Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Recept na gulas do 25-litroveho kotlika?
Zdravicko partaj,
mate niekto overeny pomer a objem surovin na gulas do 25-litroveho kotlika? Pol-na-pol hovadzie a bravcove, plus zelenina (zemiaky, paradajky, paprika), samozrejme korenia na dochutenie. Rad sa priucim od skusenejsich varicov gulasa, kym si stablizujem oblubeny pomer!
---------------
Prekladateľ Joe
lol :)
najlepsi gulas je v pomere 1:1:1:1 pre maso, cibula, zemiaky, paradajky+paprika. ale pozor, jedna sa o mnozstvo nie vahu :)
polku zemiakov davas hned na zaciatku aby sa rozvarili a pekne gulasik zhustol.
dobru chut ;)
Brambory patří max do buřtguláše :D
Rajčata/protlak se dává pouze do hovězího ;)
Do vepřového se dává jen paprika…ale ne čerstvá nýbrž mletá ;)
Pokud je maso půl na půl, tak je to fuk, to je pravda, ale zas pozor - vepřové bude měkčí daleko dříve než hovězí, takže hrozí, že než bude měkké hovězí, tak vepřové bude rozvařené a rozpadne se na vlákna :)
Správnej guláš zhoustne rozvařením právě té cibule, která má být v poměru 1:1 s masem, ale může být i o něco více než masa (objem, ne váha).
+ pořádnej guláš se musí aspoň 2x přichytit (samozřejmě ne na uhel/do černa), seškrábnout ze dna a zas rozmíchat - rozvařit. Zesiluje se tak chuť a barva ;)
A že jsem se gulášů navařil… jak doma, tak ve velkém (100l guldy jako prd).
Já bych nejspíš souhlasil už jen s tím, co bylo řečeno, hlavně s Ďáblem, tj. masa nekombinovat, do pravého guláše pouze hovězí (krk, kližka) a cibuli v poměru 1:1, z ostatní zeleniny pouze trocha rajčat. Brambory určitě ne. Kořením pouze paprikou, papřem a v závěru majoránkou. Zalívám vývarem, obvykle táhnu pod bodem varu 8 hodin… Jo a samozřejmě nezahušťovat moukou či jíškou, na to je cibule, popř. trocha tvrdého chleba…
Chlapi bacha,dávate recept na český guláš(popřípadě maďarský) . Na Slovensku dávají opravdu i brambory a mrkev a je řídký,u nás bychom spíše řekli gulášová polevka. A z hovězího i vepřového masa. Mám doma slovenskou šéfkuchařku :+).
P.S. Na zahuštění doporučuji nastrouhaný brambor.
Som prekvapený. Nepatrím teda medzi guláš varičov, ale doteraz som myslel, že zemiaky patria medzi základné suroviny.
Myslím, že do gulášu si každý dá čo chce hlavne aby chutil. A preto je to guláš :D
Inak videl som aj do gulášu pridávať trochu cukru. To len na margo čo patrí a čo nie…
Samzorejme kazdej “gulas” muze vypadat vselijak, ale podle me je to tohle, a tudiz ma pravdu dabel.
Jo jo, pravda. Taky mi potom došlo, že kluci jsou slováci, tak to tam můžou běžně vařit jinak.
To co popisujete znám taky, vaří to tak švárova rodina…ale podle mě to prostě není guláš, ale variace na gulášovou polévku jak už bylo řečeno :)
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Zákon ulice
Akt. cena: 150 Kč
Končí za: 10 dnů