Vaše nejoblíbenější euro nekonfliktní (nezabijácké) sólové hry či módy do 30 minut zahrané

Ahoj, rád bych od vás věděl, jaké jsou vaše nejoblíbenější euro sólo (může se jednat čistě o solitér či jen i sólovou variantu hry) a k tomu, prosím, napište, proč se vám to zrovna líbí a jaké jsou tam mechanismy. Jo a nesmí se jednat o zabíjení lidí, zombíků, apod. věcí. Díky moc (upravil jsem požadavek na délku hry)

17.5.2021 08:52:41 | Upraveno autorem (porovnej)

Já mám nejraději sólo u #Mars: Teraformace a #Malé velké galaxie. Řekl bych, že prostě proto, že mám ty hry obecně rád.

17.5.2021 09:29:20 | Upraveno autorem (porovnej)

#Spirit Island s rozšířeními, pro mě velmi uspokojivé puzzle hned v několika rovinách, naučit se hrát správně daného ducha, jak postupovat proti danému adversary na určité úrovni a umět se vypořádat s vývojem hry, kdy karty událostí to celé ještě trochu zpestřují. Aha teď koukám, že nesmí jít o zabíjení lidí, tady se vyhlazují kolonizátoři. Hm, tak pak #Mars: Teraformace se všemi rozšířeními a TR63 variantou z Prelude, klasické solo mi v Marsu nepřijde zas tak náročné a je to jen o přebíjení skóre, TR63 varianta mi přijde zajímavější. Sice je herní zážitek dost odlišný od hry s hráči, ale pořád tam funguje dobrý pocit z kombení karet.

17.5.2021 09:39:18 | Upraveno autorem (porovnej)

Napríklad Podmorské mestá. Karty zabezpečia, že každá hra je trocha iná. Je to taká pohodka, nikto ťa nenaháňa. 
 

17.5.2021 09:39:37

V současnosti je pro mě nejlepší sólovka #Tapestry: Hra o vzestupu civilizací. Protože to skvěle simuluje skutečného hráče, ale jednoduše se to ovládá. Dobrá sólo hra je #Mars: Teraformace, ale je to jiné než hra více hráčů. Jednou za čas si rád dám #Caverna: Sedláci z jeskyní, ta je jen na body, tak to nehraju nějak často. Podobně jsou na tom Agricola a Le Havre, a dobrý jsou i Ruské železnice, ale tam je potřeba rozšíření. Můžu doporučit i sólo #Sid Meier’s Civilization: Nový úsvit, který oficiálně dodalo FFG. Sice to není asi úplně euro, ale hra pro jednoho funguje super.

Naopak, třeba #Scythe mi přišel sólo nic moc a třeba #Anachrony snad úplně nepoužitelný mód. Sice na papíře vypadá super, ale v budovatelské hře, kde člověk chce hrát co nejvíc, když hlavní strategie na výhru spočívá v hraní co nejméně tahů, to je totální přešlap.

 

17.5.2021 09:44:46

Nejčastěji sáhnu po:

  • #Praga Caput Regni - Hraju variantu proti Petru Parléřovi, který nahrazuje druhého hráče. (Na to si musíš vytisknout pět kartiček stažitelných na stránkách Delicious Games.)
  • #Podmořská města - Tahle hra je i v sólu skvělá a pokaždé jiná, protože vám do ruky chodí jiné karty.
  • #Nations: The Dice Game - Rychlá kostková hra, pokud mám méně času.
  • #Friday - Čistě sólo-hra, která ale rozhodně stojí za vyzkoušení.

 

Občas hraju i jiné hry, zkoušel jsem například #Troyes nebo #Caylus, které mám rád ve více hráčích, ale sólo jsou slabší.

Vytvořil jsem si sólo pravidla pro #Anno 1701: Das Kartenspiel, #Knížata z Katanu, a také pro #Starship Catan, ale ty už jsem hodně dlouho nehrál.

17.5.2021 10:01:30

#První Marťané: Dobrodružství na rudé planetě 

Na začátku vše na základně funguje, ale postupně se to sype a ty jen látáš díry a do toho plníš ještě další úkoly jako třeba průzkum Marsu.  Sice je těžší do hry proniknout, ale pak je to skvělá, napínavá hra.

17.5.2021 10:07:37

Mezi mé nejoblíbenější sólové hry patří #Fields of Arle a #Glass Road od Uwe Rosenberga. 

#Fields of Arle

  • obrovské množství akcí, 
  • žádná další pravidla pro sólo hru (bez automa hráče)
  • překrásné žetony vozů a lodí

#Glass Road 

  • surovinové kolo
  • lehčí pravidla pro sólo hru než pro hru více hráčů
  • mechanismus výběru karet

17.5.2021 10:48:08

Aktuálně moje sólovky, kde se nezabíjí:

#It's a Wonderful World 

Má rychlé nastavení, je krásná pro oko - a je to takový vcelku rychlý logický rébus s prvkem náhody. Tematicky budovatelská. Jednoduchá pravidla. Mechanicky tam bereš karty a řešíš, které si necháš a kterých se vzdáš. Ty, které si necháš, ti pak mohou generovat různý zisk. Usiluješ o co nejvyšší bodové skóre. Nelze prohrát - jen uhrát mizerné skóre. Jelikož je hra rychlá, dám si ji někdy i víckrát po sobě.

#Dreamscape 

Opět krásná - takový milý relaxační design. Primárně není sólo, i když má sólo variantu, ale tu ani neznám. Já si ji hraju sama za dva hráče a usiluji o co největší bodový zisk. Opět je to vlastně taky logický rébus s prvkem náhody. Speciálním způsobem sbíráš žetony a z nich sestavuješ nějaké zadané schéma, přičemž využíváš plejádu různých speciálních akcí. Hra je mechanicky a pravidlově jednoduchá, má rychlé nastavení a přiměřenou hrací dobu. Má hodně zajímavá rozšíření, ale ta jsem ještě nehrála.

#Nova Luna 

Opět krásný relaxační vzhled. Pravidlově ultrajednoduchá skládačka. Vyzobáváš si takové destičky a skládáš je podle barev a to se snažíš dělat co nejefektivněji. Hraju sólo variantu z BGG 

https://boardgamegeek.com/thread/2468473/another-solo-variant-time-saved-time-lost-player-v

a vymyslela jsem si i nějaké vlastní sólo varianty.

 

Svého času jsem sólo hodně hrála #Pandemic - tam hraješ proti hře, která ti na herní plán sází kostičky, což jsou jako nemoci a ty je musíš uklízet-léčit. Má různá zajímavá rozšíření.

Zuby si brousím ještě na #Malé velké galaxie #Nebe v plamenech (i když tam se sestřelují nepřátelská UFO) a #Fuse.

17.5.2021 11:11:10 | Upraveno autorem (porovnej)

Divukraj

Castecny workerplacement a karetni komba. Grafika je uzasna. 

 

Settlers zrod imperia

Rychle odehrane, kombeni

17.5.2021 11:17:22

IN

U euroher nedám dopustit na sólo v Roads and Boats, kde jsou pro jednoho hráče připravené scénáře, kde jde o to vymyslet, jak na co nejnižší počet tahů dosáhnout nejvyšší logistické technologie…

Hraní jen na body je poměrně nuda, takže to chce nějaký cíl… V tomhle je dobrý ještě Spirit Island (i když to už by mohlo být ode mě bráno jako reklama).

----------------------
Majitel liščí krabice

17.5.2021 11:53:11

Castles of Burgundy je nádherný hlavolam. Hlavne teda snaha o kombá, aby som čo získal čo najviac žetónov za čo najmenej akcií a stihol vyplniť celú hernú plochu. Zatiaľ sa mi to nepodarilo ani v jednej zo štyroch hier.

Paladinovia Západného kráľovstva sú zas brutálny mozgolam. Veľmi napínavá hra s veľa možnosťami a ťažkými rozhodnutiami, lebo AI je prekvapivo efektívna. Opäť sa dá super vyhrať s kombami, ale trochu iným spôsobom, ako v CoB. 

Na Podmorských mestách sa mi zas páči, ako postupne rastie moja sieť miest, ako musím premýšľať vopred o možnostiach, ktoré budem mať a ako to všetko zladiť. 

Škoda, že to musia byť iba nekonfliktné hry, lebo Adrenalin má tiež prekvapivo skvelé sólo. 

17.5.2021 12:25:04

Monstrum

Arnak

Civka Novy usvit

 

 

 

 

 

"I want to play a game." Jigsaw

17.5.2021 17:56:05

Spirit island (ano, ignoruji posledni bod, zde zabijis lidi) - solo za jednoho strážce ostrova, nehraje se na body

 

Ghost stories - solo jde i za jednoho mnicha, opět je to ne na body

Zakázaná poušť - zde už se musí hrát jeden za více postav, ale stále výhoda, že to není na body

Mars: Teraformace - .. budu se opakovat, ale je to jedina v zakladu kompetetivni hra(kterou znam), kde pri solo hre hrajete jen za jednu spolecnost (zadne ai/automa) a nehraje se jen na body

A na rychlejší hru Městečka na dlani: zde uz je to v podstate o prekonej sve skore. Pro me je to zajimava mene narocna hra.

 

17.5.2021 20:28:05

Onirim + celý Oniverse

17.5.2021 20:39:38

Rád bych oživil toto vlákno. Chtěl bych zase na tipy na hry, které jdou zahrát do 45 minut, lépe do 30 nebo 20 minut. Zase spíše nekonfliktní, žádné boje proti emzákům a podobně. :) díky moc

23.8.2021 14:09:50

Settlers: vladcove severu - je to rychle nachystane, da se kombit, vic pod kontrolou nez Divukraj, hezka grafika, scenarove hrani, jinak se jede na body a clovek prekonava sam sebe v solu. 

24.8.2021 00:28:13

Vybíráme z Bazaru

Mombasa (ve folii)
Mombasa (ve folii)
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas