Alza - poškodený obal

Ahojte. Stala sa mi taká nepríjemná vec, ktorá ma úplne odradila nakupovať hocičo na Alze. Objednal som si hru Na křídlech. Vyzdvihnem to v alza boxe a hneď mi prišlo divné, že hra je zabalená iba v priesvitnej fólií s cenovkou, takže žiadna ochranná krabica ani bublinková fólia. Doma som to rozbalil a hneď v prednom ľavom hornom rohu vidím, že potlač je zošúchaná a roztrhnutá. Okrem toho skoro celý vrchný okraj a roh je akoby ohnutý. Za plnú cenu hry očakávam 100 percentný stav hry, takže som napísal reklamáciu. V prvom maile mi hneď “fľusli” do tváre návrhom kompenzácie vo výške 90kč :D Odpísal som, že keďže priehľadná fólia poškodená nebola ale krabica áno, mám dojem, že mi poslali tovar, ktorý bol poškodený a vedeli o tom. Chcel som vyššie odškodné, ich posledná ponuka bola 250kč s tým, že vyššie to nejde a môžem hru vrátiť. Neviem či mi to stojí za to, čakať zas do reprintu alebo zobrať 250kč a mať svätý pokoj. Nechce sa mi to zase zanášať do obchodu a zároveň mám nervy, že keď to nepredajú mne, tak to predajú inému čo sa sťažovať nebude. Každopádne tento príspevok berte ako také menšie upozornenie :) Mal som v pláne v Alze nakupovať hodne elektroniky ale po tomto tu som s nimi skončil.
29.4.2021 14:56:48 | Upraveno autorem (porovnej)

Takto nejako mi to prišlo :)
https://pasteboard.co/JZzD1u5.jpg
https://pasteboard.co/JZzDBTg.jpg
https://pasteboard.co/JZzE2e5.jpg

29.4.2021 15:02:19

No podla mna to hodne paušalizuješ a trochu pritahuješ za vlasy. Poškodena krabica hry sa stáva, a to nie len v alze. Už sa par krát stalo, že prišla niekomu hra s poškodenou krabicou s eshopov-špecialok s deskovkami. Proste to sa občas stáva. Jednak 250kč je podla mna viac než dosť, teda 20 percent z plnej sumy. Po druhé preco, ked ti to vadí hru nevrátis a nekúpiš si ju inde? Preco by si mal cakat na dotlač, ked hra je normalne dostupna? Aj podla fotiek nic strasne, mne tiez prislo na kridlach s podobným obalom, akoby "zošuverená" potlač na krabici, a to mi prišlo zo špecialky :). Takze by som alzu neodsudzoval a nepaušalizoval som to s elektronikou. V alze nikdy nebol problom, ked som aj nieco zle objednal, bez problemove vrátenie.

29.4.2021 15:08:37 | Upraveno autorem (porovnej)

PJ

Přijde mi, že děláš z komára velblouda. Jakkoliv nemám toho uřvaného zeleného hajzla a kšeft, co s ním souvisí, dvakrát v lásce, zachovali se férově. Buď vezmi slevu, která mně osobně připadá dostačující, nebo zboží vrať.

Jak jak píše JAHMAN, i mně se stalo, že přišla poškozená krabice ze speciálního herního obchodu. Občas se to stane a není třeba z toho dělat drama.

29.4.2021 15:15:05

Je pravda, že poškodená krabica sa stáva ale ja som si viacmenej istý, že mi poslali poškodenú krabicu s tým, že o tom vedeli. Keby to bolo označené ako zánovný tovar, tak nepoviem nič. Nesnažím sa robiť drámu kvôli obalu len poukazujem na to, že to podľa mňa nieje správne, takto manipulovať so zákazníkom. Veľmi rád by som si to kúpil niekde inde. Mohol by si mi prosím poslať link kde to kúpiť? Nejako neviem nájsť žiadny obchod, ktorý to má na sklade. edit: Ja som práve tiež nikdy nemal problém s Alzou ale toto tu ma trocha naštvalo. Pošlú niečo poškodené a ani sa neunúvajú to poriadne zabaliť.

29.4.2021 15:16:26 | Upraveno autorem (porovnej)

Napr.

https://www.ihrysko.sk/na-kridlech-p105673

29.4.2021 16:00:27 | Upraveno autorem (porovnej)

Rauthag: Zeptám se upřímně. Chceš tu hru na hraní nebo jí chceš na kšeft s budoucím zhodnocením?
V prvním případě je druhá sleva od uřvaného hnusného skřeta naprosto v pohodě a odpovídá poškození. Je poškozený box-krabice, ne herní komponenty a hra jako taková.
Ve druhém ano, je to na vrácení, "sběratelé" překupníci, resp. kompletisté to nekoupí :-)

A jak píší ostatní, pokud nejsi spokojen, hru vrať. Pokud jsi jí kupoval na netu, odstup od smlouvy, oni musí bez kecu vrátit peníze.

29.4.2021 16:29:15

U hry Na křídlech se dá v budoucnu očekávat nějaký Big box, takže pokud chceš, aby se ti vyjímala krabice ve sbírce, budeš ji moci nejspíše časem vyměnit za větší, kde se vlezou i rozšíření.

29.4.2021 17:19:55

Zase abych se Rauthaga zastal, nikdo nemá radost, když mu přijde poškozené zboží. Taky se mi to parkrát stalo a zamrzí to, a to ikdyž má doma člověk stovky krabic a po měsící ani neví kde nebo jestli tu hru má a už vůbec ne, jestli měla bouchnutý roh nebo promáčknou krabici.

Prostě ve chvíli kdy dojde nová hračka si člověk chce užívat ty pozitivní emoce a tohle je trochu kazí. A ty racionální úvahy co tu zaznívají jsou samozřejmě platné, ale v danou chvíli situaci nevylepší. Takže já mu rozumím a pokud si navíc myslí, že s ním zelenej .... ......., tak chápu i nechuť sypat Alze v budoucnu další kačky. :)

29.4.2021 17:33:24

f0x

Mecenáš trolíků

Za mě, obal je součástí hry a měl by být netknutý, není to jako obal od nějaké elektroniky, který můžete po rozbalení vyhodit.

S AlzaBoxy mám též špatné zkušenosti (poškozené zboží kvůli neexistenci/chabému obalu), narozdíl od vyzvednutí na pobočce nebo v Zásilkovně.

29.4.2021 18:36:40

Ad Alzabox - Alzabox doporučuji využívat jen na opravdu malé předměty. Ono sice u některého zboží vám to rovnou řekne, že se do Alzaboxu nevejde, ale u některých bohužel ne. Už jsem i zažil, že v něm byla krabice napasovaná tak, že jediný způsob jak to dostat ven bylo zničit krabici... Nechápu toho kdo to tam dával... dovnitř to asi šlo s malým odporem přičemž se krabice neponičila (bylo to tam fakt natěsno), ale ven to už jaksi bez zničení obalu nešlo.

Reklamaci uznali, ale naštve to + úplně zbytečné zdržování. Přitom by stačilo při práci i zapojit trochu mozek.

29.4.2021 20:08:13

Fleder: Samozrejme, že na hranie.
maju: Díky, toto som si vôbec neuvedomil :)

Nakoniec zoberiem 250kč a potom ak bude zoberiem big box :)

29.4.2021 22:54:01


Tak a príbeh má šťastný koniec :). Máš hru za cenu, akú nikde nemajú a ešte budeš mať bigbox s expanizami a hrať a hrať a hrať ...

29.4.2021 23:22:12

A z tohodle delas story na internetu a zaprisahas se nikdy u nich nekupovat? Bozicku.. 

27.7.2021 17:50:39

Mě se to stalo nedávno, poslal jsem fotku alze a ta mi vyplatila 550Kč na účet jako omluvu. Neřeš to tady napiš alze a hned ti to vyřeší.

6.3.2024 10:33:35

Vybíráme z Bazaru

Rome at War II: Fading Legions
Akt. cena: 299 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas