Jak na grafiku karet?

Dobrý den, jsem tu nový a chtěl bych se zeptat, jestliže někdo neví, jaká je asi nejlepší cesta designování karet bez používání photoshopu. Předem děkuji.

4.12.2021 19:09:49

Měl bys to blíže specifikovat. Vůbec není jasné, co myslíš pojmem “dizajnovaní” karet. Jedná se o vytvoření úplně nové grafiky karet u nějaké nové hry? Nebo jde o úpravu už existujících třeba naskenovaných karet? K vytváření a dizajnu nových karet se spíš používá křivkový editor než bitmapový editor jako je photoshop.

4.12.2021 19:50:04

otazka je jednoducha:
pracuj v programoch v ktorych pracovat vies, nie v takych, s ktorymi si ani netuknes a vysledok tvojeho trapenia bude vzdy zly. :-)

photoshop je dobra volba, ale draha, ale nastastie existuje profesionalna volba (a vo vacsine funcii ovela lepsia) za zlomok ceny: Affinity
Za 100€ (pri sucasnych zlavach co maju) mas komplet balik potrebneho software (Publisher - InDesign, Designer - Illustrator a Photo - Photoshop.
S tymto balikom dokazes VSETKO co treba, nic ine uz nie je nutne.

Samozrejme, bez toho, ze v tom vies robit to nepojde v nijakom software na svete.

Na vyrobu dobreho vystupu vsak potrebujes viac, ako jeden soft. Potrebujes upravovat texty, grafiku, ikony a ine vektory, ale zaroven aj bitmapy a zaroven to vo finale nejako dat do vystupu, vhodneho pre tlac.
Ano, toto vsetko sa da spravit uplne v pohode iba v Photoshope (vratane vektorov), ale vysledok bude pomerne zly (technicky) a v tlaciarni budu na teba dost nadavat :-)

4.12.2021 20:59:29 | Upraveno autorem (porovnej)

@WooDoo citace: Ano, toto vsetko sa da spravit uplne v pohode iba v Photoshope (vratane vektorov), ale vysledok bude pomerne zly (technicky) a v tlaciarni budu na teba dost nadavat :-)

Tento kus textu jako grafik s praxí více než 20 let nechápu… proč by v tiskárně měli nadávat? Nadávat ti nebudou ani když jim to dáš ve wordu, ale data budou dobře připravená…
 

…a jinak, ať jen nekibicuju - používej co chceš a v čem tě to baví a jde ti to (ale také něco z čeho jde získat korektní výstup pro tisk - soft od Adobe je v tomto skoro nedostižný - mnoho tiskáren požaduje určitý standard PDF souborů, aby ti zaručily (tady je to “y” opravdu správně, i když mi to nejde skrze mojí mozkovou mechaniku…:-) ) že vše bude vytištěno OK - barevnost, nevysypaná písma…)

Na hromadnou úpravu, návrhy a tvorbu karet je nejlepší Nandeck… ale pro přípravu dalších částí v procesu se většinou (většinou píšu “záměrně” - nebudu se snažit ti tvrdit že něco je nej, že bez tohoto se neobejdeš… velká část programů a postupů má alternativy - takže tvrzení že něcoje nejlepší ti jako jiní nedám) neobejdeš bez dalších programů a dalších věcí… dám ti příklady v čem bych pracoval já (je to ale drahá sranda, kterou já si naštěstí nekupuji za své - ale vše má alternativy):

 1) Návrh toho jak karty budou fungovat a rychlé výstupy na pokusné a testovací hry - Excel a Nandeck (ten je free)

2) Kresba a úpravy obrázků - Adobe photoshop s grafickým tabletem, popř. kreslící programy pro tablet - těch je více…

3) Práce s vektory - Adobe illustrator - bez toho se většinou obejdu.

4) Konečná montáž karet a jejich vyřazení pro tisk (tj. naskládání karet vedle sebe tak, aby na archu papíru na který hodláš tisknout bylo co nejvíce karet na co nejmenším množství místa) - Adobe indesign

4) Konečná kontrola toho, že soubor pro tiskárnu je OK - Adobe Acrobat.

K tomu vhodná a funkční písma, obrázky…

…a to jsem se vykecal myslím dost. :-)

 

23.2.2022 09:20:50 | Upraveno autorem (porovnej)

Joe

A dokonca sa toto všetko dá spraviť aj zdarma - GIMP, Inkscape a Scribus - a to s profesionálnym výstupom.

-------------------
Prekladateľ Joe

23.2.2022 10:27:17

@Golom Jazykové okénko:

mnoho tiskáren zaručilo

tiskárny zaručily

“oni” (zaměstnanci tiskáren) zaručili

 

K obsahu nemám komentáře :o)

23.2.2022 11:43:44

2Golom: ako grafik s 20 rocnou praxou ver grafikovi s 25 rocnou pracxou, co chodil do tlaciarni osobne sa pozriet na to, co ako funguje a co sposobuje kedy problem… PDF z photoshopu maju jednu vlastnost, su OBROVSKEEEEE a RIPy s nimi mavaju velmi casto problem, o ktorom ty ako grafik ani nevies, lebo X ludi v tej tlaciarni ho za teba potom cele hodiny riesi ;)
Ano kludne im mozes dat akekolvek data a vytlacia ti to, to je jasne. Ved oni len vytlacia, co im das.

23.2.2022 13:22:19

@Wuuduu 

Dohadovat se sebou opravdu nehodlám… viz SZ

A to s čím u tebe musím souhlasit je Affinity - vypadá dobře, ale ještě jsem ho netestoval na standardizaci výstupu - pamatuji doby kdy Corel a jeho PDF - když jsem ho od někoho dostal, bylo peklo. 

24.2.2022 19:09:21 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Podezřelí - MacGuffinova aféra (promo případ)
Podezřelí - MacGuffinova aféra (promo případ)
Akt. cena: 50 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas