Vkus "recenzentů" - CZ/SK

Na domácí scéně funguje hodně blogerů, představovačů a recenzentů, kteří nám povídají o deskových hrách. Nechci hodnotit jejich obsah, jenom by mě zajímalo, u koho cítite, že jste vkusem na stejné vlně a u koho to máte naopak? 

13.5.2021 09:28:53

Já se poměrně shodnu s některými členy Deskoherní inkvizice. 
No, minimálně s jedním…

--------------------------------------
Deskoherní Inkvizitor
Zakládající člen hnutí "Jednorožce s duhou do záhlaví Zatrolenek"

13.5.2021 10:01:50

Na hodně podobné vlně se vezu s klukama z Nithrania a Jouobu… A opačně to mám s Petrem z Deskofobie. Tam se téměř s určitostí mohu spolehnout, že hru, kterou zhejtí budu milovat a naopak…I když kdo ví, už dlouho ho nesleduju a nejen časy se mění…

Ještě jsem zapomněla na skvělý, inspirativní Board Game Club.

13.5.2021 10:05:52 | Upraveno autorem (porovnej)

Skoro vždy se shodnu i neshodnu alespoň s jedním deskoherním inkvizitorem. Je to takové ambivalentní.

13.5.2021 10:10:42

Nejlepší recenzenti jsou hráči a jejich fora. Když nevím zeptám se na Discordu nebo tady, ale nejlepší je se zeptat @eklp nebo @marektomas98 : “Chci to? Potřebuju to?”

13.5.2021 10:46:12

Drive jsem sledoval hlavne Deskofobii. Ale nejak sem zjistil ze muj vkus je uplne nekde jinde. Bylo to tim take ze jsem byl vice mene novacek v hrani velkych her a hledal jsem svuj salek caje. Dnes uz nikoho nesleduju. Ctu prevazne nazory hracu a do novinek a ks se moc nezenu. 

..DeskoHerky Teplice..

13.5.2021 11:03:49

Pro mě je to Braňo z Nithrania.

13.5.2021 11:44:33

Nithrania - to je pro mně první liga. Žádné zbytečné plácaní okolo, názor podpořený reálným odehráním, přesto vždy trochu z nadhledu, argumenty logické

a smysluplné…

13.5.2021 12:31:20

Deskoherní inkvizice (tedy ta část v podobně jediné osoby, která věnuje válkám) :)

Dohráno + dříve Kostky jsou vrženy - nejlepší počin

DEskofobie - občas, líbí se mi

Zbytek cz/sk bohužel sleduju moc málo na větší hodnocení

 

-----------------------------------
Autor blogu Války v jednom
www.valkyvjednom.blogspot.cz

13.5.2021 13:12:47

No tohle je dobré téma, jen bych si možná i do to hodnocení malinko pustil.

Takže:

rád si vždycky poslechnu Petra z Deskofobie. Vkusem je mi asi hodně blízko, má výborný přednes a musím říct, že díky němu mám doma spoustu her, o kterých bych možná ani neuvažoval a naopak nemám doma spoustu her, o kterých jsem uvažoval. Jen kdyby trochu omezil to své mrkání, které působí malinko slizce (a na tom se shodla celá naše herní skupina vč. manželek, ale už jsem asi na to zvyknul) 

Braňo je super Borec a jeho video-návody, které jsou extra třída, nám ušetřili spoustu času. Klobouček ;-) I díky němu mám doma dost her. 

Strašně mě baví koukat na recenze Pavla, redaktora dekofobie a občasného brigádníka na stáncích ALBI, který díky svým recenzím jím možná už nebude. Recenze má na skvělé úrovni, ale v názorech na hry to mám sním shodu tak 50/50

No a nakonec se mi strašně líbí videa od Bedikka z Games.cz, která jsou naprosto geniální. Nicméně spíš si je užívám jako seriál a ne rozhodující závaží na miskách vah, zda hru koupím či ne. Tudíž shoda ve vkusu je velký otazník.  

Samozřejmě koukám i na recenze od ostatních autorů, ale tito za mě nejvíce vyčnívají.

13.5.2021 13:29:32

Sleduju hlavně Jouobcast - zajímavá povídání o různých hrách, i když občas o něco delší. Často kvalitní hosté, třeba z řad designérů.

A pak Deskoherní inkvizici - se to nebojí deskovkám napálit.

13.5.2021 13:50:41

To je jako srovnávat Babicu s Polraichem, kdo jak dělá guláš, kuře s broskví nebo smažák. Sto lidí má sto chutí, a stejné je to i s deskovkami ;-)

13.5.2021 13:53:38

Můj šálek kávy jsou kluci z Joubcastu a na opačné straně spektra to mám stejně jako ta"jemná", tedy vůbec se neshoduji s Petrem z Deskofobie. 

13.5.2021 14:26:46

V podstatě ani nevím, jestli jsem s některými recenzenty na stejné vlně. Protože to je věc, která mě nezajímá. Mě zajímá, jaký obrázek si o hře dokážu udělat na základě jejich recenze já. S tím, že já vím, jaké hry se mi líbí a jaké ne. Takže oceňuji, když od recenze dostanu právě takové informace.

13.5.2021 14:47:12

Mě se líbí hrozně moc ke čtení deskovehry.com, ale hrajeme.cz vůbec nesleduju. Nejvíce dám na zatrolenehry.cz - co se čtení týče. Jouobcast mě už moc nebere, okoukali se mi, hoši. I když to posouvají stále dál a jsou poctivý. Ale podle mého se nevěnují fanouškům svého kanálu.

Deskofobie je velmi dobrá, pomáhá mi Yedle a Káča. Petr není moje krevní skupina. 

Dál se mi líbí hodně podvíkem.cz. To je petarda.

No1 - nejvíc je nithrania.sk v čele s Braňom. “Moje meno je Branislav Berec.” 

A ještě kdo? Týpek z "Klub deskových her Pardubice". Ten krásně vysvětluje hry. Stejně jako Braňo.

Bartyx, Deskoherní inkvizice, Kubrt … . To jsou taky velmi laskavé bytosti z herního světa. Díky všem za vše. 

Nejvíce her máme díky Juoubcast. To se musí nechat.

 

13.5.2021 14:49:05

Problém Deskovehry.com je ten, že recenzent všechno chválí a snad žádná hra nejde pod 3,5 z 5. Ten člověk musí být extrémní optimista. Takže pomoc s výběrem veškerá žádná.

13.5.2021 15:02:24

Pravidelně už nesleduji asi nikoho, spíše boardgamegeek. U novinek se dívám na zahraniční ukázky z hraní, které mi asi řeknou vždy nejvíc. Pravidelně podporuji Deskofobii - beru ji jako stále nejdůležitější kanál pro šíření deskovkářského evangelia- Občas poslouchám kluky z Joubcastu, Braňa a Deskoherní inkvizici. Povídání mě ale neovlivňuje, recenze také moc ne (ale zajímají mě argumenty a sporné hry - jako svého času boj kolem Rising Sunu). Jak jsem říkal - nejlepší jsou Let's playe. Můj nejoblíbenější pořad je Petrovo Dobré ráno, protože jsou tam zajímavé postřehy kolem celého byznysu.

Chtěl bych touto cestou poděkovat všem, kteří šíří osvětu kolem deskovek, a rovněž všem vydavatelům intenzivně komunikujícím s komunitou. 

13.5.2021 15:16:58 | Upraveno autorem (porovnej)

@Plastis 
to jsem nevěděl, že @1a2a3a4 má web :D

že ses, Honzo, nepochlubil

 

-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák

13.5.2021 16:00:11

@Wolfsen 

Mám toho až moc: 

YouTube, Instagram, Facebook…

https://www.youtube.com/podvikem

https://www.instagram.com/pod.vikem/

https://www.facebook.com/pod.vikem/

Ale web vážně ne… 

@Plastis díky že sleduješ 

______________________
admin česky vydaných her ZH
hráč a drobný sběratel
tvůrce FB, Insta. a YouTube stránek POD VÍKEM

13.5.2021 18:35:51 | Upraveno autorem (porovnej)

Nemám pocit, že jsem s někým konkrétním na stejné vlně. Cenná je pro mne každá recenze která má hlavu a patu (nebo “Představení hry" či “Let's Play”). Nezajímá mne totiž recenzentovo výsledné hodnocení, ale spíše dílčí informace o hře. Jaké má mechaniky, jak funguje. Nakolik to bavilo nebo nebavilo recenzenta mi je vlastně jedno, důležité pro mě je, jestli umí hru nějak popsat.

Z hlediska zpracování nejvýše cením Braňa z Nithrania a Deskofobii.

Ale moc ráda mám i Kubrta, Bedikka, Shadowulfa a Bartyxe.

Písemné recenze čtu ráda na deskovehry.com

Ale děkuji všem, kteří obětují čas, aby jakoukoliv hru přiblížili ostatním. 

13.5.2021 19:05:05 | Upraveno autorem (porovnej)

Z českých mám v odběrech Kubrta, Deskofobii a Planetu her.

Deskofobie - především recenze Pavla, ty jsou super, a obsah, který dělá (nebo spíš dělal) Falco. Občas i Petr, ale ten je na mě moc…já nevím, povýšený, arogantní, číší z něj přetvářka, nevěřím mu tu jeho klidnost a pohodu. Myslím, že v soukromí je úplně jiný. Ale návody má celkem povedené. 

Kubrt - ten je takovej pohodovej táta, občas s ním nesouhlasím, ale jinak oceňuju jeho upřímnost a bezelstnost.

Planeta her - Rexíky mám rád a jejich videa jsou super, ať už jde o jakýkoliv obsah, ne jen o jejich hry. Asi je to tím, že jsou upřímní, ale vesměs optimisti a jsou dobře sehraní, i když jsou každý evidentně v soukromí úplně jiný typ člověka :)

Deskoherní inkvizici jsem zkoušel, ale je to na mě moc punkový a hejtící. Působí to na mě jako parta lidí, co se sešla v hospodě, občas si zanadává, občas (velice vyjímečně) něco pochválí. Což je asi účel, ale mě se to neposlouchá dobře.

Jinak samozřejmě nejlépe člověk udělá, když koukne na uživatelský recenze nebo diskuzi  tady na Zatrolenkách nebo BGG.

13.5.2021 19:19:26

Ja mám nejradši kluky z JOUOBcastu, ale pokud jde o hry, tak nakonec většinou musim dát za pravdu Petrovi z deskofobie, i když mi taky přijde, že se dost přetvařuje. On se tím snaží působit dobře na lidi, kteří se kolem deskovek tolik nepohybují, což je dobře. Všechny z deskofobie chválim.

Pro hráče je spíš ten JOUOB. Je jich tam víc a každej je trochu jiný typ hráče. Navíc se dá na jejich webu najít hra a k ní konkrétní videa, kde o hře mluví a už je to docela slušně velká knihovna. Mají obrovský rozsah.

Ještě mám rád Bartyxe a Kubrta. Třeba by se mi líbila i inkvizice, kdyby byla s videem, to by se mohli přiblížit na úroveň JOUOBu.

Velice užitečná je Nithrania.

13.5.2021 21:28:16

Obecně čím víc mám nahráno, tím jsou mi tvůrci obsahu víc ukradení, protože můj vkus se stává “vytříbenější" (haha :) ), už vím co chci a velká většina obsahu je mainstream pro relativní začátečníky. 

 

Mnohem zajímavější je pak obsah, který mi rozšíří obzory o věci, který ještě neznám. Takových má asi nejvíc JOUOB, ať už se jedná typově třeba o Pax, 18XX nebo teď naposled Ironsworn.

 

Že bych měl nějakýho oblíbenýho recenzenta, se kterým se shodnu, a proto ho sleduju, tak to teda vůbec… což teda nemám ani u filmů a knih.

 

A abych přidal trochu kontroverze :) : Souhlasím, že Petr z DF působí ve svých videích strašně falešně, mírně řečeno. Vůbec nemám tušení, jaký je to člověk v reálu, píšu o tom, jak působí ve videích. A Inkvizice se podle mě nedá poslouchat vůbec teda. Myslím, že pro trochu ostřejší recenze proti srsti a zábavnější formou je obecně dost prostor, ale tohle provedení je velký špatný.

14.5.2021 01:06:06

Zajimalo by me, podle ceho soudite, ze se Petr ve svych videich pretvaruje a ve skutecnosti je to uplne jiny clovek? 

14.5.2021 06:39:56

@Jindros Inkvizici dej ještě šanci. U nich platí, čím více, tím hůře a podcasty kde jich je třeba 6 a vzájemně se prekrikuji se poslouchají opravdu špatně. Ale poslední dobou už ubrali a schází se jen 2-3. A nový “formát” s měsíčními novinkami má super úroveň.

14.5.2021 07:27:10

@Kanic Je to hodně znát ve videích, která nemám úplně připravená, kde nejede podle předem dané linky- typicky Ranní káva. Tam je hrozně vidět u některých témat a příspěvků, kde se projevuje jeho pravá osobnost a naturel. Hodněkrát se stalo, že najednou se z toho kultivovaného, usměvavého a vstřícného člověka stane dost nepříjemná, posměvačná hejtící figurka. Skrývá to dobře, ale za ty roky mám na lidi trošku lepší odhad než dřív a u něj je to hodně poznat. A evidentně nejsem jediný, kdo si to myslí.
Každopádně možná se pletu. Ale pokud jde o osobní sympatie, Petra skutečně jen v nejnutnějších případech.

14.5.2021 08:22:48

Vybíráme z Bazaru

Kronika zločinu + rozšíření Noir
Kronika zločinu + rozšíření Noir
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 18 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas