerne o dosť nižšiu sumu, akú by som bol ochotný dať za ňu ja (alebo možno niekto iný zo SR).

PS2: Ale musím aj pochváliť! :) Niektorým predávajúcim som napísal ešte predtým, ako som sa zapojil do ich aukcie (v ktorej mali napísané že do SR a ani na dobierku neposielajú), popísal im situáciu a oni následne boli ochotní poslať hru aj na Slovensko na dobierku. Ale chápem, že môže byť rozdiel v dôveryhodnosti voči niekomu, kto má dajme tomu bazár index +50 a niekomu, kto ho má +3, či napríklad 0.

1.11.2020 22:31:39 | Upraveno autorem (porovnej)

Dobírka a Zásilkovna
Zásilkovnou na dobírku neposílám už ani po ČR.
Na dobírku poštou... to je kupodivu rychlejší viz dále.
Jednoduše proto, protože na peníze můžete čekat i dva týdny, když si to kupující vyzvedne hned, jinak klidně i mnohem déle (už se mi párkrát stalo)... To může být pro někoho taky faktor (když sami píšete, že dobírka je na Slovensko asi nejlepší možnost)

1.11.2020 22:46:42 | Upraveno autorem (porovnej)

SR

Nechcem tu robit reklamu, ale ja som si hlavne koli tunajsiemu bazaru zalozila korunovy ucet vo Fiobanke, takze nemam problem s platbami vopred ani nemusim riesit ziadne prepocty (v zasielkovni mam nastavene ze platby z CR mi pridu v KC, tak nestracam na konverziach hore/dole kedze tie peniaze aj tak miniem zase tu na bazare :-D ). Vedenie uctu je zadarmo.

1.11.2020 23:24:17

Dobirka
Ja prave, ze take uz nechci posilat hry na dobirku. Ne, ze by se mi snad nejaka vratila bez vyzvednuti, ale uz se mi nekolikrat stalo, ze ji prijemce vyzvedl az posledni den ulozeni, tedy po 20 dnech plus pak jsem jeste cekal na zprocesovani dobirky u zasilkovny dalsich cca 14 dni. A dostat penize 5 tydnu po odeslani, to neni neco, co bych chtel zazivat zas a znovu. Na BGG take v drtive vetsine probihaji platby predem, o serioznosti prodavajiciho hovori jasne bazar index, postovne bez dobirky je levnejsi, nevidim duvod, proc ji jako prodavajici umoznovat.

2.11.2020 09:21:27

Asi budu znít jako blbec,
ale ono už není při posílání na Slovensko přes Zásilkovnu potřeba IČO? Když jsem chtěl asi před půl rokem něco na Slovensko poslat, bylo potřeba IČO (které nemám, takže jsem to nakonec posílal přes poštu).

2.11.2020 09:32:31

Lukikata
Já tedy IČO nepotřeboval nikdy... ani při dobírce, ani při odesílání do zahraničí.... Ani s aplikací, ani přes web :)
Jediný co přes web nešlo, že jsem nemohl posílat bez dobírky, ta musela být alespoň 75,- Kč právě za poštovné. V aplikaci zaplatíte přepravu rovnou a můžete tak poslat bez dobírky.

2.11.2020 09:50:26 | Upraveno autorem (porovnej)

Tak asi jsem blbec
Já se to snažil posílat přes aplikaci. Asi jsem to jen špatně pochopil. Možná bylo to IČO nepovinný údaj?

2.11.2020 10:02:01

dobra pomocka
Ak ma predavajuci podmienku, ze na Slovensko neposiela tak sa vzdy opytam ci to plati ak poslem peniaze dopredu na jeho cesky ucet, presne v ceskych korunach. Zatial to nikdy nebol problem, ale bazar pouzivam malo.
Doteraz som pouzival transferwise.com. Podla hodnoteni je to bezpecna a celosvetovo znama sluzba.
Teraz dokonca pridali moznost zaplatit sumu ako keby som nieco kupoval v eshope (platba kartou priamo). Na taketo platby pouzivam vygenerovane jednorazove platobne karty z apky mojej banky.

Napriklad ak chcem poslat 500CZK na ucet v ceskej banke v ceskych korunach, tak zaplatim 19,19 EUR cez transferwise. Ak by som si isiel zmenit 19,19 EUR do tatrabanky, tak by som dostal 497,54 CZK.

Od predavajuceho nepotrebujem nic ine ako jeho cislo uctu, z jeho strany to bude vidiet ako normalny medzibankovy prevod.

4.11.2020 12:32:06 | Upraveno autorem (porovnej)

Lamzor
Přesně tak. Ten kurz u transferwise je vždy lepší i s poplatkem než kurzy bank. Používám stále na posílání peněz na české účty.

4.11.2020 13:10:50

Revolut

Ja pre zmenu na posielanie peňazí do CZ používam Revolut. Dá sa tam bezplatne viesť účty vo viacerých menách. Peniaze si v sekunde nahrám cez Google pay priamo na český účet, pričom zmeňuje sa stredovým kurzom a cez ten potom posielam predávajúcemu ako klasický bankový prevod.

19.12.2020 12:32:16

Vybíráme z Bazaru

Frostpunk - insert
Frostpunk - insert
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 10 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas