Neznáte někdo...

... uživatele Nerad?

Cca před 14 dny jsem od něj v bazaru "koupil" Cyclades s rozšířením. Uvozovky píšu proto, že hru jsem zatím nedostal... Před prodejem komunikoval rychle i bez problémů, po dohodě a odeslání peněz mi i potvrdil, že peníze přišly a že hru tentýž den pošle... A pak už se mi neozval, hra nedorazila, na zprávy zde na ZH ani na maily nereaguje.

Chtěl bych se proto zeptat, jestli ho někdo neznáte osobně nebo na něj nemáte nějaký další kontakt (např. telefon), na kterém by se dal sehnat.

Máte případně nějaký tip nebo radu, jak v nastalé situaci postupovat?

Předem díky za jakoukoliv reakci.
4.3.2016 23:18:18

KubaLelek
Hele osobne h neznam, ale v profilu ma naposledy prihlaseni pred 11 dny. Podivej se do zprav zda se ti od te doby ozval, ale je teda pravda, ze moc aktivity na ZH nepredvedl a 14 dni je i tak dost. S lidmi co nemaji moc hodnoceni bych byl opatrny a mozna jenom na dobirku.

4.3.2016 23:25:14

Nerad
Ahoj,

mám s ním stejný problém, koupil jsem od něj Settlers a Zimu mrtvých, peníze poslal, ale od té doby už nereaguje.

Předtím jsem od něj už ale jednu hru kupoval a tu mi normálně poslal, navíc skoro obratem, takže nevím, co si o tom mám myslet.

Každopádně můj další plán je počkat do konce týdne a pak napsat Diovi, jestli by mi na něj nemohl zjistit email.

Pak mu zkusím napsat i na mail a jestli ani to nezabere, tak se budu muset obrátit na banku a zkusit zjistit vlastníka účtu pro případnou žalobu.

Nicméně doufám, že tak daleko to nedojde a nerad jenom někam odjel na dovolenou nebo tak něco. Nicméně jsem připravenej i na to nejhorší, takže kdyby se ve věci neudál žádnej postup ani v následujících dejme tomu 14 dnech, můžeme nějak svůj postup zkoordinovat..

5.3.2016 01:50:50

kontakt
Pokud nebude mít kontakt Zeus (např. klamný e-mail při zakládání profilu), tak to jde přes banku, když nahlásíte zaslání peněz na špatný účet.

Podle zákona o bankách č. 21/1992 Sb. má klient, který vystavil chybný platební příkaz a v důsledku tohoto omylu byly peníze připsány na existující účet neznámého příjemce, možnost požádat o sdělení identifikačních údajů majitele účtu. Za sdělení identifikačních údajů majitele účtu, na který byla připsána omylem zaslaná platba, jsou banky oprávněny podle zákona o bankách účtovat poplatek na úhradu věcných nákladů (např. ČSOB si účtuje poplatek ve výši 297,50 Kč; Volsbank ve výši 250 Kč plus 75 Kč za každých 15 minut práce).

Zdroj: http://www.penize.cz/bezne-ucty/18312-poslali-jste-penize-na-chybny-ucet-co-ted

5.3.2016 10:08:08

Nerad
osobně ho neznám, ale udělal jsem s ním báječnou zkušenost, ještě teď mi svítí negativní bod u hodnocení uživatele. "koupil" jsem od něj Mage Knight za 1500, tvrdil, že chce jen osobní předání, dál i když jsem si hru koupil se dál domlouval s jinými na prodeji, když jsem chtěl po něm osobní předání (švagr jel do Budějovic na služebku) během následujících pár dní, už na mé zprávy nereagoval a akorát jsem od něj slíznul negativní komentář ( doteď teda nevím za co). Takže má zkušenost je taková, že je to šmejd!

5.3.2016 12:18:28

Blacklist
Chtelo by to nejaky blacklist aby si mohli dat pozor dalsi lidi...

5.3.2016 12:20:22

Beholder
Za timto ucelem snad funguje hodnoceni prodejcu/kupujicich ne?

5.3.2016 12:51:49

Nerad
Ty Kyklady jsem od nej taky chtel kupovat. Mel to jako Kup ted, ale mel jen jedno negativni a jedno neutralni hodnoceni. Takze jsem mu napsal, ze vzhledem k jeho reputaci jedine na dobirku (coz v hrozne zmatenem textu inzeratu nabizel). Neozval se vubec i kdyz zpravu cetl. No takze jsem to nekoupil, protoze nebudu riskovat nejakyho experta (ne-li neco horsiho) co vubec nekomunikuje...

5.3.2016 12:59:54

Nerad
Mno,
na maily mi reagoval celkem bez problémů, dokonce zaslal fotky hry, tak jsem ho nějak moc nepodezříval z nějakého podvodu... Mno, mail, ze kterého mi poslal fotky je Arnicek@email.cz, kdyby ho chtěl Zdenis zkusit kontaktovat tak, nicméně od přijatých peněz nečetl zprávy na zatrolenkách ani neposílal potvrzení o přečtení mailů.
Díky za tip s bankou, asi to začnu řešit tak.

5.3.2016 13:31:42

Sleepy
Tak jsem se zběžně podíval na ten Zákon o bankách - č. 21/1992 Sb. http://www.zakonyprolidi.cz/cs/1992-21 a nic takového se tam nepíše, ten zákon snad jenom vymezuje organizaci banky a nic víc. Netvrdím, že něco takového co jsi napsal neexistuje, ale bylo by mi to přinejmenším hodně divné. To by znamenalo, že kdybych chtěl o někom zjistit nějaké informace tak by mi stačilo mu jakože omylem poslat 10 korun na účet a banka by mi musela poskytnout informace o jeho klientovi? Přijde mi to dost nepravděpodobné, je teda fakt, že nevím co myslíš těmi identifikačními údaji. Rád se nechám ale poučit o tomhle slyším prvně a určitě by se to do budoucna hodilo.

5.3.2016 14:49:21

Bmatz
Ad blacklist: jo to je fakt...

5.3.2016 19:08:54

Podobné zkušenosti
Postnu sem své zkušenosti s podobným nezodpovědným člověkem...

V lednu 2013 jsem od uživatele Kremilos vydražil Ascension, poslal (včetně poštovného) 480 Kč a čekal na hru. Kremilos, který byl v té době na ZH již cca 3 roky a předtím normálně komunikoval, se odmlčel, na ZH přestal chodit a hru samozřejmě neposlal.

Poslal jsem mu pár zpráv a pak jsem se smířil se ztrátou, hru koupil někde jinde a na celý příběh téměř zapomněl. V listopadu 2013 jsem se v diskusi o Eclipse dočetl, že ji Kren koupil právě od Kremilose. Tak jsem jej hned kontaktoval, dozvěděl jsem se , že je z Ostravy (předání bylo osobně), a jeho telefonní číslo. Hned jsem mu zavolal, Kremilos slíbil, že pošle peníze zpět, ale zase nic. Pak už telefon ani nebral.

Opět jsem to odložil, ale v září 2015 jsem se k tomu ještě jednou vrátil, nakonec se šťastným koncem (citace z děkovné zprávy pro Krena):

---------------

Procházel jsem začátkem září starou poštu tady na Zatrolenkách a narazil jsem na tento nedořešený problém.

Podnikl jsem ještě jeden pokus, dal jsem si vyhledat telefonní číslo Googlem a našel nějaké (staré) inzeráty na ostravských bazarových serverech, kde bylo u tohoto telefonního čísla i jméno a email. Pak jsem dal hledat email a našel jsem ještě jiný inzerát, kde bylo nějaké novější telefonní číslo.

Volal jsem na obě čísla, ale nikdo to nezvedal.

Tak jsem na obě telefonní čísla napsal SMSku a na email pak zprávu (a trošičku jsem zahrozil policií). A světě div se, ačkoli jsem nedostal žádnou odpověď, dnes (po dvou týdnech od poslední zprávy a po více než 2,5 letech od zaplacení) jsem dlužnou částku dostal zpět na účet.

---------------

15.3.2016 14:20:05

mblatny
koukám, že trpělivost se vyplácí :)
Já už bych to po takový době asi neřešil a prohloupil bych.

Jinak uživatel Nerad tu inzeroval celkem často tušim...

18.3.2016 18:29:38

Vybíráme z Bazaru

Zámky Burgundy s vychytaným 3D insertem a češtinou
Zámky Burgundy s vychytaným 3D insertem a češtinou
Akt. cena: 790 Kč
Končí za: 12 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas