ad Bazar

Ahoj zatrolenci,
věřím, že se to tu už propralo, nicméně nikde nemohu nalézt uspokojivou odpověď a ta věc mě trochu irituje. Proto prosím o srozumitelné vysvětlení.

Nechápu proč se posouvají konce aukcí. Včera jsem si přihodil na hru. Aukce měla skončit za 12 hodin. Dnes, po uplynulých cca 20 hodinách, zbývá do konce aukce 14 hodin. V aukci se nic nezměnilo. Stále jsem jediný přihazující. Proč se tedy konec posunuje?

Děkuji, KC.
15.7.2016 09:49:53

posun
jakmile přihodíš poslední den, automaticky se tím posune konec o 24 hodin. Tedy pokud jsi do aukce udělal první příhoz až v posledním dni, prodloužila se. Je to tu proto, aby měl každý čas reagovat na příhoz a neřešilo se jako na aukru/ jiných serverech, že v poslední vteřině přihodí 5 lidí a záleží jen na to, kdo měl štěstí a jeho příhoz to ještě zabralo. Pokud chceš přihodit a neposunout konec, musíš tak učinit min. 24 hodin před ukončením. Tvůj příhoz tam pak 24 hodin visí a ostatní mají možnost na to reagovat.

15.7.2016 10:02:01

re: posun
Tak díky za vysvětlení. Sice silně nesouhlasím s posouváním konce - přijde mi to absurdní (napadají mě mnohem vulgárnější výrazy) - ale už jsem pochopil, že tak to tady v bazaru prostě chodí. Díky.

15.7.2016 10:12:59

jako u všeho
najdeš přívržence i odpůrce. Mě například naopak více vyhovuje tento způsob. Něco je výhodnější pro prodejce, něco pro kupce...

Edit: Je to jistá obdoba jako u licitací: 190 kč poprvé, 190 kč pro druhé a ... výborně 200 kč. 200 kč poprvé, 200 kč podruhé a 200 kč potřetí - prodáno dámě v legračním klobouku za 200 kč. Akorát že tady to odpočítávání trvá 24 hodin. Vezmi si, že teď tě díky tomu měl možnost přehodit jiný hráč, který si dříve nevšiml, že tu aukce je. Samozřejmě, optimální by bylo, kdyby si mohl prodejce stanovit, zda posun konce akceptuje či nikoliv a prodejce se pak rozhodnul, jestli do takové aukce přihodí, či nikoliv. Takto to obecně zvýhodňuje prodejce, protože je zmenšena pravděpodobnost, že proklouzne hra za nízký peníz jen proto, že si toho někdo nevšiml.

15.7.2016 10:37:51 | Upraveno autorem (porovnej)

neposun
No mne zase napadaji hodne vulgarni vyrazy pro situaci ze by se konec neposouval. Kazdy by pak cekal na posledni sekundu a prihodil by 1Kc a vyhral hru za par kacek. Proste to by nebyla zadna aukce, ale cista ... si dopln.
V praxi by to znamenalo:
- zvyhodnovalo by to lidi, kteri mohou byt vzhuru do pulnoci (ostatni prakticky nemaji sanci neco vydrazit)
- nerozumny prodejce by byl vzdy okraden protoze by prodal za "minimalni" cenu a nikoli v za "aukcni" cenu
- rozumny prodejce by tedy nasadil minimalni cenu na uroven "kup ted". Kup ted by nemelo zadny smysl.
- vubec by neslo rozumne prodavat nejake rarity - protoze by prodejce musel zacit na nasobne vyssi cene a tu postupne tyden po tydnu snizovat, az by se nasel ten jediny kupec, ktery by cenu byl ochoten zaplatit

Rekl bych ze stavajici system aukce je jeden z duvodu proc tu aukce relativne masove funguje, protoze takhle je to spravne.

15.7.2016 11:12:30

první příhoz
Myslím, že by nebylo zas tak složité ošetřit, že vůbec první příhoz by konec neposouval.

To Robkin:
Tvůj poslední bod, kde vyjmenováváš důvody je holandská aukce a na některých serverech je podporována a prodejce si určí, jestli se draží holandskou aukcí. To znamená vyvolávací cena je nadhodnocena a aukce pak pravidelně v určitých intervalech snižuje cenu (zpravidla po dnech) a první kdo je ochoten zaplatit, pak zboží dostává.

15.7.2016 11:34:54 | Upraveno autorem (porovnej)

prvni prihoz neposouva?
Proc - nemuzes k tomu napsat nejake oduvodneni k cemu by to bylo dobre? A co by to resilo? A jak to zabrani, ze zase nebudou lidi vychcane cekat na pulnoc?

Edit to Kren: Ano, vim co je holandska aukce, ale ta tady neni a i kdyz by tu nekdy byla tak stejne vubec neni duvod rozbit stavajici system, ktery IMO funguje dobre a jeho hlavni vyhodou je eliminace "vychcanosti"...

15.7.2016 11:42:11 | Upraveno autorem (porovnej)

nic bych neměni
Na bazaru bych nic neměnil. Přijde mi to fér pro obě strany. Prodávají má jistotu, že dostane adekvátní cenu a kupující nemusí trnout u konce aukce, jestli jeho požadavek na příhoz zpracuje server v ten správný moment. Takhle je to myslím ideální...

Na druhou stranu, úplně první příhoz v den konce by asi aukci prodlužovat nemusel.

15.7.2016 11:49:13

jo...
takže ten co by se trefil vteřinu před půlnocí by si mnul ruce, protože další vyčůránek, který se trefil až vteřinu po půlnoci už by měl smůlu, protože by aukce už byla uzavřena...

Proč vrtat do věcí, který fungujou...

15.7.2016 11:54:56

ruy

bazaar
Za mna nemenit...
Este pochvala za fičurku čo som si minule všimol, kde je samosebesiprihadzovač oznaceny...

15.7.2016 13:01:20

označený samosebesiprihadzovač
jo? To je fajn, jak?

15.7.2016 13:06:35

Joe

pelly
Pri niektorých užívateľoch sa v konkrétnej ponuke zobrazí informačný text o tom, že užívateľ prihadzuje pod inými nickmi (myslím)...

15.7.2016 13:11:04

@ všichni
Sorry, ale mám mnohaleté zkušenosti na e-bay a nikdy jsem neměl sebemenší problém co se týče nějakých aukčních principů. To až tady. Prostě nepochopím, že se aukce sama od sebe prodlouží o den, což znamená, že bude končit např. v čase, kdy vím, že nebudu u počítače. Jak je toto férové ke kupujícímu, nevím. Na Aukru a E-bay aukce nekončí o půlnoci, jak tady někdo psal - končí přesně tolik dní (hodin) po startu, kolik si nastavíš.

Dohazování před koncem k tomu prostě patří - pokud tu věc opravdu chceš, nastav si vyšší maximum, které jsi ochoten zaplatit a jdi si třeba zaplavat. To je určitě i pro prodávajícího dobré, že cena bude ke konci skákat nahoru. Stejně tak nechápu argument, že prodejce prodá raritu levně (???). Stanov si startovací cenu a pod ní to logicky nikdy neklesne.

Zjevně nemá moc smysl se tu o tom dohadovat. Tato otázka rozděluje na dva tábory. Jen mě to naštvalo, protože teď ta aukce končí někdy zejtra a to se budu radši věnovat svejm dětem, než sedět u compu a checkovat aukce, jako mám tu možnost v práci.

15.7.2016 15:03:40

jako kupujicimu...
Jako kupujicimu se mi to taky moc nelibi, ale je to asi tak nejak to jediny, co s tim muzeme delat. Pokud to chces, nic ti urcite nebrani dat uz dnes cenu takovou, jakou jsi za to ochotny dat a nikdo te neprehodi. Nebo prehodi, ale nad tovji maximalni cenou. Pokud hru nechces, tak si ji kup v obchode, jednoduchy ;)

15.7.2016 15:23:32

@ Onas
Hmm, zajímavé, ale vysvětli mi, proč bych dával nějakou absurdní nepřehoditelnou cenu, když je v mém zájmu koupit co nejlevněji. Také bych tím popřel jakoukoliv aukční interakci.

Jinak to jsem také udělal. Dal jsem cenu, kterou jsem byl ochoten prozatím, v tomto stádiu aukce, zaplatit. Já neřeším cenu. Řeším, že tento systém nerespektuje původní délku aukce, což je, podle mě, jeden ze základních atributů každé jednotlivé aukce.

15.7.2016 15:30:04 | Upraveno autorem (porovnej)

nikdo tě nenutí sedět v noci u kompu...
pokud teď přihodíš, posune se to zase o den. Nevím v čem máš problém - pokud dražíš, stačí jednou za den (kdykoliv) zkontrolovat jestli tě někdo nepřehodil, a pokud ano, přihodit nebo vycouvat a můžeš se vesele věnovat rodině...

15.7.2016 15:36:29

kralcitron
Ale ty právě u komplu sedět nemusíš. Pokud tě někdo přehodí, zase se to prodlouží (pokud přehodí v čase menším než 24 hodin do ukončení aukce). Takže aukce stačí zkontrolovat jednou za den a máš jistotu, že ti to neuteče. Občas může být nepříjemné, že se aukce natáhnou o pár dnů, ale co už... aspoň si můžeš jít v klidu zaplavat :)

15.7.2016 15:39:00

OK
Chápu, prostě taková aukce, u který vlastně ani nemusíš bejt.

15.7.2016 15:44:33

Špeciálne podmienky predajcu
Relatívne nedávno som tu vyjadril nespokojnosť s tým, že niektorí predajcovia dajú do poznámky to, že neposielajú do zahraničia. Stále je to jav vo veľa inzerátoch, ale v pohode, uznal som, že je to právo predávajúceho (aj keď poslať tovar-peniaze cez naše SK-CZ hranice nie je už žiaden problém v dnešnej dobe).

Sám sa ocitám v podobnej situácii, pretože plánujem v polovici novembra umiestniť väčšie množstvo svojich hier na bazár. Uvažujem o tom, že pri každej hre dám štartovaciu cenu 1 Kč, a dokonca chcem hradiť poštovné, ak kupujúci odoberie aspoň 3 hry.

Avšak chcel by som uviesť aj podmienku, že pri hre musia byť aspoň 3 rôzni bidujúci. Teoreticky bude teda minimálna cena 3 Kč a musia tam zadať záujem aspoň traja.

Verím, že sa za to neznesie na mňa nejaká vlna kritiky, preto to pre istotu avizujem dopredu. Ak by som tým porušil nejaké pravidlo bazáru, prosím upozornite ma na to.

Ďakujem

7.11.2017 10:36:22 | Upraveno autorem (porovnej)

myslím,
že s tím problém nikdo mít nebude a 3 zájemci se ti na inzerát od korunky přihlásí obratem... Takže ve výsledku ani ty...

7.11.2017 10:46:43

peco
nechci Ti do toho kecat, ale podle mého Ti podmínka minimálně tří přihazujících vůbec nic negarantuje. Jak budeš řešit, když do aukce přihodí jeden starý a dva nové nicky (vzniklé ve stejný den). Podmínka splněna. Ale jsou to multinicky? Je to náhoda? Tvoje podmínka je splněna...
Pošleš hru za 3 Kč? Nebo budeš pátrat po datu registarce, IP adresách atd.

7.11.2017 10:49:54

Kandelabr
Možno som naivný, ale taký scenár nepredpokladám, že nastane.
Ak to bude zaujímavá hra (napr. Kemet so všetkými rozšíreniami a vyfarbenými figúrkami), tak očakávam seriózny záujem
Ak to bude nejaká drobná hra (napr. Duch alebo Zvieratá sveta a pod), tak neverím, že sa kvôli tomu niekomu bude chcieť zakladať nový účet na ZH...
Scenár, ktorý očakávam je takýto: človek si vyberie jednu serióznejšiu hru a aby ušetril na poštovnom, tak zabiduje aj na 2 ďalšie drobnosti. V takom prípade by som chcel, aby tam dostávali notifikáciu o prebidovaní ešte aspoň dvaja ľudia, aby to skutočne nebolo len o tom poštovnom.
Celkovo je však mojim cieľom vyprázdniť priestor pre príchod Mythic Battles Pantheon a Lords of Hellas, takže aj keď to bude za 3 Kč a niekomu to urobí radosť, budem len rád. :-)
Dík moc za názory.

7.11.2017 11:00:35 | Upraveno autorem (porovnej)

super
teraz ked to avizoval dopredu sa na to aspon mozme pripravit a vytvorit si multinicky uz teraz :) :)

7.11.2017 11:00:51

Gaspar
jj, hezky je necháme uzrát :)

7.11.2017 11:06:06

gaspar, kandelabr
zakladajte rovno 3 nicky, vám by som svoje Tik Tak Bum! aj tak nikdy nepredal! :-)

7.11.2017 11:12:37

Peco
V tom případě té tvé podmínce vlastně vůbc nerozumím, dle mého je zcela zbytečná (buď ji splní samotná poptávka nebo ji splní multinick, když nikdo nebude přihazovat).

Představ si hypotetickou situaci: dáš tam nějakou malou hru-Ducha. A já na ni protože ji chci přihodím 200 Kč. Nikdo další už tam nepřihodí. Já tu hru nedostanu? Proč? Je 200 Kč málo? Nebo mi ji prodáš a porušíš své vlastní podmínky?
Nebo mám teda jak pitomec přihodit nejdřív 2 Kč a pak čekat jestli někdo přihodí 3 Kč, někdo další 4 Kč a já pak konečně těch 200 abych splnil tvé podmínky? Není to náhodou tak trochu kravina? :)

7.11.2017 11:12:47

Vybíráme z Bazaru

Insert - Agricola (Základná hra + 2 rozšírenia)
Insert - Agricola (Základná hra + 2 rozšírenia)
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas