Crowfunding

Proč se přestaly objevovat články o novinkách z Kickstarteru? Myslím si, že byly dost přínosné i oblíbené, takže je velká škoda, jestli to D@R zabalil.

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.
7.11.2018 05:03:55

Kickstarter
Novinky můžeš přidávat i sám :-) Ono toho je asi tak moc, že v jednom člověku se to nedá dělat, když pak dostane vyčiněno v diskuzi, že chybí aspoň polovina her.

7.11.2018 08:11:08

KS
Tyto články se mi také líbily...

Ale pokud umíš anglicky, můžeš se čas od času kouknout na tento youtube kanál:
https://www.youtube.com/user/tantrumhousegames/videos

2x měsíčně tam vychází videa s tím, co má na kickstarteru odstartovat během dalších 14 dnů...
V názvu videa je vždy něco takového:
Nov 2018 (2nd half) Upcoming Board Games Kickstarter

A oproti tomu na co si stěžuje níže "zruda" tak v tom videu uvedou prakticky vše zajímavého co má vyjít...

8.11.2018 13:26:59 | Upraveno autorem (porovnej)

alebo
albo staci byt na FB v skupine o hrach THE BOARDGAME GROUP a budes mat prehlad tiez :-)
Necakaj, ze ti niekto nieco strci predpripravene pod nos, musis sa obcas aj sam posnazit si najst, co ti chyba. :-)

8.11.2018 16:05:13

Upřímně
Já se na Kickstarteru už párkrát spálil, takže mě aktuální dění nijak zvlášť nezajímá.

Ale to neznamená, že není škoda, že se tu přestaly objevovat články, které se těchto her týkají, protože určitě byly pro mnoho uživatelů přínosem.

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.

8.11.2018 16:26:33

.
Wuuduu: a na tom fb sa to objavuje samovoľne alebo čo si tou reakciou chcel povedať? Imho FB je tak neprehľadný na tieto veci, že si to radšej nájdem inde...

Inak mi to tu tiež trochu chýba, aspoň to oživilo stále tie isté témy na titulke. A rád som sa pozrel, čo je nové

8.11.2018 17:24:58

KS články
Ty články byli super...ale upřímně já sám bych to nedělal. Nemám na to čas. Dát dohromady takový článek zabere nejméně hodinu a co z toho?

Zájemců o KS není mnoho, tak to logicky i tak vytrvalého člověka jako D@R časem omrzí a nikdo jiný se nepřidal.

Kdo má zájem o KS edice her, musí stejně sledovat dění na KS téměř denně (pokud chce stihnout "early bird" akce) nebo alespoň jednou za 14 dní....no a leze to do peněz :D

12.11.2018 04:34:52

D@R

Na vysvětlenou
Ahoj lidi, moc díky za váš zájem o články s přehledy KS kampaní. Jsem rád, že psát je, mělo smysl. Vydržel jsem to bohužel jen půl roku. Podzim totiž přinesl nejen více projektů na KS, ale také více práce v mém reálném životě. Najednou ta kára byla pro mě už moc těžká a musel jsem něco odhodit.
Články obnovit můžeme, ale určitě bych do toho nechtěl jít sám. Pro jednoho je toho prostě moc. Zvláště ve formátu, který je na ZH nastaven. Nejvíce času jsem totiž trávil nad vymýšlením popisů k jednotlivým kampaním. I když se jednalo vždy jen o pár vět, musel jsem často nejen pročíst stránku projektu, ale i zkouknout video nebo se mrknout do náčrtu pravidel, abych ze sebe dokázal pár slov vypotit. Stejně mám ale dojem, že z toho byl často jen takový plytký slint o ničem.
Nicméně kampaně na KS jsem sledovat nepřestal a před pár týdny jsem oslovil Deskofobii, že bych jim pomohl s aktualizací jejich sloupečku na úvodní stránce webu. Je to pro mne časově mnohem přístupnější, v zásadě doplním nebo smažu krátký HTML kód odkazující na kampaň a mám hotovo, práce na minutu.
Závěrem tedy, pokud hledáte krátký přehled probíhajících kampaní na KS, mrkněte vpravo na deskofobie.cz nebo pokud byste mi chtěli pomoc s tvorbou článku pro ZH, napište mi PM. Případně, rád podpořím vznik specializovaného kanálu, ať už na FB nebo jinde.
Btw. Malcolme, než příště založíš diskuzi, což takhle se nejdříve zeptat přímo? Bych tě neukousl, nebo myslíš, že jo? :-D

12.11.2018 08:32:20

Btw D@R
Přímo jsem se nezeptal ze dvou důvodů.

Zaprvé nejsem přímo cílová skupina pro tvoje články. Nemám v plánu backnout na Kickstarteru jakoukoliv hru, ale bavilo mě sledovat, které hry vznikají a přemýšlet při tom, která hra by se mohla dočkat lokalizace.

A hlavně zadruhé jsem doufal, že vlákno bude mít větší ohlas a ukáže ti, že tvoje práce měla smysl a uživatelé jí měli rádi.

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.

12.11.2018 09:30:36

KS kampaně
Já myslím, že není možné, aby jeden, nebo dva lidé zpracovávali články v takové kvalitě dlouhodobě.

D@R: jsou to právě ty krátké popisy k jednotlivým hrám, které mě nejvíce zaujali. Většinu těch KS kampaní jsem znal. Právě ale nějaké širší diskuzní fórum zde na ZH chybí

Diskuzní téma o KS projektech spadající po kategorii "obecně o hraní společenských hrách" je celkem na houby...z 90% po kliknutí na vlákno diskuze zjistíte, že je to zcela mimo téma KS projektů.

NÁVRH:
Myslím si, že by bylo potřeba, aby zde vznikl samostatný blog o KS projektech tak, aby s každým příspěvkem se v orientační liště vpravo na hlavní stránce ZH objevilo "KICKSTARTER PROJEKTY" a každý hned viděl, že je nový příspěvek u KS kampaní.

Pod tímto blogem by pak volně mohli hráči přidávat podobné články s odkazy na KS kampaně v kvalitě jakou zde nastavil D@R. Ale myslím, že je to jen tolik únosné, aby se o aktualizace postarali všichni a každý tam vložil hry, které jeho osobně zaujali. Pak by takový příspěvek nebyl tak časově náročný a mohlo by to fungovat.

12.11.2018 10:45:23

Korenar
To v rámci webu zatrolenek asi narazí.. Ale kdo ví:) každopádně KS projekty jsou docela hojně a přehledně diskutované na deskožroutovi..

12.11.2018 11:04:25

Korenar
Co to zjednodusit?
Pro zacatek by mohlo stacit mit samostatný oddíl (nebo jak to nazvat) "Kickstarter" (podobně jako je nyní "Obecně o hraní deskových her" nebo "Ostatní témata" - a tam by se daly zakládat samostatné diskuze k jednotlivým hrám/projektům.

Na to by se nemuselo nic přeprogramovávat, stačilo by vytvořit novou skupinu v diskuzi.

Kde je ten formulář na Olymp? ...

12.11.2018 11:25:19

...
To by možná stálo za zkoušku.. :) Uplně dole v zápatí stránky klikni na kontakt. A pak už jen přeji hodně štěstí :)

edit: @Duirin: bodejž, občas to poznám, ale fakt jen občas. Na Olymp jsem tedy rovněž napsal.

12.11.2018 11:29:41 | Upraveno autorem (porovnej)

Noob
Jo, dík (byla to spíš řečnická otázka) - už jsem napsal.
Co jsem tak pochopil z místních diskuzí, tak nás to musí udělat víc, aby nad tím na Olympu začali uvažovat ... tak šup, kdo to taky chce :)

12.11.2018 12:09:54

máte to tam
https://www.zatrolene-hry.cz/diskuse/crowdfunding-komunitni-financovani-8/

12.11.2018 13:59:24 | Upraveno autorem (porovnej)

Příliš rychlé řešení
Uvidíme...za zkoušku to stojí...jen to má svá další úskalí.

1) Kde bude tedy probíhat diskuze k jednotlivým hrám?
-> totiž diskuze se vedou po založení nové hry už na stránce samostatné hry

-> tento blog by měl tedy sloužit spíš jako nahození nové kampaně a počáteční názory zájemců, než bude třeba hra založena...pak přesunout diskuzi přímo na stránku hry

Mohlo by to fungovat...zkusíme a uvidíme :-)

12.11.2018 16:27:41

díky
To byla rychlost, díky.
Dokonce mi někdo na ten požadavek přes formulář odpověděl na můj mail, že to Zeus večer udělá (čekal bych u takové odpovědi nějaký podpis, ale co už...).

S funkčností bych problém neviděl (pokud by tu byli moderátoři diskuzí).
Mělo by to fungovat jednoduše - dokud je hra ve fázi KS, případně post-KS, tak by se mělo využívat fórum "Crowdfunding".
Jakmile hra vyjde, tak by se měla využívat diskuze u dané hry.

Ale je pravda, že spousta her je zde založena, jakmile je zafinancována, v tu chvíli můžou vznikat duplicitní témata - pak by asi bylo vhodné je přesouvat.

14.11.2018 10:50:38

...
Když se nepodepíšeš, lidi ti nemůžou nadávat. A to se vyplatí :)

Jak jako kde? Věci ohledně kampaní na KS by se asi mohly řešit v nově vzniklém vláknu o KS. Nezávisle na tom jestli vyjde, nevyjde apod.

Věci týkající se hry jako takové, když už ji mám doma chci ji srovnat s ostatními hrami, zeptat se na dojmy z hraní, chyby v pravidlech, postěžovat si na grafiku and whatnot asi na stránce příslušné hry.

Ten koncept si myslím není složitý.

14.11.2018 12:01:29

Vybíráme z Bazaru

Archmage
Archmage
Akt. cena: 690 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas