Tipy na hru s vedlejšími questy

Ahoj,

Ať je Fallout jaká chce hra, tak se mi hrozně líbil systém hlavního úkolu/mise/scénaře a k tomu možnost mít vedlejší questy.

Fallout (i s rozšířeními) ve skupině máme, tak by mě zajímali vaše tipy na další hry s obdobnou mechanikou.

zkoušel jsem pátrat na bgg u Falloutu přes kategorie a témata, ale nic moc jsem nenašel.

Hra může být koop i kompetitivní, když by byla v češtině tak lepší, ale i anglická by nevadila. Tématicky je to asi taky jedno. Zase nic velkolepého jako Gloomhaven, Tainted Grail a podobně. Spíše podobné k tomu Falloutu, rozložíte hru, vyberete scénař, za 2h je hotovo a šmitec. Žádné legacy, žádné stovky hodin v jedné kampani na pokračování:).

Jde mi o ten systém, kdy ve Falloutu máte hlavní cíl scénaře a po cestě k němu můžete přes karty střetnutí narazit na další údálosti. Ať už jednorázové nebo dlouhodobější a můžete se po nich vydat. 

Snad je srozumitelné, na co se vlastně ptám:).

Děkuji za případné tipy.

 

 

 

21.5.2021 15:22:13 | Upraveno autorem (porovnej)

#Runebound (Third Edition) 

V rámci scénáře plníš hlavní quest, s hrdinou chodíš po mapě a potkáváš události, což může být souboj a nebo právě vedlejší questy, které tě pošlou na jiné místo. Asi takové klasické RPG dobrodružství :)

21.5.2021 23:02:23

#Bloodborne: The Board Game . Abys postoupil v hlavnim questu musíš splnit x side questů. (většinou jsou ve scénáři 3 a ty musíš splnit alespoň 2,někdy se na to i doptá další scénář jestlis plnil,případně jak). Rozšíření k tomu navíc dávají nové možnosti.

23.5.2021 08:35:44 | Upraveno autorem (porovnej)

Eldritch Horror - Plní se tři hlavní mystéria, ale kromě nich se občas obejvují, krátkodobé úkoly, které je třeba do určité doby vyřešit, nebo se stane něco špatného.

24.5.2021 13:20:59

#Too Many Bones , v této hře musíš do určité doby porazit hlavního bosse, abys ho mohl porazit musíš splnit dostatek vedlejších questů (zde setkání) aby ses naboostoval a měl na něj, je to neskutečně zábavné, hlavně vývoj postavy.

 

24.5.2021 16:53:12

…a co folklore? My to máme doma komplet a questů, které nejedou po hlavní linii je tam habaděj - události na cestě, události mimo cestu, ve městech, události o kterých se doslechneš v hospodě a buď po nich půjdeš nebo ne… - některé z nich jsou jen jeden boj, některé rozhodnutí, které tě posílí nebo oslabí a z některých se vyklubou questy které trvají docela dlouho… a navíc pěknej příběh. Nám zatím opravdu sedla a baví nás. Jen je to dost “bordel na stole” (jak by řekli chlapci z Deskoherní inkvizice).

4.7.2021 21:25:20 | Upraveno autorem (porovnej)

Rozhodně #Firefly: The Game !!!
S rozšířeními #Firefly: The Game – Pirates & Bounty Hunters a alespoň jedním z #Firefly: The Game – Blue Sun či #Firefly: The Game - Kalidasa (lépe oběma).

Jedná se o tématický sandbox - podle scénáře mají všichni hráči společný hlavní úkol, často sestávající z více fází. Ale aby jej hráč zvládl splnit, potřebuje nejdříve nabrat a vybavit posádku. Kvůli tomu je třeba postupně plnit různé úkoly.

 + herní mechanismy
 + téma a zpracování
 + kvalita komponent i vizuálu

 - už se hůře shání

5.7.2021 01:23:09

Vybíráme z Bazaru

Zámky Burgundy s vychytaným 3D insertem a češtinou
Zámky Burgundy s vychytaným 3D insertem a češtinou
Akt. cena: 830 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas