Ztráty a poškození

Ahoj,
bohužel se mi povedlo ztratit jednu "úžinu" ve hře Origin a tak mě ze zajímavosti napadla otázka:
Také máte nějaké nekompletní hry doma? Co už jste u čeho ztratili či poničili?
Díky
7.1.2016 00:14:48

Osadníci
to byla jedna z prvních lepších deskovek, co se v ČR hrály a od té doby jsme nahráli desítky partií. Dřevěné komponenty se válí nejspíš u několika lidí pod ledničkou :D

7.1.2016 01:22:34

Snad ne!
Mám panickej strach z toho, že mi v nějaký krabici něco chybí. A když mi přijde hra z bazaru, hned to jdu komplet překontrolovat, přepočítat.

7.1.2016 07:02:35

Osadníci
Stejně jak píše Havelock - Osadníci s dřevěnými komponenty. Modrý hráč je od začátku v nevýhodě, chybí mu cesta... Ale nic, co by nespravila nabarvená sirka:) Jinak ze sbírky cca dvaceti her je to asi jediný nekompletní kousek. Naštěstí!

7.1.2016 08:22:16

také jsem na to háklivý...
podobně jako fox. Jinými slovy nevím o ničem, co by mi v mé (cca 80 kusé) sbírce postrádalo nějaký komponent, který by měl vliv na hru. Jestli někde chybí nějaký penízek (1 z 50) nebo žetonek (1 ze 100) v Havru nezjišťuju. Jinak dobrý nápad na vlákno, teoreticky by se tu mohly zřídit i náhradní díly kde někdo bude něco shánět a druhý mu to bude ochotný ze své nekompletní hry poskytnout.

7.1.2016 08:30:21 | Upraveno autorem (porovnej)

IN

Re: Fox
Jsem rád, že nejsem sám takto postižený a že to má ještě někdo. Také mám panickou hrůzu z toho, že se něco ztratí popř. chybí.

7.1.2016 09:13:57

agricola
kamarad poztracel ploty.
tak jsem vzal cinsky tycky, co jsem dostal k jidlu, narezal, obrousil, nalakoval a nepoznate, ktera je original.
jestli oni to z tech tycek taky nedelaj :)

7.1.2016 09:35:46

počítadlo ohrožení Pán Prstenů LCG
taky si dávám velký pozor,
naše holky 3 - 4 roky vědí, že když taháme nějakou hru, musíme dávat pozor, aby se nic nestačilo. A co se mi nestalo, před vánocema přijel bratr, kterého jsem dlouho neviděl, vytáhl jsem Pána Prstenů - chtěl jsem s ním zahrát karetku, naposledy jsme hráli spolu DOOMTROOPERy a to už nějaký pátek bude, tak jsme začali hrát, nikde nikdo ženy i děti pryč, jediný kdo s náma zůstal doma byl pes od rodičů... a hádejte jak to dopadlo. Pes nenápadně ukradl počítadlo ohrožení a komplet ho rozkousal... Takže mám doma hru za 4000kč a nemám k němu 2. počítadlo ohrožení ( i když jsem měl 2 základní sady, nedávno jsem to za stovku prodal). Tož tak no!

7.1.2016 10:50:07

NTVL :(
Tak zrovna tohle se asi sehnat nechá, ne? Takovejch, co to koupili vícekrát je kopa...

7.1.2016 10:58:20

Ztráty
Tak i já za sebe mohu potvrdit, že se ke svým hrám snažím být hodně opatrný a dávat si pozor. Bohužel ne vždy se to podaří a když už člověk tahá hry i do jiného než domácího prostředí tak se občas něco ztratí. Povětšinou to není problém a často to vyřeší email vydavateli. Jen tak namátkou email do Matagotu o chybějící figurku vojáka byl vyřešen obratem (nebyla moje chyba opravdu ve hře chyběla, nechal jsem si to od nich poslat s nejakymi promy a tak po me ani postovne nechteli), email do Eagle games o chybějící figurku do rozšíření Age of Empires III Builder i po několika letech kdy už hru nevydávali taky vyřídili obratem, zatoulaný žeton do hry Rattus (který nám spadl v hospodě mezi fošny dřevěné podlahy) mi dokonce poslali 2x Z-man i White Goblin mi poslali celou novou sadu fialových žetonů.

Muj nejnovejsi problem co se ztraty tyce je jedna karta do jubilejni edice 6 bere. Nemam vubec tuseni kde se nam zatoulala, tusim ze opet v nejake hospode, ale proste ze 104 + 10 karet mam jenom 103 + 10 promo a to je vse. Tohle jsem bohuzel vyresil zakoupenim cele nove sady 6 bere. V tomto pripade bych klidne mohl nabidnout chybejici karty i dalsim podobne postizenym balickum.

Jinak ja se snazim si davat na hry pozor. Jeste jsem se nedostal do faze, ze bych si musel lakovat papirove zetony, ale rozhodne si je tridim a vhodne balickuju. S kartami jsem na tom uz trochu hur a balim karty do obalu pro prakticky kazdou hru. Jedine hry ktere povazuji za zbytecne balit jsou Bang, Hanabi, Tichu a Kryci jmena. Ty obalovat odmitam. Potom mam jeste homemade Dunu. Karty do ni (od Tangrama) jsou bytelnejsi nez v kdejake originalni moderni hre. Navic tu hru hrajeme tak malo, ze se to ani nevyplati obalovat. Ac se to nezda tak obaly do her to docela prodrazuji, obalit si napriklad komplet Cosmic Encaunter se vsemi kartami u toho jsem fakt krvacel a obaly pro vsechny karty Spyfallu udelal z te hry dvojnasobne drazsi zalezitost.

7.1.2016 11:18:24 | Upraveno autorem (porovnej)

:)
Nebojím se ani tak o sebe. Dávám si bacha. Občas hru půjčím a tam už se lecos ztratit může. Ale čeho se fakt bojím, je moje čerstvě narozené první dítě. O něj až tak ne, jelikož ho budeme nějak vychovávat, ale mám vysloveně děs ze situace, kdy přijdou kamarádi a dítě se pochlubí nabarvenými figurkami od tatínka. Nejsem profík, ale dívat se na to dá. A už mám před sebou tem obraz, jak je figurka v nestřežené chvíli lapena nenechavýma prackama a přemísťována do kapsišky viď Milášku. A teď ta vize, jak ve svých 40ti letech jdu za jinými rodiči s tím, že mi jejich ratolest potáhlo figurku = hračku. To fakt ne! :)
Naštěstí to dítě je holka, takže ta šance je výrazně menší... :)

8.1.2016 01:01:05

Špatňák
Dát hry do skříně, zamknout, zabouchat prknama a zatarasit nábytkem :).

Nathanael - myslím, že na ebay se dají samostatné počítadla koupit...

8.1.2016 07:42:03

Špatňák
:oD To jsem se pobavil s tim miláškem... Úplně tu obavu cítim... Situace je zralá na vitrínu se zámkem. A čumte si přes sklo, fakani! A ne moc dlouho, ať mi je nevyčumíte..!

8.1.2016 07:46:47

IN

Re: Špatňák
Mluvíš mi z duše..:). Mám dvě dcery 4 a 1 rok a o krabice zatím nejeví zájem... ale až za pár let je najdu s kamarádkami, tak je mají vytahané v pokojíku a ve všem se hrabou... z toho pocitu se budím už dnes...:). Nevím, jak dám celou knihovnu her pod zámek....

8.1.2016 09:31:55

108

Carcassonne
Já jednou našel v popelnici hru Carcassonne, jako nová jen schází 4 kartičky a figurky. figurky jdou nahradit obyčejnými, ale horší je to s těmi kartami.

8.1.2016 11:06:35

IN
A teď si představ, že ty figurky v tom pokojíku navléknou do šatiček pro panenky. Takový Hastur v sukýnce.... :D

8.1.2016 20:13:02

Through the Ages
To není ani tak to, že jsem něco ztratil, ale jen vzpomínka na nákup Vláďovy Civky na Deskohraní. Hned po nákupu jsem roztrhal igelit a valil za Vláďou, aby mi to podepsal. Pak se podívám dovnitř. Ono se tomu říká karetní civka... A nejsou tam karty... Je to záměr? Způsobil jsem pak asi velkou paniku na stánku Mindoku, ale obratem jsem dostal krabici s kartami :-)

8.1.2016 21:15:06

Limitovaná edice Through the Ages? :)
.

10.1.2016 02:46:14

Našla se!
Tak nakonec se úžina našla, přítelkyně mi neřekla, že ji zachránila při vysávání. Takže hurá!

Jinak Carcassonne figurky by někde mohli mít. Třeba jsme byli na exkurzi v Detoa
http://www.detoa.cz/vyrobky/profilove-dilky
a tam měli kostky, ty jsem kupoval, ale myslím, že i nějakej mix herních komponent.

A kartičky, kdoví, jestli by byl Mindok podobně vstřícný jako RexHry. Třeba jo, zkus jim napsat.

12.1.2016 20:42:13

počítadlo ohrožení
tak super, nakonec jsem koupil. Takže počítadla jsou super.

No a teď k těm našim malým capartům. Mám dvě dcery 4 a 2 roky. S tou starší hraju hry už tak od 2-3let. Ve svých 4 letech zvládá Osadníky Junior, Ubongo Junior, dokonce se mnou párkrát hrála i Osadníky pro dospěláky. Jasně, že nevymýšlí strategie, ale hraje to stylem, mám to a to, tak si koupím akční kartu... U ubonga trénuje představivost. Nedávno jsem měl u sebe dva známé - kluk a holka a oba nebyli schopni složit ubongo o 3 dílkách.
Ale o co se snažím, je vytvářet si s nimi vztah k těm hrám. Obě vědí, že se další hra nevytáhne, dokud se neschová nová. Že na hry se musí opatrně. Že se vše vrací na svoje místo a tak. No a abych nebyl jen krkoun, pořizuju jim hry, které jsou takzvaně na osahávání, tahání a někdy i ničení. Samo že na ně též dávají pozor, ale když se něco stane, tak se stane, jako například u příšerek ze skříně holky natrhly skříň. Pexeso se pravidelně někde ztrácí.

Ale já vím, že si buduji nové spoluhráče se vztahem k dobrodružství a hrám.

12.1.2016 22:15:47

vlastní příběh
Je to už dlouho, žene se mnou ještě hrála hry. :)
Hrávali jsme karetní osadníky a ztratily se nám 2 karty základního setupu. Dřevo a něco pro černého. Vytvořili jsme si je jen tak rukou, protože se na začátku stejně jen položí na stůl. už jsem je oželel, ale podařilo se ukecat tchána, že na jejich pozemku zbouráme chatu a postavíme barák. No a po letech jsem našel pod prkny v podlaze chaty ty dvě ztracené karty, které jsem už dávno oželel.

16.1.2016 15:13:29

jarmuk
To byly ale drahé dvě karty. Nebylo levnější koupit nové Osadníky? :D :D :D

17.1.2016 23:54:03

máš pravdu
do teď to splácim. Ale místo bytu v bohnicích, který měl 30 m2, máme byt 110 m2
a zahradu.

18.1.2016 13:05:10

To chápu.
Taky jsem se musel přestěhovat. Potřeboval jsem větší byt, aby se ty hry taky někam vlezly :D :D :D

19.1.2016 12:55:59

Přesýpačky
Po návratu z dovolené jsme nenašli přesýpací hodiny z hry Mnoho monster. Jelikož se zazračně neobjevily během následující půlroku, tak jsem je oficiálně prohlásil za ztracené.

Minulý týden jsem koupil náhradní přesýpačky (a jedny navíc jak měřič času pro děcka na čištění zubů) a do hry doplnil. Tři dny na to, manželka při dělání pořádků ty sypačky našla v krabici na dětské televizky do auta, kde si hověly od návštěvy Chorvatska.

23.1.2016 07:41:49 | Upraveno autorem (porovnej)

Bang!
Není to zrovna ztráta nebo poškození, ale v mém novém (originál zabaleném) balíčku karet Bang se jaksi vyskytla dvakrát stejná sada karet (v balení mají být dvě různé sady). To znamená, že mám dvě identické sady karet postav a rolí, spoustu karet bang, pár zbraní a nic víc. Z herních karet mám jenom bang a zbraně.
Stalo se to už někomu? Dalo by se to někde vyměnit?

23.1.2016 08:31:43

Vybíráme z Bazaru

Dice throne Santa vs Krampus
Dice throne Santa vs Krampus
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas