Svatý grál

Máte takovou nějakou hru, či očekávávte, anebo alespoň doufáte, že taková nějaká bude? Jaká je/měla by být?
28.5.2018 17:17:33

Trvalo to, ale našel jsem ho
Pro mě to je naprosto jasně Near and Far. Hra s překrásným vizuálním zpracováním, pohodovou atmosférou, příjemnou herní dobou a hlavně úžasnými příběhy. Navíc je možné hrát hru i jako kampaň a to buď jeden scénář za druhým, nebo lze hrát kampaně zaměřené na příběhy jednotlivých postav. Tyto kampaně jsou kratší (3mapy) než kampaň klasická (10map), ale zato je v nich možné narazit i na různá rozhodnutí, takže lze příběh každého hrdiny prožít pokaždé trochu jinak.

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.

28.5.2018 17:45:41

 
Já už pár let čekám, až FFG oznámí novou hru ze světa Pána prstenů.
Journey to Mordor raději nepočítám.

Jinak zatím nedám dopustit na Mansions of Madness.

***
Deskoherní inkvizitor

28.5.2018 17:50:30

coc
clash of cultures. neni treba vic rikat.

29.5.2018 09:35:06

...
Koukám že nejsem sám, kdo považuje near and far za jeho svatý grál... ta hra má prostě vše co jsem vždy od deskovky chtěl: nabízí promyšlený svět ve kterém se odehrává; příběhovost jak během jednotlivých partiích, tak i v celkovém rozsahu; obrovský prostor pro objevování tajů hry (obzvláště těch příběhových); přiměřenou strategickou hloubku bez zbytečné komplexnosti, a to jak pravidel tak možností hráče na tahu; napínavé a překvapivé momenty; širokou škálu možností jak hru hrát; krásný vizuál; skvělé téma a prostředí a mnoho dalšího... prostě je to hra dělaná přímo pro mě :)
---------------------------------
Deskoherní výzva Zatrolených her
Občasný recenzent na Hrajeme.cz

30.5.2018 06:59:49

UFO
Ahoj, na UFO: Enemy Unknown jsem vyrostl stejně jako další díly. Prostě piplat si vojáky....provádět výzkum, stavět budovy. Na toto bych se moc těšil, kdyby měl někdo koule to předělat.
Možná třeba trochu plastu a mapa ala zombicide (aby se generovaly mise ), ale dát si tam celou kampan. Samo, že by se nějaké díly + příšery otevíraly ve stylu Legacy.
No asi chci hoooodně.
Anebo pak klasické Diablo, první díl, kdy jsem viděl černou jeskyni a najednou se začala osvětlovat.....KUWA, zlatý skeleton a kolem něho horda kámošů. A už se letělo honem pryč, abych vběhl do ještě horší pasti.

30.5.2018 08:49:51 | Upraveno autorem (porovnej)

Elkrajico
No Kingdom Death: Monster mi svym zpusobem UFO dost pripomina i kdyz je to samozrejme zasazene do uplne jineho prostredi, ale to budovani osady a vyvoj novych veci, vylepsovani prezivsich a vysilani na lov aby se ziskaly suroviny, diky kterym se pak vyrobi lepsi vybava, to jsou veci co UFO docela pripomenou.

30.5.2018 08:57:38

Elkrajico
Myslíš jako hru, kde jeden hraje za Ufony a druhý za lidi, probíhá tam vývoj základny na základě surovin získaných v misích, které jsou plánované na mapě světa a jednotlivé mise jsou řešené "ala zombicise"? :-)

Něco jako tohle?
https://www.kickstarter.com/projects/1915792245/chronicle-x-by-archon-studio?ref=user_menu

31.5.2018 08:44:16

Cyclady

Jednoznačně Cyclady. Léty prověřené, stále zábavné. I po letech pravidelně hrajeme.

4.6.2018 11:52:44

já na ten svůj ještě čekám,
nejvíc se mu přibližuje DORN z mé sbírky, ale.... uvdídíme ;-)

7.6.2018 08:30:04

svatý grál
Netroufnu si to takhle nazvat, protože doufám, že ještě třeba přijde nějaká Hra s velkým "H", ale kdybych si musel nechat jedinou hru ze své sbírky, bylo by to Level 7 [Escape].

7.6.2018 22:12:30

GH, v hledáčku Arydia
pro mě zatím největší peckou je Gloomhaven. Čekám co přinese letos Arydia: the paths we dare tread. Pro mě hra s velkým H, by měla být kampaň s vývojem postav, výrobou zbraní, městem s npc, questy, a velkým světem, která se jen tak neohraje. Mapa světa s možnsotí prozkoumávání lokací, které jsou tvořeny modulárními deskami. Ani nemusí obsahovat figurky, stačí standees, ale potrpím se na kvalitní komponenty v podobě linen finish, dvojtých desek hráčů, kovových mincí atp. Pro Gloomhaven jsem si takové komponenty dokoupil a ta hra mi prostě sedí namíru, je to takové Diablo a doufám, že Arydia se Cody Millerovi podaří. Příští rok by měl na ks dorazit Gloomhaven II, tak ten si také nenechám ujít.

7.6.2018 22:48:34 | Upraveno autorem (porovnej)

nemusí být vždy zářící pohár :-)
Pro mě to je Flying Colors. Jen žetonky, modrá mapa (pravda, v různých odstínech :-D), ale ve chvíli kdy lodě vyplují mi pořád běhá mráz po zádech. Pořídil jsem po nich spoustu dalších skvělých a zábavných her, ale FC mají pro mě tématem, scénáři a příběhy stále něco navíc.

8.6.2018 08:14:18

Kemet

nejlepsi deskovka ever :)

11.6.2018 23:40:24

Gromthar - Gloomhaven II
Co myslíš tím Gloomhaven II na KS? Vylepšená základní verze, třetí tisk nebo rozšíření ? Mohl bys když tak přihodit nějaký odkaz?
Na co jsem na internetu narazil bylo rozšíření které by mělo přijít ještě tento rok ale němělo by jít přes KS, ale normálně přes obchody: http://www.dicetowernews.com/expansion-for-gloomhaven-announced-by-cephalofair-games/50959
Po této hře také lačně toužím, ale pokud by bylo něco pravdy na tvé zmínce o Gloomhaven II, tak bych možná ještě počkal - ale nevím co to má tedy vlastně být... (vylepšený základ + rozšíření zároveň ?...)

Ta Arydia také vypadá slibně...

12.6.2018 04:31:51

hm
Ono to je hlavne v akom žánri. Asi žiadna hra na svete nedosiahla úplný top u mňa, asi to ani nie je možné, ale čo sa aspoň trochu približuje. Som obľúbenec hlavne pomerne komplexných hier a preto:

Stratégie, dlho som si myslel že to bude Eclipse, ale časom overené je to, že to budú asi Runewars. Stále ma to baví, čo sa o Eclipse až tak povedať nedá.

Ináč nad všetkými hrami vyčnieva Earth Reborn. Hra, ktorej sa nepodobá žiadna (okej, nerátam ASL). Taktické orgie s nekonečným množstvom možností ako to hrať. Sloboda neuveriteľná.

V ekonomických hrách sa ku tomu najviac asi približuje Arkwright. Účtovníctvo v priamom prenose, nesmierne komplexné a množstvo ciest ako to hrať.

Atmosferické RPG. Z tejto cesty som odišiel po tom, čo som zistil, že žiadna stolová hra nemôže naplniť môj chtíč po kvalitnej RPG hre na stole, kde by bola ešte aj kvalitná taktika. Teda okrem Magic Realm, je to hra ktorá ma všetko, okrem kampane, ale to mi vôbec nevadí, tú kampaň si hráči tvoria sami počas hrania. Nemá žiadne atmosferické texty, ktoré ma však nikdy v hrách na stole nebrali (napr. Arkham, Manssion of madnass atď) ale tá atmosféra, kedy za každým rohom, v každej jaskyni môže číhať smrť, to je na nezaplatenie. Škoda že sa častejšie už nedostáva na stôl :( . Možno by sa ku tomu najviac v súčasnosti priblížil nový GLOOmhaven, ten som nehral. Možno raz.

12.6.2018 10:51:14

Forbidden Stars
bez debaty

12.6.2018 11:53:53

Kingdom Death: Monster
Dokonale sedlo mému vkusu.

12.6.2018 12:29:35

MikeDundee - Gloomhaven II
Myslí sa tým úplne nový Gloomhaven. T.j. že by spravil ďalší veľký box s novou kampaňou.

http://www.cephalofair.com/2018/01/thoughts-new-year-2018.html

Ohľadom môjho "svätého grálu", tak nič také nemám. Mám rada veľa hier a ťažko z toho vybrať len jednu.

12.6.2018 12:33:56 | Upraveno autorem (porovnej)

.
Záleží na žánru, neumím vybrat jednu nej. Z taktických her ale musím souhlasit se stOKYi, tady u mě jasně vede: Earth Reborn.

12.6.2018 13:19:05

Earth Reborn

Kdyz si mam vybrat jen jednu hru, tak neni o cem ... ERko.

Rad bych napsal, co je na nem tak super a jedinecny, ale nechce se mi to vse vypisovat. Jestli mate radi komplexni hry s takrka neomezenou znovuhratelnosti, krasnyma miniaturama, nadcasovym postapo vizualem, nezbytnou spetkou nahody a ... Jeste bych neco nasel, tak ERko.

12.6.2018 14:28:53

2019
No těžká debata :-) ale myslím, že by se výběr mohl dost proměnit následující 2 roky, kde jsou chystané velké hry jak na KS tak do CZ lokalizace.

Adept na top hru může být Nemesis, Xia, OrcQuest, Zombicide, Black Rose Wars, Skull Tales

za EURO nás čeká: Court of the Dead: Mournes Call, Dinosaur Island, Living Planet, Vindication (původně EPOCH: The Awakening)

nebo novinky jako 7th Continent

Takže bude z čeho vybírat :-) a těžko říci jak se ty hry ujmou....mě třeba Earth Reborn vizuálem nikdy nezaujal, takže jsme mu nedal nikdy šanci :-)

12.6.2018 14:42:24

Gloomhaven
Za mě Gloomhaven. Beru to jako můj osobní pohled, ne že ta hra je dokonalá, ale pro mě splňuje vše co co jsem vždy očekával a co mě u spousty her chybělo - příběhová kampaň se spoustou rozhodnutí, zlepšování města (základny) a tím odemykání nových věcí, vývoj hrdinů, nákup nových předmětů. A to nejlepší nakonec - taktický soubojový systém, kde musíte opravdu spolupracovat a zvažovat každou akci kterou chcete provést.

12.6.2018 14:47:54

Válka o prsten
Za mě aktuálně War of the ring. Hra, ke které jsem se dostal teprve nedávno a naprosto mě uchvátila. Mám rád tématické hry, Pána prstenů zbožňuju už od dětství a tady je téma s herními mechanikami tak dobře prostoupené, že musím říct - TO je ta pravá hra pro mě.
______________
aka WantonDuke

12.6.2018 21:14:55

grál

Dobyvatelé Vesmíru, a pak dlouho nic

13.6.2018 17:55:10

Co bych chtěl
Je silně příběhové RPG ze světa Ultimy. Souboj Řádu s Chaosem, Británii a další města plná questů a příběhů. Hráčí by hráli spolu v jedné guildě a postupně by si vylepšovali schopnosti tim, jak je používají.

Líbilo by se mi i nějaké propojení přes aplikaci s ostatními hráči a gildami. Aby ostatní hráči mohli ovlivnit moji deskovou hru a já hru mohl svými činy ovlivnit ostatním. Treba i společný market. Něco na způsob MMORPG v deskové formě.

13.6.2018 21:23:47 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Marvel champions The Mad Titan's Shadow velke rozs
Marvel champions The Mad Titan's Shadow velke rozs
Akt. cena: 780 Kč
Končí za: 10 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas