ceny v bazaru

Zdravim vespolek, chcem tu len trocha podpichnut niektorych predajcov na bazaru. Netyka sa to vsetkych. V podstate nemam nic proti osobnemu rozhodnutiu kolko za ktoru hru pyta. Len chem pripomenut realitu ze na bazar vacsina z nas pozre ked chce nieco lacnejsie jak v obchode a nevadi mu ze hra je rozbalena/hrana... alebo zhana nieco raritne.
V dobe kedy staci otvorit novu kartu v prehliadaci a najist na heureke najlepsiu cenu, mi pride naivne snazit sa predat "ojetinu" drahsie jak novu krabicu z eshopu aj s postovnym. + riziko a starosti spojene s kupou bazarovky. (este sa niektorym cenam da rozumiet kde je k hre pridana hodnota jako napr nafarbene figurky, karty v obaloch...)
Ale vy hru nepredate a zaujemca radsej pustii korunu v eshopu. Kto je spokojny? Jedine eshop.
Este raz, nic proti, kludne to tam vesajte s vyssou cenou, a cakajte. Kto chce usetrit, vo vela pripadoch spravi lepsie kupou novej ;)


25.3.2020 13:23:58

...
Už se to tu bez výsledku řešilo, jsou tu i lidi co bazar používají jako svůj vlastní eshop pro přeprodávání nových věcí. Vždycky když vidím v emailu 10 nových notifikací o Blood Rage nebo Nemesis, vše v rozmezí pár minut, je mi jasné o co jde...

Na to že by někdo nabízel použitou hru za stejnou cenu jako novou z obchodu jsem tady, narozdíl od třeba Facebooku, ještě osobně nenarazil. Myslel bych si že tady chodí akorát lidi co se v tom vyznají dost na to aby na to skočili. Akorát jsem viděl, že si někdo myslí že je hra vzácná, a přitom se dá ještě sehnat.

25.3.2020 14:21:19

za viac
Tak ja som to tu uz videl, expert je v tom jedna uzivatelka, ktora predava obcas hranu hru za viac ako je nova v eshope, ale nejako ma to netankuje, len sa na takom inzerate zasmejem a poprajem mu vela stastia :D

25.3.2020 14:51:15

...

tak , tankuje/netankuje, tiez si nakoniec poviem fok off. Mam par hier v zozname po ktorych netuzim ultimatne, ale sledujem a cakam na nejaku dobru ponuku. A ked sa nejaka ponuka objavila, tak mozno v polovici pripadov moj zaujem hned stroskotal na vyssie uvedenom. Z mojej strany to bol len taky hint pre predavajucich ze s rozbalenou hrou treba podliezt najnizssiu cenu. Ak teda chcu hru naozaj predat. To ze si tu niekto robii eshop z bazaru... to vedia oni ci sa to oplatii.
...a velky respekt vsetkym ktory idu do rizika, hru daju do drazby za 100 a da to co to da.

25.3.2020 15:30:16

Noo
Pokud vim, máme tržní ekonomiku. Ať si kdo chce prodává za kolik chce. Vždy existuje nejlevnější zdroj. Pokud není alternativa, pak je nejlevnější právě ten nabízený kus.
Myslím, že kdo tu prodává, není malé dítě, aby potřeboval poradit s cenou. Někdo to prostě zkouší...

25.3.2020 15:40:22

Havelock
Jasně, ať si dělá kdo chce co chce... akorát že tohle není úplně veřejný prostor, ale místo kde provozovatel určuje pravidla.

Tím netvrdím, že je to hned nutné nějak regulovat, ale faktem je že takové věci už tak velký bazar docela plevelí a existuje určitě nějaká mez, od které by to řešit chtělo.

25.3.2020 16:36:18 | Upraveno autorem (porovnej)

Bazar
Ono by bylo super, kdyby existovala možnost filtrovat dle prodávajících. Mám minimálně dva adepty, které bych vždycky odfiltroval:)
Ale je tu problém i na straně kupujících. V poslední době mám pocit, že se tu objevují vyloženě vysírači, kteří přihazují jednou denně po 10 Kč, aukci tím nesmyslně protahují a na závěr třeba ani nereagují na SZ o možnostech převzetí, přestože jsou denně přítomni na ZH. Mě se to dotýká hodně, protože většinu her prodávám od 99 Kč a konečnou sumu nechávám na trhu. Nyní to začínám řešit zmínkou o omezené době na reakci (jinak hru postupuji druhému v pořadí), a platbou předem u pochybných ratingů přímo v textu inzerátu.

25.3.2020 16:48:52 | Upraveno autorem (porovnej)

...
Vic nez predrazene kusy me stvou treba neustale se opakujiciinzeraty na predrazene hry ktere jsou 20 let stare. Vzdycky trva pul hodiny nez projedu bazar a to jen diky takovymhle nesmyslnym inzeratum. Dalsi vec ktera me stve je prihazovani na vlastni hry...

Saiwer - amen

25.3.2020 17:04:43 | Upraveno autorem (porovnej)

Přihazování na vlastní hry
U takových prodávajících, kde se to povede odhalit, z principu nenakupuji (i kdyby nabízeli megapecku) a mám klid:)

25.3.2020 17:06:45

bazar
Chtelo by to, aby se vlozenim polozky do bazaru zaplatil poplatek 1 koruna. To by nekterym dalo pres prsty. Vybrane penize by se pak mohly poslat na charitu.

25.3.2020 17:13:01

@Kanic
Jake stare... "nove", "nejlevneji", "nesehnatelne", "rarita" :D

25.3.2020 17:13:19

možnosti
Blacklist v zobrazování by se mi líbil taky, ale mělo by jít o lokální nastavení, ať si to odfiltruje každý sám. Ne, že se někdo znelíbí a zakáže se mu vystavovat. Založí nový účet a jede dál. Nicméně úpravy na ZH jsou otázkou i několika let. Takže o čem se vlastně dohadujeme.

25.3.2020 17:32:18

...
Ja som sa nesnazil najst riesenie, bolo len takee ze haloo predavajuci, pozrite sa trocha okolo seba, nejste Apple! Aj ked je deskovka nova a predava sa na bazare za viac jak v eshopu, nikto z nej na prdel nepadne.
Mna toto donutilo premazat wishlist, lebo som mal plnu schranku spamu ze niekto predava co chcem, ale vela ponuk trpelo presne tou cenovou nezmyselnostou. (Znova opakujem, v poriadku) ale mozno tym niekto prisiel v drazbe o prihadzovaca. A to je skoda na oboch stranach.

25.3.2020 17:46:11

Popichovani prodavajicich?
To jsme zase u toho slavneho "jakmile nekdo prihodi vic nez 1000 tak mu to odmitnu prodat" ?

Nebo jak si predstavujes, ze prodavajici ovlivni ochotu nekoho koupit hru za cenu, kterou je OCHOTEN zaplatit?

25.3.2020 18:21:25 | Upraveno autorem (porovnej)

Bazar
Bazar je na listu věcí k odladění, počítám že se do toho pustíme v nejbližší budoucnosti. Jedna z věcí, kterou chceme pořešit je opakované množství inzerátů od jednolivých prodejců. Stay tuned.... :)

25.3.2020 19:02:47

Miner

Děkujeme. Jsme spaseni

25.3.2020 19:10:06

Miner
Tak to hlavne moc neprekoumejte, nebo se stane jedina vec, a to, ze se bazar bez omezeni rozjede jinde.. A to by taky mohl bejt pomalej konec zatrolenek.

25.3.2020 19:28:15

Miner
Dobra zprava.

25.3.2020 21:41:40

Onas
To se určite nestane. Kdyby byl prostor pro konkurenci, tak už dávno existuje. Jenže co by z toho kdo měl kromě reklamní plochy, nebo provize z prodaného kusu? Ani na jedno není nikdo zvědav.

25.3.2020 23:13:26

Prostor pro konkurenci samozrejme existuje nekonecny. Proc se zadna konkrence nechytla je ten, ze tady to funguje (celkem) dobre a neni duvoda odchazet prodavat (ci nakupovat) jinam. A proto jenom rikam - pozor na velke zmeny.

26.3.2020 08:46:07

Neměnit !
Jen proboha v pravidlech prodeje a nákupu nic neměňte! Nechte oběma stranám prodejcům i kupujícím se svobodně rozhodnout tak jak to bylo dosud. Všichni jsou snad svéprávní.

Jediné co změňte tak to je způsob zobrazení, filtrování, nastavení a práce s aktuálními inzeráty ať se v tom nemusí člověk tak nesmyslně přehrabávat na více stranách v nekonečném sloupci

26.3.2020 09:17:15

Konkurence
Existuje - jmenuje se kupodivu Facebook - a ten jejich "marketplace" - na bazar deskovek existuje skupina a obcas se tam i neco objevi. Je to samozrejme minimum proti tomu co se toci tady, ale o to prece v tomhle prispevku jde - aby byl bazar prazdny (resp. obsahoval jen tu jednu jedinou hru kterou zrovna shanim) a bylo to tam za "minimalni" cenu tak aby na tom kupujici solidne vydelal bez ohledu na "trzni cenu". A to se opravdu ve zdejsim bazaru moc nedari.

Pevne doufam, ze to tady tak zustane, podle mne totiz prave stavajici stav je totiz vyhodny pro obe strany: Je tu slusna jistota, ze jakokoliv hru prodam za slusnou cenu. A kupujici ma slusnou jistotu ze koupi vicemene jakoukoliv hru za slusnou cenu (ano za slusnou, ne za "neslusnou" tj. pod cenou).

26.3.2020 09:19:52 | Upraveno autorem (porovnej)

...
Ja souhlasim s tim ze si tu muze kazdy prodavat co chce a za kolik chce. Stejne si tu galacticu za 7000kc a "raritu" z roku 1630 nekoupim. Ale rad bych nastavil osobni filtrovani abych cele dopoledne neprojizdel pro me "zapleveleny" bazar.

26.3.2020 10:01:45 | Upraveno autorem (porovnej)

Ceny

Vrátím se k původnímu tématu... Sama se kolikrát pozastavuju nad tím, že se někteří uživatelé snaží prodat běžně dostupnou hru za vyšší cenu, než za kterou se dá koupit v obchodě. Nehraná a nerozbalená. Stejně tak mě překvapuje, kam až se někdy dostane cena postupnými příhozy (opět se bavím jen o dostupných hrách). Nijak mě to nepohoršuje, ať si každý nastaví cenu, jak uzná za vhodné. A ať si přihazující klidně koupí hranou hru za víc peněz, než by jinde zaplatil za novou, když je líný si cenu ověřit. Já se u toho akorát bavím :)

26.3.2020 11:02:11

Miner
A pokud se chytá chystá úprava bazaru, bylo by také možné přidat vyhledávání hry dle názvu? Všechny hry jsou prolinkované tak by to mohlo fungovat podobně jako klasické vyhledávání hry v seznamu, že stačí napsat pár písmen a už by to nabízelo názvy z her v bazaru.
Už se mi několikrát stalo, jsem při procházení stránek při kliknutí zaregistroval v sekci Vybíráme z aukcí zajímavou hru, ale stránka se změnila a při návratu zpět už je nabízena jiná hra. V samotném bazaru už jsem ji pak nedohledal.
Případně většinou tam jdu kvůli jedné nebo dvěma hrám, ale prohledávat stránku či dvě je zbytečně zdlouhavé.
Díky moc

26.3.2020 11:47:25

bazar
Za mne: Přidat vyhledávání, filtrování, možnost skrývání nabídek konkrétních uživatelů, abych je neviděl (tj. nastaví si každý sám): ANO. Omezení nabídky a regulace shora, co kdo a kdy smí vystavit: ROZHODNĚ NE. Děkuji.

26.3.2020 11:54:57

Vybíráme z Bazaru

The Land of Shadow - LOTR LCG Saga rozšíření
The Land of Shadow - LOTR LCG Saga rozšíření
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas