Větší solo hry

Nedávno tady puma725 napsal moc hezký článek o menších a středních solo hrách. Zajímalo by mě, zda jsou nějaké větší solo hry (zahlédl jsem například Space Infantry), které by stály za zahrání. Doma mám například Hrdinu v kostce nebo Na křídlech, které se taky dají hrát solo verzi, ale to považuji jen za takovou z nouze ctnost, pokud není spoluhráč. Zajímají mě opravdu jen čisté solo hry (případně hry pro jednoho až dva hráče typu One deck dungeon). Pokud o nějké takové hře víte, můžete mi i několika slovy popsat i její herní mechanismus, jak se hra hraje? Díky

23.8.2021 23:34:41

  • válečné hry (Enemy Coast Ahead…, Enemy Actions, atd, je jich mraky)
  • jednodušší válečné hry (Pavlovs House, Castle Itter, DVG obecně)
  • Lacerdovy hry (Kanban, On Mars, Lisboa…)
  • Nemos War
  • výpravné hry typu Sleeping Gods, Etherfields atd

24.8.2021 09:47:23

Jak píše Polda, těch válečných je opravdu velké množství. Já bych za sebe doporučil buď Navajo Wars nebo Comancheríu. NW jsem sice nehrál, ale četl pravidla a je to do jisté míry podobné Comancherii (stejný autor). A Comancheria je opravdu ukázka skvěle udělané solitérní hry, která navíc není jen o válčení. Snažíš se svůj národ Komančů udržet na Velkých pláních pod náporem koloniálních sil, ostatních indiánských kmenů a pak i Amerïčanů. AI nepřátel je dle mého výborně udělaná. Pokud máš zájem, na blogu jsem v lednu sepsal jak představení hry, tak i ukázkovou partii. Třeba pomůže při výběru.

-----------------------------------
Autor blogu Války v jednom
www.valkyvjednom.blogspot.cz

24.8.2021 11:49:19

Na solo je super 7th continent, občas se tu objeví v bazaru. 

24.8.2021 11:52:12

Za mě v sólu jedině příběhové hry, jinak pro mě postrádají sólo deskovky význam a zahraji si raději něco mnohem propracovanějšího na PC :-) A z těch příběhových deskovek: 

Tainted Grail, Folklore Affliction, Solomon Kane, série Sherlock Holmes Consulting Detective, Waste Knights + dole zmíněné Sleeping Gods, Etherfields, 7th Continent

 

24.8.2021 13:18:54 | Upraveno autorem (porovnej)

Dovolím si přiložit dva odkazy od Deskofobie (pokud by se ti nechtělo dívat na celé videa, v popisku videa jsou seznamy her, o kterých hovoří) :) 

 

https://www.youtube.com/watch?v=tjC69g9H990

https://www.youtube.com/watch?v=kdfOTJHA0x4

 

Abych ale odpověděl i čistě za sebe, tak asi netřeba představovat Gloomhaven (případně baby Gloomhaven). 7th Continent - takový mnohem  lepší gamebook :) ale horší to bude s pořízením. Dalším tipem pro tebe může být Nebe v plamenech, které si můžeš vyzkoušet na Tabletopii, případně je PnP verze. Mě to úplně nebere, ale pokud chci chceš “zavařit hlavu”, bude tě to bavit. A vlastně NvP asi bude spíše střední hrou než velkou :) A co třeba LCG hry (Arkham, Pán prstenů…), velikostí malé hry, ale pokud v tom utopíš hodně peněz, budou to velké hry :)) 

24.8.2021 13:35:19

fields of fire, combat!, steel wolves, … válečné sólovky

a čekám na ten Nemos war, dojde mi KS, na ten se těším…

od DVG je super thunderbolt apache leader

24.8.2021 14:11:08

No, možná mám hranici mezi střední a velkou hrou jinde než Ty, ale nedávno jsem tu v bazaru koupil #Touch of Evil: The Supernatural Game, A s rozšířeními #Touch of Evil: Something Wicked, A a #Touch of Evil: The Coast, A , malé mi to nepřijde a sólo se to po večerech taky hraje dobře. Základ bez rozšíření je teď snad v nabídce v bazaru, jestli se nepletu. Zas ale bez těch rozšíření to opravdu není ono, no…

24.8.2021 14:11:51

re: MikeDundee

No u těch válečných sólovek bych si tím tak jistý nebyl, že jsou vždy propracovanější ekvivalenty na PC :) Znám pár kousků, ale deskové wargamy zase nabízejí mnohem větší variabilitu prostředí, konfliktů atd.

-----------------------------------
Autor blogu Války v jednom
www.valkyvjednom.blogspot.cz

24.8.2021 14:22:42

#Mage Knight: Desková hra  (potažmo #Mage Knight: Ultimátní edice )

#High Frontier 4 

A jak jiní uvedli #Gloomhaven , #7th Continent, The .

24.8.2021 15:54:21 | Upraveno autorem (porovnej)

Když zmiňuješ Space Infantry, tak #Space Infantry: Resurgence  (i s expanzí) můžu jen doporučit. Tedy v případě, že máš rád kostky a že je ještě někde k sehnání.

Ten obsah je neskutečně nadupaný. Znovuhratelnost obrovská.

Můžeš hrát jednotlivé mise, dlouhé kampaně, krátké kampaně, pár speciálních tematických kampaní, zkoušet různé složení oddílu, fakt se člověk vyblbne.

24.8.2021 19:33:34 | Upraveno autorem (porovnej)

Všem moc děkuji za tipy. Zaujala mě hlavně ta Comancheria (téma na první pohled nic moc, ale kouknu na ten systém, už jsem o tom někde něco zahlédl, tak se na to zaměřím). Taky ta Space Infantry by mohl být fajn, kostky mi nevadí, naopak jsem zastáncem určitého stupně náhody ve hrách.

Nebe v plamenech mám doma, není špatné, ale chtěl jsem něco epičtějšího :-)

Mage Knighta jsem taky hrával sólo, ale prostě to nebylo ono, baví mě to spíše ve dvou. Na začátku roku jsem hodně uvažoval o koupi Tainted Grail, ale zrovna nebyl na skladě, tak jsem koupil tady na bazaru Gloom of Kilforth, které je v solu celkem fajn.

24.8.2021 23:35:42

Spirit island

25.8.2021 21:46:06

Ještě mě napadl Combat! - zatím je venku volume 1 - ale dvojka je za dveřmi… žetonkovka z 2. světové války… a nebo některé ponorkové hry (např. Hunters, The: German U-Boats at War, 1939-43)… obě jsou to vyloženě sólový hry

9.9.2021 15:27:35 | Upraveno autorem (porovnej)

Ja doporucim After the Empire,ktere v solu funguje skvele, prestoze neni primarne solo hra. Solo varianta je zatim PnP na BGG, bude mozne ji koupit za pakatel pripadne (Tlama).

Automa v prvni fazi funguje podobne jako ve Viticulture, ale oproti Viti ztraci nebo ziskava vitezne body stejne jako hrac. Druha faze -obrana- je temer bez vlivu automy,stejne jako ve hre s protihraci.

12.9.2021 16:55:48

Hunters, The…ponorkový hry od GMT nejsou vůbec špatný, můžu je taky jedině doporučit(za sebe Silent Victory, Richmond pak sepsal pojednání o Beneath the Med), pokud chceš ale ještě něco většího, pak jsou tu od Compassu Silent war/Steel wolves, což jsou opravdová monstra s herní dobou plné kampaně mnoha dnů(na krabici Silent war je údaj 175h čistého času). Silent war by pak měl v příštím roce vyjít v deluxe reprintu i s rozšířením IJN a pevnou mapou.

12.9.2021 23:13:45

Vybíráme z Bazaru

Vládce Tokia + dvě rozšíření
Vládce Tokia + dvě rozšíření
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas