Zatrocon 2019

Příprava Zatroconu 2019 je v plném proudu. Potvrzuji termín 23-26.5.2019. Opět v Hotelu Kristl v Pardubicích. Během tohoto týdne dodám další podrobnosti, včetně spuštění přihlašování, požadavků na hry apod. Zatrocon se ponese v podobném duchu jako předešlé ročníky.
21.1.2019 23:21:48

Poděkování
raději poděkuji i zde, jelikož článek z úvodu logicky po akci vymizel. Takže děkuji organizátorům za hladký a příjemný průběh, všem které jsem potkal a zvláště těm kteří mne naučily nějaké nové hry.

27.5.2019 00:35:39

poděkování
i z mých úst patří Jirkovi za organizaci a dalším pomocníkům za pohodový průběh. Děkuji všem soupeřům za hru a za pohodovou atmosféru u partií. Letos jsem toho zahrál opravdu hodně a i počasí bylo parádní, takže velká spokojenost. Pro zajímavost sepisuji, co jsem zahrál (hra/počet hráčů/výhra-prohra):

Deus, 4, L: tahle hra mě celkem baví a ve 4 je to zajímavá tlačenice

Velké malé galaxie, 3, W: filler, těsná výhra o bod

Mars, 3, L: prověřená klasika

Dobyvatelé vesmíru, 4, W: výukový hra, jedna z mých nejoblíbenějších

Pustina, 3, L: skvělá hra! jeden z vrcholů letošního ZC

Marco Polo, 4, W: bylo mi potěšením si opět zahrát

Lords of Hellas, 3, L: výuková hra, tuhle hru prostě hraju rád - díky za partii

Pán Prstenů, 5, coop: díky za naučení, odehráli jsme dva scénáře, náramně se bavili, ale není to můj šálek kávy

Mars, 4, W: all-in, nesmírně napínavá hra konečný rozdíl mezi prvním a posledním 4 body!

27.5.2019 09:37:09 | Upraveno autorem (porovnej)

Poděkování
Taktéž se připojuji k poděkování.
Akce byla opět super. Potkala jsem spoustu starych i novych spoluhráčů a naučila se několik nových her a u těch co už znám jsem si upřesnila možná i nějaké to pravidýlko.
Takže organizátorům díky.

Možná jediná malá připomínečka či mínus, ale s tím oragnizátoři nic nezmůžou - člověk sice v pokoji moc času nestráví, protože toho moc nenaspí, ale ten smradek zatuchliny v pokoji (nejspíše z těch letitých koberců) je docela mazec.
Dana

27.5.2019 10:46:02

Díky
I já musím poděkovat. Oceňuji, že tahle akce je v první řadě o hraní "hráčů" a nikoliv jako mnoho ostatních akcí o hraní "rodin s dětmi" a někde u jednoho stolu se pak možná hraje něco pořádného. Tady bylo pořádných her tolik, že jsem je ani zdaleka neměl šanci všechny stihnout!

27.5.2019 11:57:44

vlakno
Ani jsem si nevsimnul, ze tu je spesl vlakno na Zatrocon, jinak bych sve diky napsal primo sem.

Takze jeste jednou diky organizatorum a hracum za perfektni akci.

Za me Pustina (Outlive) nebyla nejlepsi jako u Pellyho, ale souhlasim, ze se jedna o velmi peknou hru a musim rict, ze tam bylo silne i to tema, coz je velke plus a timto i dekuji robkinovi, ktery s nami Pustinu zahral.

Zaroven dekuji za Teotihuacan, ktery jsem si chtel vyzkouset a ackoli nemam tyto hry moc rad, tak se mi hra libila a klidne bych to nekdy zkusil znova.

Za me byl top Root. Mel jsem jej doma delsi dobu a nemohl se k tomu dostat, teprve az na akci. Timto jsem se zaradil do skupiny "Root je must have". Svizna, zdrave konfliktni hra s roztomilymi zviratky bojujicimi o nadvladu lesa. Proste parada. Zadne desetihodinove trapeni, kola rychle odsypaji. Jen ta "nutnost" hrat to ve ctyrech. Ve dvou to bude asi opravdu vyrazne slabsi, presto paradni kousek.

Za co jsem byl velmi rad byla moznost vyzkouset si Secret Hitler - diky mraziqu. Paradni filler na vyplneni volne chvile. Vice jak 2x po sobe uz to ale neni ono podle me. Cili odlozit a zase jiny den.

Jsem rad, ze doslo i na Galacticu, ktera byla vypjata az do posledniho okamziku, diky lidi (diky Wolfsene, ze jsi ji na Zatrocon vzal - popularita hry dost upadla se mi zda, takze jsem rad, ze se stale najdou lidi, kteri si ji chteji zahrat).

Ackoli jsem primo nehral, mel jsem moznost zucastnit se Star Wars:Rebellion a za to jsem velmi rad. Paradni hra pro 2 hrace a pokud nevadi tema, tak naprosta pecka.

Nejvetsi zklamani pro me ovsem byly Whales Destroying the World. Me ta hra pripadala prazdna a tak nejak o nicem. Je pravdou, ze jsme hru asi nehrali dobre, ale presto me to nelaka zahrat si ji znovu a kdyz to porovnam se Secret Hitler, ktereho bych si klidne znovu zahral, tak toto bohuzel ne.

Posledni kousek, na ktery si vzpominam byl Raxxon. Zajimava hra, ale presne temto kooperativnim hram se posledni dobou snazim vyhnout, jelikoz jsou na jedno brdo - uvest hrace do naprosto zoufale situace, kde jakykoli tah jen oddaluje prohru. Placate se v tom od sameho zacatku, abyste na zaver ve vetsine pripadu prohrali. Nejak jsem techto her posledni dobou presyceny a chce to pauzu. Coz ale neznamena, ze je hra spatna, jen neni pro me.


ad ladyarcher:
Ja bych spis ubral ty dve hvezdicky. Byl jsem v lepsich hotelich/hostelich/ubytovnach za 2 hvezdy. Obecne by ta ubytovna zaslouzila rekonstrukci - spal jsem na posteli, ktera vrzala jen pri pohledu na ni. Bal jsem se na ni otocit, abych nevzbudil pulku patra, nedelam si srandu.
Zapach jsme resili usilovnym celodennim vetranim, coz velmi pomohlo, ackoli neresilo to problem. Horsi byla pro me sprcha, ktera mi prisla permanentne saunoidniho typu i pres vykonny (soudim podle hluku, ktery vydaval) ventilator.

Kazdopadne beru to trochu jako underground akci, takze to moc neresim. Je fakt, ze jsem zazil i horsi - takova ubytovna na Warconu na Slapech ve me zanechala hlubsi dojmy. :-)

27.5.2019 12:19:47

...
Tak jako roky minulé, i letos to byla parádní jízda. Sice jsem toho zahrál méně a také bylo méně pamětních situací jak v loni, ale za to jsem víc času strávil s klukama při pohodovém popíjení piva :) Z topek rozhodně Velryby ničí svět, při nichž jsme se dost nasmáli a hráli je asi tak pětkrát, a pak Opakování loňského vítězství v Ghost stories (na druhý pokus) a to opět s dramatickým finišem (byť ne tak dramatickým jako v loni) a pak Pulsar, který se mi líbil ze všech her asi nejvíce. No prostě vydařená akce a to hlavně kvůli tomu, že jsem se mohl potkat se stálicemi zatroconu (doufám tedy, že i další ročník bude mít podobné složení). Také moc děkuji za organizaci a ano hotel (teda spíš ubytovna) je sice hroznej, ale bohatě to stačí a prosím neměnit.
Tak za rok čau u nějaké z her :)
---------------------------------
Deskoherní výzva Zatrolených her

28.5.2019 11:53:31

Vybíráme z Bazaru

Kaskádie
Kaskádie
Akt. cena: 790 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas