Posílání přes Uloženku

Podle informací od Kewa a dohledání na internetu by mělo jít poslat balík pře Uloženku a tedy o cca 45% zlevnit odesílání her v bazaru.
Stránky s ceníkem:
https://www.ulozenka.cz/downloads/price/nereg_uzivatel_cenik_A4_light_v2.pdf

Pokud máte nějakou zkušenost s Uloženkou, nebo jinou alternativou odeslání, prosím, napište.

Kewe moc díky.
3.3.2016 10:30:25

Posta - Doporuceny balicek
Ja tedy pouzivam pro odeslani jedne bezne hry Ceskou postu - sluzba Doporuceny balicek
500g/64Kc 1kg/69Kc 2kg/73Kc. Pojisteno na 680Kc, Podaci listek s trackovacim cislem.

Ulozenka je IMO pouzitelna pouze mezi velkymi mesty - ja treba to mam k nejblizsim vydejnimu mistu 50km a to nebydlim v zadnem zapadakove ale ve vetsim meste ve Stredoceskem kraji.
Kdyz pripocitam, ze PODACICH mist je jeste mene (a jejich seznam jsem nikde nenasel - protoze primarne Ulozenka je urcena pro smluvni eshopy) a ze pobliz vydejniho mista musi bydlet i adresat tak je sance na Ulozenku fakt tak mozna Praha-Brno-Ostrava :)

Navic ta ulozenka nabizi cenu od 59Kc. Vetsina her se vejde do toho 1kg, rozdil mezi postou a ulozenkou je tedy 10Kc nebo 14,5% z 69Kc.

Ale chapu, ze na vetsim nebo tezsim baliku v cene nekolika tisic muze byt rozdil vetsi, takze pokud se spolu na tom lidi dohodnou, proc ne...

Edit: odkaz na tu sluzbu posty:
https://www.ceskaposta.cz/sluzby/baliky/cr/doporuceny-balicek

3.3.2016 11:20:22 | Upraveno autorem (porovnej)

Re: Doporučený balíček
Doporučený balíček: tak to mě také minulo. Když jsem se ptal naposledy na poště u přepážky na nejlevnější poslání balíčku, tak mě odkázala na cca 117,-.

Koukal jsem na podmínky a chtěl bych se zeptat, jak se vejdete s hrou do této podmínky:
Žádný z rozměrů nesmí přesahovat 60 cm a součet všech tří rozměrů zásilky nesmí přesahovat 90 cm.

A ještě je tam omezení na pojištění max 680,-. Ale to by se asi řešilo dohodou s kupujícím, zda je ochotný takto si nechat poslat.

Děkuji za informace.

3.3.2016 12:03:16 | Upraveno autorem (porovnej)

Bezna hra
Jedna bezna hra ma rozmer 30x30x10cm tj. zadny nepresahuje 60cm a soucet je do 90cm :-) Pojisteni 680 plus minus take odpovida hodnote bezne bazarove hry.
Rekl bych ze vetsina aukci se do toho limitu v pohode vejde.

Kupujiciho samozrejme informuju predem (ja vetsinou uz v textu inzeratu).

A jak jsem psal - pro vetsi (nejake hry velikosti rakve), tezsi (napr. vice her najednou) nebo drazsi (kompletni sbirka v cene nekolika tisic nebo cesky Mage Knight :-) ) to samozrejme vhodne neni a posta si bohuzel nauctuje vic penez. Nicmene to ta ulozenka taky - tam je u te nejlevnejsi varianty limit boxu 40x30x12cm - coz je taky tak maximalne na jednu hru.

3.3.2016 12:36:05 | Upraveno autorem (porovnej)

jiná cena
včera jsem posílal a minimální cena byla 79,-

3.3.2016 12:53:16

Doporučený balíček
mi taky nikdy nabídnut nebyl, co si pamatuju a nevšiml jsem si ho ani na stránkách Pošty, když jsem si hledal cenové možnosti pro posílání balíků. Je to ale nějaký čas zpátky a nebo jsem to možná třeba jen přehlídl (pokud tam teda je uvedený).
Co se týče podání na Uložence, asi to musí být regulérní pobočka ("červené U" na mapě na stránkách Uloženky), tam mi to vzali bez problémů. Těch není tolik, ale pokud někdo chce ušetřit a bydlí ve větším městě (nebo tam má nějakého "dojížděče"), alternativa to je.
Chce to větší tlak na otevírání nových poboček, ale tím, že jsou primárně zaměření na spolupráci s eshopy apod., je to možná nebude zas až tak zajímat.
A cena, za kterou jsem posílal já, odpovídala tomu ceníku v úvodním příspěvku.

3.3.2016 13:41:59 | Upraveno autorem (porovnej)

Uloženka a jiné
Co třeba Zásilkovna? Já přes ni naposledy posílal do Bratislavy, podacích míst mám po Brně docela dost, a to i v malých obchodech.

3.3.2016 13:46:28

zruda
Mno zasilkovna se mi jevi jako slusna alternativa k poste. Kdyz ale koukam na jejich web tak zatim pouze jako posilani z eshopu nikoli jako podaci mistno pro soukromou osobu (udajne se pripravuje).

Presto ale souhlasim s tim ze posta je peklo na zemi! Ne jenom cenove ale hlavne casove. Do nasi mistni pobocky v Brne chodim opravdu nerad a jako uplne tu posledni moznost.

3.3.2016 14:15:49

zásilkovna
už jsem párkrát přes ni posílal. Mají to tak nastavené, že si vytisknete kod zásilky a ten na ni vlepíte, k tomu si vytisknete 2x výdeják - jeden pro ně a jeden pro vás, ať máte papír že jste něco poslali, navíc pokud nejste firma, tak jediná možnost jak to poslat, je na dobírku. Ale to neva, doprava za balík - hru počítám 65kč, takže např. si někdo odemně koupí hru za 500kč, přidám 65 a pošlu mu balík za 565, on mi to uhradí a mě do týdne od zásilkovny pošlou penízky, jinak to nejde!

3.3.2016 14:46:19

Nathanael
já posílám až po převedení peněz na účet a tak samo když kupuju, nejdřív pošlu peníze.... dobírku neřeším, je to poplatek navíc...

3.3.2016 15:34:32

kew
to my vysvětlíš, jak na to :-) dneska

3.3.2016 15:39:15

Uloženka vs. Zásilkovna

Ono s Uloženkou se to má tak, že podat to jde jenom tam, kde mají pobočku (což jich mají málo), ale vydat už to jde na jakékoliv poště v ČR, protože v zásadě Uloženka nedělá nic jiného, než že Českou Poštu pumpnula, aby jí pro mega objem posílaných zásilek dala k dispozici služu Balík na poštu (tím si to může poslat s poštou každý, ale za dvojnásobek). Tj. na straně příjemce žádný problém, na straně podání holt musíte mít nějakou tu jejich pobočku po ruce.

Oproti tomu Zásilkovna nevyužívá vlastní provozovny (většinou), ale firmy, prodejny a obchody, se kterými má za nějaké bakšišné smlouvu a provádí svoz a rozvoz balíků auty. Míst, kde se dá balík vyzvednout je hromada a hlavně pro posílání do zahraničí má bezkonkurenční finanční podmínky.

Jinak omezení pro fyzické osoby s posíláním jenom na dobírku tam asi není dlouho, protože když jsem se registroval žádná taková podmínka tam nebyla a účet mám registrovaný bez IČ a DIČ, faktury platím ve splatnosti tak, jak mi je posílají (asi se jim začali množit dlužníci z řad fyzických osob) - prostě tu službu v zásadě podělali hajzlové slušným lidem - jak typické.

3.3.2016 16:53:42

Reálné poslání
Trochu reaguji na Hika.

Tak jsem reálně zkusil odeslat hru, váha cca 2,5kg. Posílám z Brna.

Uloženka: tam, kam jsem chtěl poslat, tak nemůžu, nemají tam svojí pobočku, pouze je tam výdejna na České poště a tam neregistrovaný uživatel (nejsem eshop) posílat nemůže. Mám to potvrzené.

Česká pošta: Doporučený balíček (69,-) nelze, toto se týká balíčku do 2kg, žádný rozměr nepřesáhne 60cm a celkový součet rozměrů nepřesáhne 90cm.

Česká pošta: Balík do ruky a do dne byl konečné řešení cena 129,-

15.3.2016 00:50:24

mé zkušenosti
Jedna hra lze poslat bez problémů poštou jako doporučený balíček (https://www.ceskaposta.cz/sluzby/baliky/cr/doporuceny-balicek), cena 73 Kč, limit 2 kg. Pošta na tuto variantu moc neupozorňuje, ale když si u okénka o tento typ zásilky řeknu, je to bez problémů (pokud splním váhový i rozměrový limit).

Pro větší, těžší či dražší zásilky už je nutné použít jiný typ balíku, pak je cena od 100 Kč výš.

Uloženka i Zásilkovna povolují registraci fyzických osob, i když tam jsou nějaká omezení. Uloženka je vhodná spíše mezi většími městy (jinak se to musí poslat na poštu, do poštomatu či DPD - pak se ale cena blíží ceně pošty), Zásilkovna má pobočky i v menších městech.

Jako hlavní výhody Uloženky i Zásilkovny vidím:
- levnější dopravné (55 Kč)
- výrazně levnější dobírka (10 Kč)
- zásilku si zaregistruji přes web a vytisknu štítek na balík
- nemusím stát frontu na poště, předám balík a jdu
- subjektivně rychlejší dodání

15.3.2016 11:53:41

Zásilkovna po novu?
Zatímco v červenci jsem ještě poslal několik zásilek bez dobírky, tak teď už to dobírku chce povinně ve výši alespoň 75 Kč. Máte s tím někdo teď zkušenosti?

10.8.2017 10:36:58

Zásilkovna
Nemohu mluvit za sebe, teď nic nemám na odeslání.

Ale ještě včera jsem dotal zásilku poslanou v srpnu a normálně bez dobírky. Je pravda, že i na mém účtě se ve specifikaci fakturace píše: "zápočtem proti dobírce ve výši minimálně 75 Kč"

Pokud dodělají nějakou pojistku, aby soukromé účty takto fungovaly, asi to nebude zase tak zásadní problém vyřešit si peníze přes účet tak, aby dobírka byla jenom ta minimálně požadovaná, ale určitě to bude větší opruz pro ty výdejny Zásilkovny, když budou muset vybírat tak malé dobírky a evidovat je ...

10.8.2017 10:49:11

Zásilkovna
Otázka by pak byla, proč řešit platbu přes účet, když už se to dá rovnou na dobírku celé ;-) Místo toho, abych dostal peníze za hru na účet a výherce v aukci musel platit 75 Kč na místě, bych už radši rovnou dával možnost pouze dobírky (a stejně jako teď bych dal do inzerátu informaci o dodatečné částce za poštovné).

10.8.2017 11:43:42

Zásilkovna
Tak potvrzeno mailem ze Zásilkovny. Fyzické osoby musí opravdu posílat na dobírku, která musí být minimálně 75 Kč. Právě zavedli systémovou kontrolu...

Pozor tedy v bazaru při domlouvání převzetí!

10.8.2017 14:56:08

dobírka - sám sobě
V zásadě (dokud to nezakážou) je teď ideální možnost odeslání taková, že prodávajícímu zaplatím přes účet a objednávku do zásilkovny si vystavím na sebe s dodáním na mou domovskou pobočku.

Prodávající donese krabici na zásilkovnu u něj a víc se nestará ... já si zaplatím těch 75,- Kč dobírku, ze které mi pak zásilkovna pošle 15,- Kč na účet ... :o)

Jinak s tím posíláním na dobírku a platbami dopředu se dost často setkávám s lidmi s psychicko-paranoidním blokem posílat na dobírku/platit dopředu, (abych je nenapálil a nic neposlal/dobírku nevyzvedl ... asi?).

Zásilkovna s někým, kdo ji sám nabízí asi není problém i s novými pravidly, ale když už někoho přesvědčuji, aby netrval na balíku do ruky poštou (nebo raději na osobním předání pouze v Praze), tak tohle je další takový malý háček.

10.8.2017 19:11:02

Zásilkovna - dobírka
Posílám přes Zásilkovnu minimálně rok a již od začátku jsem měl podmínku, že mohu posílat jen přes dobírku.

10.8.2017 19:32:38

Nutna dobirka
Pouzivam zasilkovnu ani ne pul roku. Vsechno jsem poslal bez dobirky. Naposledy minuly tyden asi 5 baliku, vsechny bez dobirky.

10.8.2017 23:18:20

Nutná dobírka
Beholder: Podle mailu, co jsem od nich dostal, to vypadá, že kontrolu zavedli zhruba tento týden...

Hike: Zásilkovna pošle 2 Kč na účet, ne? 58 Kč jakožto poštovné a 15 Kč jako poplatek za dobírku.

11.8.2017 07:38:24

Nutná dobírka
Když si přečtete podmínky smlouvy, tak tam vždy bylo, že bez dobírky pouze eshopy. Fyzické osoby jen na dobírku. A protože to lidi netespektovali tak teď to budou kontrolovat. V odsouhlasených smluvních podmínkách je to jasně řečeno.

11.8.2017 09:58:14

koumes731
Neplánuju se na to téma nijak hádat, jen mi nedochází důvod, proč to nejde bez dobírky. Přece za tu službu dostanou zaplaceno předem, dobírka je obecně pro přepravce risk, protože mu už ty peníze nikdo vrátit nemusí a zůstane mu bezcenný balík...

11.8.2017 10:17:02

Kew
Právě že, v tomto případě nedostanou, protože systém funguje tak, že na svém účtu na webu zadáš balíček, kterákoliv pobočka ho přijme (bez poplatku) a doručí se na určenou pobočku a pak po týdnu vystaví fakturu s 5denní splatností.

11.8.2017 14:31:11

Hike
aha, no já platil tehdy na Uložence v hotovosti, jestli si dobře pamatuju

11.8.2017 15:05:07

Vybíráme z Bazaru

Armádní generál: velitel zásobování
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas