Podezřelé příhozy

Ahoj, dokáže tu nějaký správce prověřit IP adresy přihazujících např. ve srovnání s prodávajícím? Kolikrát se mi stane, že v aukcích najednou přihodí nějaký noname týpek bez historie nějakou skokovou částku a zase zmizí. Lze to v průběhu aukce nějak nahlásit? Díky
26.12.2018 10:59:37

Divodej

Jak myslíš, že zmizí? Jakože se neukáže dokud ho někdo nepřhodí? :D To je si myslim celkem normální...a pokud přihodí velkou částku a někdo ho potom přehodí, tak je to asi tim, že přihodil rovnou maximum toho co je ochotnej dát a pak když ho někdo přehodí, tak už je mu to jedno a dál se neúčastní :)

Já to tak taky někdy dělávám - než se přetahovat po dvaceti korunách, tak tam radši rovnou přihodim třeba "litr" a tim se to vždy výrazně pročistí a většinou s tim i eliminuje prodlužování aukce :)


Podezřelé to je, ale ve většině případů je to uplně v pořádku...lidi se tu registrujou třeba jen kvůli tomu jednomu nákupu, protože tady je bazar přímo na to :)

26.12.2018 11:06:17

Peet
Taky už tu mám něco oddraženo, takže trochu tuším. Stává se mi to třeba u aukcí, kde prodávající je převážně zaměřen na prodej. Takový podezřelý přihazující není úplně nový účet (i když někdy taky), jen je úplně prázdný. Přijít do aukce, hodit svoje maximum a pak zmizet je sice možné, ale ne úplně obvyklé. Když to uděláš ty, nepřekvapí mě to. U účtu, co je tu 3 roky a nemá žádnou historiii, žádné hry, žádná hodnocení her mi to obvyklé nepřijde.

26.12.2018 11:14:23 | Upraveno autorem (porovnej)

Divodej
Bolo by to naozaj zaujímavé sa pozrieť na IP adresy predávajúcich a prihadzujúcich :-)
Aj mne sa už stalo,že prihadzuje človek,a je to proste podozrivé,nevyplnený účet,prosto nič,čo tu drvivá väčšina ľudí má.Ale čo už ,je to take ľudské vytrieskať z predaja čo najviac.

26.12.2018 12:28:14

Peet
Takové přihazování je ok,někomu se opravdu nechce přihazovat po malých částkách.
Ale jsou tu prodejci,nemá cenu jmenovat(to by bylo zase nářku ,jak jsou poctiví).Prodavájí nové hry a příhozy u nich jsou někdy opravdu k smíchu. A někdy se cena vyšplhá výše, než jde pořídit nová v obchodě :+).

26.12.2018 13:08:47

Divodej
Trochu se to tady už řešilo, protože některé účty mají u sebe varování, že bylo zjištěno, že si tento člověk přihazuje na vlastní aukce.

Já jsme tu spíše v roli kupujícího a popravdě...každý tu nakoupí za takovou cenu, kterou sám nabízí. Pokud je ceny příliš vysoká (i třeba uměle vyhnaná podezřelým účtem), tak nikomu nebrání v aukci nepokračovat.

Samozřejmě pak se může ukázat, pokud by hru vyhrál dotyčný "podezřelý" účet a po týdne ji k prodeji nabízel ten samý prodávající....pak to bude zřejmé.

Ať je to jakkoliv, asi je to v pořádku, neboť je to vše o svobodné vůli "koupit / nekoupit"

26.12.2018 15:47:56

Korenar
Nesouhlasim s tvrzenim "je to o svobodne vuli koupit/nekoupit", ale to je jine tema.

Osobne si myslim, ze na vine je do jiste miry system prodluzovani aukci. Toto se tu hodne davno resilo a nebyla vule ze strany Dia na tom neco menit.

Nedavno jsem tu neco zkousel vydrazit, ale vzdal jsem to a zustavam verny kup ted, coz tu posledni dobou neni moc videt a nebo si to radsi koupim za plnou cenu v obchode.

26.12.2018 17:38:39

Bazar
Musím říci, že od určité doby se to tu v bazaru velmi zlepšilo a nevidím v něm žádný problém. Přihazuju jen pokud danou hru chci koupit a cena je pro mě ještě úměrná a nemusí být za vším hned nějaký podvod. Jenom Aukcí kup teď je v současné době něco přes 100, tak bych neřekl, že už nejsou tolik vidět.

26.12.2018 18:13:59

Rozsáhlá diskuse zde:
https://www.zatrolene-hry.cz/diskuse/namety-a-pripominky-1/zneuzivani-bazaru-7883/

26.12.2018 18:21:47

Vybíráme z Bazaru

Dark Souls: Darkroot
Dark Souls: Darkroot
Akt. cena: 1100 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas