Bazar ZH: preco vela Českých predavajucich nezasiela na SR?

Caute,

je zlozitejsie poslat balik z ČR na SR, ci uz cez packetu alebo postou? Z mojho pozorovania skoro az polovica ceskych predavajucich na bazare vylozene nezasiela na SR.

Maju na to samozrejme plne pravo ale pride mi to prekvapujuce, preco si zuzovat okruh zaujemcov o aukciu ked postovne hradi kupujuci a platba je predom na ucet alebo cez safetrade. 

Ma to nejaky dobry dovod? Je iritujuce ked sa konecne objavi hra ktoru clovek chce a nemoze vstupit do aukcie lebo je zo susednej krajiny.

Diky za kazdu odpoved.

27.8.2022 12:39:54

Ahoj,

dobré téma.

Myslím si, že je to spíš nějaký vystoupení ze své zóny zkusit něco, co jsem nedělal, něco si k tomu přečíst, projít si eventuelně nějakou směnu peněz z eura na české atd.

Posuzuji to podle sebe, protože jsem původně také do toho nechtěl jít, ale po zkušenostech mohu říct, že není problém. Osobně odesílám na Slovensko jen přes Zásilkovnu a odesílal jsem jak na dobírku, tak i předem na účet. Za mě můžu říct, že všichni naši bratia Slováci byli ochotní eventuelně doposlat zbytek peněz, kdybych po směně obdržel méně. Dokonce jsem se setkal s případem, kdy mi poslal pro jistotu více peněz.

Takže závěrem, nebojte se posílat na Slovensko, minimálně přes Zásilkovnu je to v pohodě.

27.8.2022 14:05:59 | Upraveno autorem (porovnej)

Přesně tohle se tu už někde dost řešilo.

Za mě je každého věc jestli chce posílat a kam, jsou i lidé, kteří prostě neposílají vůbec. Taky to tak občas mám, hlavě u větších věcí/balíků.

Na druhou stranu si kupující může sám objednat DPD apod. které to u prodejce i vyzvedne, takže pro prodávajícího je to v podstatě stejné jako osobní vyzvednutí.

27.8.2022 14:29:17

Ja to popravde tiež neviem pochopiť. 

V dnešnej globalizovanej dobe je posielanie v podstate kamkoľvek do EÚ rovnaké, ako posielanie v rámci domácej krajiny. Ako sa píše v originálnom príspevku, predávajúci sa sám oberá o značnú časť potenciálnych kupcov.

@petopeto ja to prípadne riešim tak, že sa ozvem niekomu z ČR, aby to vydražil za mňa, a potom mi to poslal. Ale to len výnimočne, ja si skôr aj vyzdvihnutie a dopravu objednám sám, ak treba - presne ako píše El Ďábel.

----------------------------------
herný klub NITHRANIA z Nitry

27.8.2022 14:29:39 | Upraveno autorem (porovnej)

To je jako ptát se proč spousta lidí nejí jablka :-D

Důvody jsou různé

 

Řešení je ale jednoduché.

Prodejce nemusí vědět, že zásilku posílá na Slovensko.

Zařiďte si Zásilkovnu/Packetu sám a prodejci jen pošlete Kód.

 

27.8.2022 14:45:45

@tokura : to je pochopitelny dovod, clovek malokedy vystupuje z komfortzony ked nemusi. Len ma to prekvapilo lebo jazykova bariera medzi nami nieje a sice som ja osobne este nic cez zasielkovnu neposielal ale podla ich papierov na nete posobi posielanie medzi SR a ČR ako totozny proces  

@El Ďábel : je to samozrejme kazdeho vec, nedovolil by si niekomu urcovat co ma a nema robit, a ked niekto neposiela vobec lebo sa mu nechce riesit baliky a postu tak jasne. Ale ked uz clovek posiela tak cez Zasielkovnu/kuriera to na mna posobi ze je jedno kam a robotu stym ma clovek tu istu. Dik za tip s DPD

@Cardinalle : ved to, ze skoda pre obe strany. Toto nase hobby je uz beztak na okraji mainstreamu,trh je maly a tym ze v SR nemame ziadnu stranku ktora by sa ZH vyrovnala su vsetci bazaru chtivi slovenski stolovkari tu, tak naco sa pri aukcii oberat o priblizne tretinu trhu

@Bandy75 : jasne ze dovodov moze mat clovek milion, len ma zaujimalo preco sa az tolko predajcov ochudobnuje o znacnu cast kupcov. Dik za tip s kodom, ale ked uz si niekto napise ze na SR neposiela prislo by mi to voci nemu nefer.

27.8.2022 16:55:58

@petopeto Jsou i levnější varianty, když pohledáš ;) např. uspornybalik.cz

Já třeba nechtěl posílat na Slovensko (na dobírku se mi nechce stále, ale není to nepřekročitelná podmínka) kvůli kurzu, ale jak píše Tokura, tak vždy buď doplatili nebo rovnou raději poslali víc (nebo já samozřejmě), takže už s tím problém nemám.

Někdo nechce posílat kvůli vyššímu poštovnému pro případ, že by se mohlo vracet, i s tím jsem se setkal. 100 lidí 100 chutí no :)

 

 

27.8.2022 17:11:20

ešte jeden dôvod som tu nenašiel a asi je zjavný, len asi to je tabu: niektorí Česi nemajú radi Slovákov a vice versa. 100 ľudí… Skús ešte eBay @undefined :) 

 

----------
Painting:
https://www.instagram.com/lacikmaj/

27.8.2022 17:24:36

@El Ďábel  : netusil som ze sa kurz hybe v priebehu par dni az tak vyrazne ze to pre vela ludi zavazi, dobre vediet. Ani to vratenie ma nenapadlo, ved sme tu vsetci sukromnici a ak clovek posle to co slubil nema kupujuci na vratenie ziadny narok a ak aj, aj spiatocne postovne by si mal platit sam.

Dik za info z druhej strany, vidim ze to je predsa len trochu komplikovanejsie ako posielat len v ramci CR.

27.8.2022 17:28:45

@Seladean Tak jasně, ale důvod z “nenávisti” je extrémní případ, a ty jsou všude a ve všem ;)

27.8.2022 17:29:06

@petopeto To záleží no… samozřejmě o co větší obnos se jedná tím větší může být rozdíl, když to bylo třeba 5,- nebo 13,- Kč, tak jsem to vůbec neřešil ;)

A s vrácením a nárokem máš pravdu, ale jsou i lidé, kteří jsou ochotni to vzít zpět. Nebo, když ti přijde něco co neodpovídá popisu (je v hrozném stavu například), tak bych asi taky chtěl vrátit. Ale je samozřejmě na prodejci jestli na to přistoupí což respektuju, přinejhorším se spálím… 

27.8.2022 17:33:20

@Seladean : ano s iracionalnym sovinizmom ratam automaticky, ale myslim ze ludi ktori sa nim riadia je mensina na oboch stranach, zvlast ked ide o peniaze. Tak som bol zvedavy na nejake racionalne dovody a celkom mi to tu ludia objasnili.

@El Ďábel  : tak to ano ked to neodpoveda popisu to je o inom, jasna vec

27.8.2022 17:35:05 | Upraveno autorem (porovnej)

Mě odradil od zásilek do SK naprosto zoufalý přístup České Pošty, kdy na pobočce vůbec nevěděli jak se balík posílá, byla to nějaká expresní zásilka za 280Kč, vypsal jsem troje dokumenty a už nikdy více. Možná to dnes Packeta umí jednoduše, ale studovat se mi to nechce.

Budu urýpaný, ale proč vlastně SK hráči nemají web jako je tento ?

27.8.2022 17:40:02 | Upraveno autorem (porovnej)

@Úderník : Tak to dufam ze Zasielkovna je na tom lepsie.

A dobra otazka. Predpokladam ze z rovnakeho dovodu ako preco sa u nas predavaju vsetky hry len v češtine - kombinacia prilis maleho trhu a nizkej potreby kedze češtine rozumieme.

27.8.2022 17:46:38 | Upraveno autorem (porovnej)

Já měl naposled problém s bankou, která mi posledně naúčtovala 200 Kč za přijatou platbu ze zahraničí. Takže s posláním problém nemám, ale musí se pořešit platba…

...................................................................
Odvážný dobrodruh / www.deskozona.cz

27.8.2022 18:17:02

Príde mi že väčšina vymenovaných vecí je skôr neochota ako čokoľvek iné pretože jediný relevantný problém oproti posielaniu v rámci cz je platba zo zahraničného účtu a teda kurz, čo sa dá riešiť:

Dobierkou cez zásielkovňu - odosielateľ dostane dobierku koľko zadal v czk a netreba riešiť žiaden kurz, kupujuci platí normálne v €

Ak niekto nie je fanúšik dobierky čo plne chápem, stále sa to dá riešiť platbou v czk - verím že dosť slovákov tu na zh používa revolut, či má český účet/známeho ktorý to vie poslať v czk a teda opäť žiaden problém

Ostatné tu zmienené argumenty (väčšie poštovné, možnosť vrátenie zásielky bez vyzdvihnutia) sú v réžii kupujúceho (poštovné) alebo sú rovnocenné českej zásielkovni (vrátenie). 

Ako posledné by som možno zmienil že namiesto vety “nezasielam na sk” by sa dalo napísať “pri poslaní na sk poprosím napísať pred príhozom kvôli dohodnutiu platby a doručenia";)

 

EDIT: Zásielkovňa na slovensko stojí 89 kč (+25 kč dobierka) a rozdiel oproti poslaniu na cz je že v apke namiesto krajina príjemcu česko zvolíte slovensko;)

27.8.2022 18:24:43 | Upraveno autorem (porovnej)

To já kupuju na Slovensku třeba “mačku vo vreci”, protože i s poštovným to vyšlo o víc jak kilo levněji než “zajíc v pytli” od Planety her :)

Dobírku (u Zásilkovny) nemám rád ne porto, že bych nevěřil, že dostanu peníze a ne balík zpět, ale protože zrovna u Zásilkovny jsem na ně jednou čekal dva týdny a jednou skoro tři… zrovna dobírka je s poštou rychlejší. Zásilkovna peníze neposílá  hned jak je dostane, aleaž v určitý “zúčtovací” den v měsíci (už si nepamatuju kolikátého), pokud se to změnilo, tak o tom nevím.

Jen malý tip ;)

27.8.2022 20:48:30

@Úderník Web jako tento není zjevně úplně samozřejmost, když jsem viděl, jak si Kanaďani domlouvají hromadné objednávky z KS přes BGG.

27.8.2022 22:57:55

@El Ďábel  U Zásilkovny (Mezi námi) by měly přijít peníze do 10 pracovních dní. Moje zkušenost je, že to tak chodí, někdy dřív a někdy za těch 10 pracovních dní, což může být i s víkendy 14 dní.

28.8.2022 13:24:05

@tokura Ano, už jsem to našel :) +čas než si to kupující vyzvedne, tedy + až 5 dní

 

Ale pamatuju si, že po 12 dnech mi to jednou nepřišlo (po vyzvednutí), tak jsem psal mail a odpověděli, že dobírku vyplácejí v den X, což bylo ještě za další tři dny.

Ale je pravda, že to bylo ještě v době kdy nebyla aplikace ani služba Mezi námi a Zásilkovna byla v podstatě jen pro eshopy…

28.8.2022 13:44:26 | Upraveno autorem (porovnej)

Koukám, že asi největší problém je dobírka.

My, kteří platíme předem a platbu předem vyžadujeme, máme v tomto výhodu.

Chyba není v prodávajícím, ale v kupujícím, že není ochoten zaplatit předem, proto nechtějí prodávající posílat na Slovensko.

Na druhou stranu by prodávající neměl psát, že neposílá na Slovensko, ale že neposílá na dobírku na Slovensko. 

Při platbě předem a zaslání kodu kupujícím, by prodávající neměl mít sebemenší problém zásilku odeslat.

28.8.2022 14:06:56 | Upraveno autorem (porovnej)

@Bandy75, neviem, ale keď som sa cca pred rokom alebo dvomi snažil vybaviť zásilkovnu ja ako kupujúci na Slovensku z Čiech, tak to nebolo možné urobiť… bežne to robím tak na Slovensku, že si zásilkovnu vybavím sám a predávajúcemu dám len kód, ale do Čiech sa to zo Slovenska nedalo… aj som kontaktoval vtedy zásilkovnu a potvrdili mi, že sa to nedá… možno to už ale neplatí…

28.8.2022 18:53:28

@duxis určite to už je možné, minulý týždeň som posielal 2 kódy predávajúcim (posielané z čiech na slovensko)

28.8.2022 23:51:25 | Upraveno autorem (porovnej)

@Bandy75  platba předem může znamenat 100-200 Kč náklady navíc. Pokud je kupující ochoten to dát, tak není problém, ale u levnějších her to nemá smysl.

Osobně posílám i na Slovensko, ale jen dobírku a jen lidem s dobrým hodnocením.

29.8.2022 00:11:32

@Houp asi ti nerozumím

Cena hry + poštovné, pokud není v inzerátu uvedeno obsahuje poštovné.

Není rozdíl, zda zaplatím poštovné s cenou hry předem, nebo až dobírkou.

29.8.2022 05:17:13

@Bandy75 Nemyslel tím náklady na bankovní převod? 

Je fakt, že třeba taky patřím mezi ty, co na Slovensko pošlou nejraději přes Zásilkovnu s dobírkou, protože celkem rychle uvidím, jaká ta dobírka bude a můžu tak protistranu informovat. Kurz Zásilkovny myslím není tak špatný, aby byl vyšší než náklady na mezinárodní bankovní převod (nevím, nutné ověřit), takže ve výsledku to může být pro kupujícího finančně méně náročné. A prodávající má jistotu, že dostane přesně tu požadovanou částku v korunách.

29.8.2022 06:51:41

Vybíráme z Bazaru

Spire’s End Hildegard + 2 rozšíření + playmat
Spire’s End Hildegard + 2 rozšíření + playmat
Akt. cena: 1650 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas