Prosím o radu/tip na doskovku

Ahoj priatelia,už nejaký ten mesiac aj rok sa pohybujem a sledujem doskový herný svet či už je to deskofobia alebo tu zatrolené hry recenzie a podobne, hral som už pomerne dosť hier kopa z nich veľmi dobre hodnotených ktoré sa mi páčili ale už vyše pol roka sa snažím najsť hru ktorú by som si kúpil lebo osobne niesom vlastníkom žiadnej chcel by som vám napísať nejaké odrážky čo by som od hry chcel očakával a ak by ste o niečom čo by sa mi mohlo páčiť vedeli bol by som vám veľmi vďačný. Veľmi túžim po hre ktorá bude mať ľahké alebo stredne náročné pravidla ktoré by som mohol vysvetlíť aj nehráčom,hra musí byť v češtine moja angličtina nieje najlepšia, hra musí byť strategická a mierne konfliktná kde som v interakcii s inými hráčmi škodíme si/útočíme na seba alebo len budujeme svoje mesto a armádu čiže nič kooperatívne,počet hráčov to je dilema ideálne by to bolo 2-4 alebo aj 2-6 hráčov. hry ktoré ma veľmi zaujali a dlho mi vrtajú v hlave a už niekoľko krát som ich mal v košíku no z momentálnej finančnej situacie si môžem dovoliť len jednu a to sú:Blood Rage,Settlers zrod impéria a 7 wonders duel. áno viem že každá hrá je úplne iná no sú to pravidlami dostupné strategie. ak by ste mi vedeli niečo odporučiť či už z týchto troch alebo najlepšie aj niečo iné čo som prehliadol a máte s tým skusenosti budem vám vďačný ďakujem !
8.4.2020 13:23:26 | Upraveno autorem (porovnej)

mrkni na
Small World, Cyclades, Minutové říše, Yamataï
7 divů světa by mělo vyjít česky od Blackfiru asi v druhém pololetí (Duel je čistá dvojkovka) a pro začátečníky bych doporučil spíš Settlers: Vládcové severu - jsou pravidlově přístupnější a herně svižnější...

8.4.2020 13:32:17 | Upraveno autorem (porovnej)

A co tyto...

Zkus se podivat i na serii Velka mala kralovstvi/galaxie atd, je to mensi hra, ale svizna, v cestine a pomerne jednoducha.

Z toho co psal kolega pak urcite Small World je znacka ideal, hlavne pro nehrace. Cyclades je srdcovka :) (kterou tedy castecne vystridal Lord of Hellas, ale ten pokud vim neni v cestine).

8.4.2020 14:30:45

Lords of Hellas
Samozřejmě v češtině je a za sebe ho můžu doporučit :)

8.4.2020 14:37:14

Hmm
Souhlasim s Cyclades (v základu to má jednoduchá pravidla) herní komponenty jsou kompletně jazykově nezávislé. Jenom ten počet hráčů taky sedí ale ve 2 bych to asi nehrál. Pravidla v češtině najdeš asi tady a často ji najdeš i tady na Bazaru.

8.4.2020 14:37:58

Ďakujem za pomoc !

8.4.2020 14:53:18

Ďakujem za pomoc !

8.4.2020 14:53:22

Five tribes
Nevim, jestli bych chtel zkouset Cyclades s nehraci, skoro si myslim, ze ne..

Ale co treba Five tribes?

8.4.2020 15:04:40

...
Pripajam ...

Settlers Vladcove severu - celkom zaujimava varianta settlerov
Santorini - pravidla maximalne jednoduche, dobra uz od 2 hracov
Theby Tomb raiders - jednoducha a svizna kartovka

Tommi

8.4.2020 15:16:32

Kmotr Imperium Corleonů
Už několikrát jsem ji vytáhl speciálně pro nehráče (vždy pro jinou skupinu) a musím říci že byli velmi nadšení. Když jsem jim řekl že si zahrajem deskovku tak trochu ohrnovali nos (představovali si Dostihy a sázky) a měli řeči že to je zábava pro malé děti (právě proro jsem zvolil Kmotra). Reakce byli nečekané, většina jich řekla že si vůbec nedokázali představit že tohle všechno se dá zahrát (zažít) v deskové hře. Hra má jednoduchá pravidla a trochu se v ní škodí.

8.4.2020 15:50:58

Kemet

hra je jazykovo nezavisla, cesky navid si stiahnes tu na zh, hra je silne konfliktna a funguje vyborne v kazdom pocte hracov.

ak ti ide o nizku cenu skus mrknut na Euphoriu. za par ecok mas fajn hru az pre 6.

8.4.2020 15:55:20

Cyclades
Doporučil bych ti hru:
Cyclades
Pravidla jednoduchá v základu až pro 5 (s případný rozšířením až pro 6) jazykově nezávislá, pravidla na stažení plus nová edice má již Česká pravidla díky Rexhrám... Interakce, škození a útočení vše tam je ;-)

A hlavně je to parádní hra
______________________
hráč a drobný sběratel
hlavní tvůrce Facebookové stránky POD VÍKEM

8.4.2020 16:23:37 | Upraveno autorem (porovnej)

....
ticket to ride, poštovní kurýr,tikal,nexus ops, ad astra ...

8.4.2020 21:05:50 | Upraveno autorem (porovnej)

Kmotr: Impérium Corleonů
Doporučil bych ti určitě Kmotr: Impérium Corleonů..;) Pravidla jdou vysvětlit dobře. Určitě existují i nějaké české videonávody.

8.4.2020 21:38:27

Malé a staršie skvosty do 35€
Minutová ríša: Legendy - pre 1-4 hráčov (sólo variant je na BGG myslím), modulárna mapa, area control (máš tam interakciu), set collection a výborný systém hrania kariet. Podľa mňa nedocenený skvost.

Malé veľké galaxie - pre 1-5 hráčov, menej interakcie, skôr také využívanie akcií súperov, ale stále veľmi fajnová kockovka s budovateľskou témou (alebo skôr kolonizovanie planét)

Castles of Burgundy - 2-4 hráčov, budovateľské eurko s jazykovo nezávislými komponentami, Feldova asi najlepšia hra, trošku abstraktná, ale neskutočne variabilná, mne sa po 10 rokoch hrania prebila táto starinka do TOP 5

8.4.2020 22:37:57 | Upraveno autorem (porovnej)

Len tak na okraj
Keď vidím ako nejaký Slovák napíše "doskové hry" tak mi to najskôr príde ľúto, ale potom ma vždy napadne zaujímavá myšlienka.
Malé hry by sa mohli volať Laťkovky.
Bežné hry by boli teda Doskovky.
Veľké hry Fošňovky.
Malé jednoduché krátke hry Smrekolitovky.
Zvláštna kategória by bola Bukasovky.

9.4.2020 10:52:57

Carson city

Carson city – síce nie je vydaná v češtine ale pravidla sa dajú stiahnuť a text na komponentoch nie je žiadny

9.4.2020 11:01:43

Hry
Určitě zmiňované Kyklady. Pokud bys chtěl hodně konfliktů, pak Kemet. Kyklady v základu tak konfliktní (na mapě) nejsou, respektive dostat se ke konfliktu může trvat několik kol. Konflikt se tam ale od začátku odehrává v dražbě. Směrem k přímé konfrontaci na mapě pak vedou i rozšíření - jak Hádés, tak hlavně Titáni. No a jako bonus existuje rozšíření pro Kyklady i Kemet dohromady, které umožňuje používat prvky z druhé hry.

Ze starých pecek můžu za sebe doporučit Eufrat a Tigris. Vypadá to jako pouhé pokládání dlaždiček, ani pravidla nejsou moc složitá, ale jak do toho pronikneš, je to bomba.

9.4.2020 12:19:26

Blood Rage
Se divím, že ti tu nikdo nekvitoval ten Blood Rage. Tady záleží, i jaké téma se ti líbí. Jestli máš rád vikingskou tématiku (já třeba hodně), tak bych s Blood Rage vůbec neváhal.

Jestli máš raději staré řecké báje, tak několikrát zmiňované Cyclades jsou určitě dobrou volbou. Ale musím říct, že co se týká komponentů a herních mechanik, tak se mi Blood Rage líbí o chlup víc.

9.4.2020 12:50:10

Blood Rage

Musím se přidat - BR pro 3 až 4 hráčů ideální - pro začátek stačí základ, případně dokoupit rozšíření pro 5.hráče. Pokud pro dva hráče, tak 7 Divů světa - duel. Obě hry přesně splňují tvé požadavky. Popřípadě Kmotr: Impérium Corleonů - dá se sehnat za slušnou cenu a neprohloupíš.

9.4.2020 14:14:02

:-/
BR hrozna nuda

9.4.2020 15:08:30

Blood Rage ne
Já naopak musím oponovat. Blood rage je hra, která si získala mnoho fanoušků velkým hypem a tím, že má krásné figurky. Ano, to sedí, jenže po první partii už pro vás figurky neznamenají nic než hodnotu. Ve hře Midgard, které je Blood rage jakýsi remake, byly dřevěné halmičky (figurky z člověče) a fungovalo to stejně. Celá hra je tak abstraktní a bez atmosféry, že bych ji za ty peníze jako první hru určitě nedoporučil. Za tu cenu můžeš mít dvě a ne jen herně průměrné jako je Blood Rage. Určitě se mnou někdo nesouhlasí, a to je v pořádku, od toho zatrolky jsou, ale před koupí bych doporučil podívat se na nějaký gameplay. Z toho se dá už celkem dobře usoudit, jestli mě hra bavit bude, nebo ne.

9.4.2020 15:08:39 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Expeditions - Expedice (hra ze světy Scythe)
Expeditions - Expedice (hra ze světy Scythe)
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 12 dnů

Offcanvas