Tabletop simulator - hry od GMT,DVG.

Zdravim,ma tu niekto skusenosti s TTS a hramy od Gmt? Konkretne ma zaujima Coin seria a Space Empire. Jake to je z funkcneho hladiska? Oplati sa to kupit?. Ten SE sa da hrat aj solo? U Coinov pisu,ze treba vlastnit fyzicky tu hru. Cize hram tahy aj za superov podla flowchartu,alebo len za seba a zvysok hra hra sama? Prip. Leader seria od DVG. Zvazujem nad kupou,kedze nie vzdy je cas a priestor rozlozit hru. Vdaka za odpovede.
18.7.2020 14:59:54

@Hyperblast
TTS tusim nema AI, cili musis hrat s nejakym kamosem. Ale mozna se pletu. Zkousel jsem par her, ale vzdy to chtelo ziveho soupere.

Vim nebo alespon mi prislo, ze ze zacatku se s tim moc nemazali a hry byly skutecne kompletni. Jenze to je trosku v rozporu s licenci. Obecne vsechny ty pluginy jsou imo dost na nebo mozna dokonce za hranou.

Takze to nekteri tvurci resi tim, ze nejake karty tam sice jsou fyzicky, ale neni na nich text s tim, ze potrebujes original.

Pokud hra v zakladu ma single player, tak si myslim, ze s velkou pravdepodobnosti to bude mit i na TTS. Jen potom jak rikas asi budes muset delat tahy rucne ty. Tam pak zalezi na pluginu, do jake miry je komplexni. Vim, ze casto uvod hry je resen automaticky, kdy se ti pri spusteni hry udela komplet setup. Co se nejakeho hlidani pravidel atp. tyce, tak to jsem nezaznamenal. Ne ze by to asi neslo udelat, ale asi by to bylo uz dost narocne a lidem se s tim nechce babrat.

18.7.2020 16:11:02

DVG
Od DVG si můžeš koupit oficiální moduly do Vassalu. Mají všechny Comandery, Leadery i Warfightery vč. rozšíření.

19.7.2020 18:57:16

DVG
A jak je to s tym Vassalom? Je to len na korespondencne hranie,nie? Prip. aky je tam rozdiel oproti TTS?

19.7.2020 19:40:49

TTS neznám. Vassal nemá AI, otevřeš modul se hrou a pak jenom taháš žetonkama a kartama po desce stejně jako na stole. Vzhledem k tomu, že DVG produkuje pouze solitérní hry, korespondenční hraní není třeba řešit.

19.7.2020 20:49:31

AI pro tyhle hry není
Jediné tři hry, které mají AI od GMT jsou ty oficiálně samostatně vydané. Twilight Struggle, Fort Sumter a Laybyrinth.
TTS i Vassal jsou jen moduly, které ti vlastně simulují desku s hrou. Většinu ostatních věcí si musíš řídit sám, podle pravidel hry.
Ve Vassalu umí třeba většina COIN modulů počítat kontrolu nad územím a tak, ale to je asi vše.
--------------------------------------
Deskoherní Inkvizitor
Zakládající člen hnutí "Jednorožce s duhou do záhlaví Zatrolenek"

20.7.2020 10:02:32

TTS
je simulace hry na stole, ale lze tam naprogramovat některé skripty. Např. příprava hry, režie na konci kola, geniálně jsou například zpracované některé 18xx hry, které samy počítají výdělky z firem a přerozdělují peníze.
AI tam ale nikdy z principu není.
___
redaktor Deskofobie

20.7.2020 10:23:17

Vassal a TTS
Mám teď nějaké zkušenosti s hraním Pax her na Vassalu i TTS. Obecně jsou hry ve Vassalu jen 2D s jednotlivými dlaždicemi vedle sebe (a přes sebe). V TTS je 3D stůl s hrou, kde jde pohled různě posunovat a zoomovat (podobně jako Tabletopia). Třeba ve Vassalu se Pax Renaissance a Viking na jeden monitor moc nevejdou a v TTS jsou daleko přehlednější.
Vassal je zadarmo, TTS stojí 20E (občas akce za půlku) a hry pak zdarma. Ale jsou nějaké placené hry.
AI tam obecně není jen jednoduché skripty na setup, doplňování karet apod. Kompletní AI mívají jen samostatně vydávané hry (Studená válka, Mars Terraformace) nebo hry na boardgameareně (ale jen jednoduší hry).

21.7.2020 14:24:08

Vybíráme z Bazaru

Warfighter: The tactical special forces 4.edice
Warfighter: The tactical special forces 4.edice
Akt. cena: 1100 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas