Tabletop Helper - Aplikace pro deskové hry


Zdravím,

při hraní některých her jsme narazili na problém, že jsme nebyli schopni jednoduchým způsobem náhodně rozdělit role, klany, guildy apod. jednotlivým hráčům.

Prvním příkladem budiž Rising Sun, kde jednotlivé zástěny klanů lze poznat z obou stran a klanové barvy si pamatujeme. 1k8 se zrovna nikde v okolí nenacházela, abychom si hodili podle klanové cti, tak jsme to museli vyřešit tak, že se ze šátku udělal "klobouk" a tahalo se z něj. Nebylo to moc pohodlné, ale jako provizorní řešení to šlo.

Po této partii mne však napadlo, že by přeci nebylo tak složité naprogramovat aplikaci, nebo webovou stránku, která by rozdělila náhodně klany jednotlivým hráčů, když budeme znát jejich počet - a tak se zrodila tato aplikace. Původně byla koncipována jen pro Rising Sun, ale pak jsme narazili na stejné problémy v King's Guild a rozhodl jsem se, že ji nebudu cílit pouze na jednu hru, ale udělám si z toho jakousi šablonu pro všemožné hry.

Projekt hostuju na svých webových stránkách: https://tabletop-helper.stinolez.com/

Zdrojový kód a postup "instalace" je pak možné nalézt na GitHubu: https://github.com/Stinolez/Tabletop-Helper

Tato aplikace není perfektní a jedná se čistě o projekt, který má pomoci mně a mojí herní skupině, avšak kdyby někomu pomohla také, udělalo by mi to jedině radost. V současné době to podporuje pouze tři hry: The King's Guild, Rising Sun a Roll Player (Hrdina v Kostce - zde je podpora i české verze), avšak další budou časem přibývat.

Pokud máte speciální přání je možné zažádat o přidání nějaké hry zde do komentářů, nebo přes "feature request" na záložce "Issues" na stránce projektu na GitHubu - odkaz viz výše.

Ještě poznámka na konec - tato aplikace je optimalizovaná především na menší obrazovky mobilů, na počítači funguje, ale nevypadá zrovna úplně úžasně, tablet nemám, takže ten jsme nezkoušel :)

Stín.
6.5.2019 18:23:19

Setup

Presne nad takou nejakou aplikáciou som sa zamýšľal a cez leto si ju chcem ako svoj projekt skúsiť naprogramovať. Mne konkrétne chýba appka, ktorá ti pomôže so setupom - zadáš počet hráčov a appka ti povie: každý dostane toľko peňazí, vyloží sa toľko kariet nákupu, atď. Rozlosovanie klanov a iné náhodné prvky je pre tento štýl aplikácie super nápad.

9.5.2019 11:13:51

Stinolez
Webovka je super, na rozlosování u Hrdiny v kostce ji určitě využijeme, díky moc :)!

Pokud by se dalo přidat rozlosování pro hru Settlers: Zrod impéria, tak by to bylo přímo báječné. Jsou tam totiž desky frakcí, u kterých je také z obou stran vidět, o jakou frakci se jedná, a navíc v rozšířeních jsou desky rozpůlené na dva díly, takže i poslepu se špatně losuje.
Národy pro rozlosování by byly: Egypťané, Římané, Barbaři, Japonci (základní hra) a v jednotlivých rozšířeních potom vyšly: Amazonky, Aztékové, Atlanťané

9.5.2019 13:50:10 | Upraveno autorem (porovnej)

anupinka
Celkem prima nápad, má jen 2 drobné vady.
Za 1. - nemáme laserová děla (Ehm, pardon to sem nepatří ...:D)
Za 2. - Pokud se nepletu, tak národy v rozšíření neobsahují karty pro jiné národy z rozšíření, které by pracovali se speciálními surovinami/zdroji specifické pro tyto jednotlivé národy z rozšíření. Co znamená, že se základem je hratelný vždy jenom jeden národ z rozšíření.

Ale jinak super, někomu se to může hodit, hlavně když to vylepšíte přidáním dalších her.

* * * * *
Člen klubu: Board games klub, Trenčín

9.5.2019 20:00:15

anupinka
My v Settlerech losujeme pomocí žetonů národů, se kterými se počítají body...
--------------------------------------------------------
zarytý fanda, sběratel a propagátor deskových her

10.5.2019 11:00:56

...
Nevím ja Rising Sun, ale my si vždycky vezmeme nějaký žeton, halmičku, podstavec figurky, nebo tak něco a náhodně vylosujeme.
Pokud se to vejde do hrsti, tak protřepat a jeden náhodně nechat vypadnout na stůl, vylovit poslepu z víka krabice...

10.5.2019 12:45:18

mblatny
Díky za tip, to mě nějak nenapadlo :)

10.5.2019 14:03:51

Appka
Chwazi

10.5.2019 14:05:28

anupinka
Mrknu na to a Settlery klidně přidám. Jakmile bude aktualizovaná verze, tak dám vědět, ale předpokládám, že by to nemělo být nic moc složitého, tzn. do konce týdne by to mohlo být :)

Edit (18/05): Přidáno.

15.5.2019 01:32:52 | Upraveno autorem (porovnej)

Release 2.0.
Ahoj,

tak jsem vydal druhou verzi. Krom toho, že se rozšířil seznam her o Tokaido a Zaklínače, tak jsem přepracoval nějaký věci uvnitř a mělo by to běžet o něco lépe.

Hlavní výhodou nové verze je, že v lokální storage (tedy ve vašem zařízení, takže se to nikam neposílá) se ukládá vaše poslední nastavení, takže příště při otevření aplikace už nebudete muset zadávat, jestli máte nebo nemáte dané rozšíření, počet hráčů, apod..

Do budoucna - netrpělivě teď čekám na vydání rozšíření "Hrdiny v Kostce", abych mohl přidat české ekvivalenty anglických karet.

14.2.2020 09:32:24 | Upraveno autorem (porovnej)

Stinolez
Paráda! Appku pravidelně používáme jak pro Hrdinu v kostce, tak pro Settlers: Zrod Impéria, takže díky moc za péči, kterou appce dáváš :)!

Měla bych návrhy na přidání dalších her, ale nevím, jak moc je to pracné, tak zkusím napsat SZ a kdyžtak mě pošli někam ;).

14.2.2020 12:30:21

Anupinka
Super. Jsem rád, když to používá někdo další než jen já. :)
Tak snad vám nová verze poslouží.

Do nové verze pak plánuji přidat další hry, takže se rozhodně nestyď a pošli mi další nápady do SZ (už jsem ti odpověděl na předchozí zprávu), navíc plánuji (resp. už mám vyvinutou) funkci prohledávání v seznamu her, protože jak bude narůstat seznam her, tak se tam bude špatně orientovat .

Díky,
Stín.

14.2.2020 17:44:52

Vybíráme z Bazaru

Rarita - nový Space Hulk (2014)
Rarita - nový Space Hulk (2014)
Akt. cena: 5000 Kč
Končí za: 11 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas