Tip na hru pro 5 letého nadšence.

Potřeboval bych poradit s tipem na hru pro 5 letého kluka který momentálně naprosto propadl Obludáriu (hrajeme většinou 2 hry denně) ve zjednodušené variantě (dle pravidel). Zvládá to sám a naprosto bez problémů a např. velice dobře dokáže odhadnout jaká karta by se mi hodila a tu při dvou hráčích odstranit ze hry (ještě mi jí občas ukáže aby mě naštval). Pro změnu jsem mu vytáhl Agricolu a zahráli zatím dvě hry (opět ve zjednodušené variantě). Baví ho, ale toho plánování dopředu je tam asi na něj přece jen hodně.
Měla by to být hra která:
není vyloženě dětská (aby byla hratelná až trochu odroste) a má případně zjednodušená pravidla (nebo se dají smysluplně vytvořit)
není u ní nutností číst (aby se dalo orientovat jen pomocí symbolů, případně čísel)
není tam zásadní sčítání během hry (napadli mě totiž Kvedlalové, ale nákup ingrediencí by byl asi problém - nehrál jsem, soudím dle videa)
nesmí tam být zásadní konflikt mezi hráči
délka hry není důležitá
tématicky ideálně něco kolem fantasy, zvířat a tak.

Hodně jsem hráli Karak, párkrát Carcassonne hrad, karetní Osadníky s vlastními pravidly. Co máme doma a ještě by možná stálo zato ozkoušet jsou Vikingové, Alhambra, Trias, Poštovní kurýr (už si tyhle hry moc nepamatuju, takže nevím jak moc budou použitelné).

Po víc jak 5 letech se opět vracím k deskovkám, takže nemám moc přehled o „novinkách“.

Díky za případné tipy.
29.1.2020 11:12:36

Kombo Afrika

.

29.1.2020 11:17:22

hry pro menší
Naše sedmiletá dcera dobře zvládá Kočičí klub, Zooloretto, Kingdomino, Patchwork, Zahradu a vůbec nejraději má Pick Picknic

29.1.2020 11:24:44

hry
Díky večer kouknu na nějaký videa.
Na Kočičí klub jsem uplně zapomněl, ten taky hodně hrajeme.

29.1.2020 11:35:35

.
Z mírně škodícího ranku mě napadlo Vzhůru do podzemí. Je tam teda trocha počítání životů, ale podle mě celkem přijatelným způsobem.

29.1.2020 11:37:51

S 5 ročným
U nás sa chalani dosť chytili na kooperatívnu Zakázanú púšť, alebo nedávny hit Zachraňte příšerky.

29.1.2020 12:34:08

Rivalové
Za mě Rivalové se zjednodušenými pravidly, zvládá i 4 letý.

29.1.2020 13:19:18

Plyšová hlídka
Desková hra přesně pro takového nadšence. Příběhové RPG (zjednodušená figurková deskovka) s poutavým příběhem pro děti a ani dospělého neurazí. Celá deskovka je velice hezky zpracovaná, ale za kvalitu se platí (1 800kč). Ke každému scénáři se poutá celá příběhová strana, která formou dětské pohádky vypráví příběh plyšových strážců, kteří brání malou dívku před nočními můrami.

29.1.2020 15:46:02

karak
doporučuji karak, jasná volba. a navíc zahrajete i s maminou. vynechat na začátku žeton prokletí a zařadit později.
Jinak, želví závody, super farmář.....

29.1.2020 17:07:47

Karak
Připojuju se ke Karaku. Plyšovou hlídku bych možná ještě nechal byt, bo je těžké u ní udržet pozornost, kvůli stále se měnícím pravidlům v knize, které je potřeba číst v průběhu partie.

29.1.2020 19:33:11

...
Karak máme i s rozšířením toho jsme hráli opravdu hodně, teď jen občas.
Udržení pozornosti není potřeba řešit. I u knížek vydrží dlouhé hodiny. To je větší problém ho od hry odtrhnout :-) Celodenní hraní pro něj neni problém.
Díky moc, hry si projdu.

29.1.2020 20:01:17

...
Pripajam 2 kartove hry:

Sedm draku - velmi jednoduche pravidla, dracia tematika, vyvazena interakcia medzi hracmi, pre malych aj velkych, vynikajuca znovuhratelnost

Theby Tomb raiders - archeologicka tematika, tiez jednoduche pravidla a tiez vynikajuca znovuhratelnost

Tommi

29.1.2020 23:28:55

...
Zombicide- To zvládne úplně v pohodě. :-)


Klub deskových her Ježkovy voči

30.1.2020 05:46:25

Hry
Napadá mě Galaxy trucker - sestavit loď a pak s ní doletět :-)

Už tu padlo Kingdomino, to se zdá úplně ideální.

Co pak třeba Kartografové nebo Railroad ink - zakreslování do mapy, to baví fest i dospělé.

Možná i 7 divů, ve vašem případě asi duel.

Kew psal Vzhůru do podzemí, to by též šlo.

Možná byste si mohli zahrát i nějakou unikovku, tady nevím, jestli jsou i verze junior a tím mě napadá Lístky prosím, ať už junior nebo plnotucnou verzi.

30.1.2020 07:01:17

Zombie Kidz Evoluce
je to fakt dobré.
--------------------------------------
Deskoherní Inkvizitor
Zakládající člen hnutí "Jednorožce s duhou do záhlaví Zatrolenek"

30.1.2020 11:53:35

Hry pro děti

Ahoj. Jestli máš FB, tak si najdi skupinu Deskovky pro tři bratry.
Mám taky doma synka 5 let a nejvic teď u nás frčí Cirkus na kolečkách, Bandido, Rytíř klouzek, Port Royal, Kingdomino, Bobří banda, Tsuro, Labyrinth Česko, Zombiekidz, Outfoxed, Pitchcar, Velbloudi dostihy, Lama a Milostny dopis.

31.1.2020 23:38:52

Kočičí klub
Mám dvě vnučky 4 a 6 let a chtěl bych z nich vychovat spoluhráče pro deskové hry. Hledal jsem již delší dobu nějakou vhodnou hru, která by je herně posunula. Pexeso, puzzle, domino a člověče nezlob se máme za sebou. Prošel jsem si tady diskusi a vytipoval dvě hry - Plyšovou hlídku a Kočičí klub. Plyšovou hlídku jsem nakonec zavrhl. Zdála se mi na jejich věk a hráčské zkušenosti složitá, ale hlavně mě odradilo, že postavičky nejsou vybarvené. Bohužel rozhodně se nemůžu pustit sám do vybarvení, to by nedopadlo dobře. Myslím si, že vizuální vzhled dělá u deskových her mnoho. Proto mi např. u Osadníků z Katanu velmi vadí odbyté figurky města a vesnice. Osobně bych si raději připlatil za sběratelskou edici nebo měl možnost si některé komponenty dokoupit. Myslím si, že bych nebyl sám, nemálo hráčů investuje do insertů a obalů.
Máme za sebou 3 odehrané hry Kočičího klubu a holkám se hra velmi líbí. Již po první hře bezpečně poznaly všechny druhy karet. Preferují samozřejmě sbírání kočiček a trochu zapomínají na jejich krmení. Je škoda, že všechny kočky vypadají stejně a liší se jen barvou. Děti v tomhle věku mají úžasný smysl pro detail a kdyby se každá kočka lišila, tak věřím, že by již teď uměly většinu koček pojmenovat. Za mně bych hru doporučil, určitě je to herní posun ke složitějším hrám a předpokládám, že více taktiky při hraní se dostaví až po delším hraní. Herní doba 20-25 min, takže udrží bez problémů pozornost.

10.3.2020 09:49:49

Vybíráme z Bazaru

Kvedlalové z Kvedlinburku: Alchymici
Kvedlalové z Kvedlinburku: Alchymici
Akt. cena: 641 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas