Prosím o radu ohledně karetní hry: “žádný štych”

Zdravim, doufám že jsem tu správně, jelikož už si vážně nevim rady, jak najít jednu karetní hru, tak zkusim štěstí zde :)
Problém je v tom, že nevím název té karetní hry a už si z toho také moc nepamatuji hrál jsem to tak 15 let zpět.

Zkusim popsat průběh hry, co si pamatuji a kdyby někdo věděl název karetní, pravidla nebo něco co by mi pomohlo, tak budu moc rád.

Hrálo se s mariášovými kartami.
Hráli jsme ve 2-3 hráčích
Hra byla na nějakých 7/8 kol
Hráč získal na konci každého kola body za držené štychy v ruce, každý kolo mělo jiný bodový ohodnocení. Samozřejmě čím víc bodu tím hůře.

Průběh hry spočíval ve zbavení se štychů kdy například v prvním kole to byly sedmičky, v druhým kole spodky, třetím svršky... a pamatuji si že v posledním 7/8 kole byla vykládačka/dokládačka kdy hráč musel vyložit nějakou kartou nevim jestli desítka, nebo spodek a tak se vlastně vytvořily nakonec sloupky z karet od sedmy po eso nevim jestli v té jedné barvě(1 sloupek), nebo 4 sloupky od každé z barev kdy se pak za desítku/spodka vyložilo od sedmy přes osmu, devítku, desítku až po eso. Mohli jste přikládat buď do spodu nebo nahoru bylo to jedno aspoň myslim, ale taky je možný, že se muselo vyložit sedmou a přikládalo se až po eso, i když to by asi nedávalo takový smysl kvůli variabilitě, jako když se začlo středovou kartou deset/spodek.

No snad je to aspoň trochu srozumitelný a najde se někdo komu tato karetní hra bude něco říkat a poradí, předem děkuji všem :)
13.2.2021 00:46:37 | Upraveno autorem (porovnej)

Kukni tady
https://www.wikiwand.com/cs/L%C3%B3ra

13.2.2021 02:36:00

...
Díky za vzpomínku na dětství.:-) My tomu říkali "vykládačka" (podle poslední hry) a s tátou a bráchou ji hráli o desetníky a koruny. Rozhodně jedna z nejoblíbenějších her. Později nastoupily cvik a bulka.

13.2.2021 07:09:21

...

Stastlivce, tak to jsem rád, že jsem mohl někomu připomenout hezké vzpomínky na dětství, já právě tuto hru hrával na chatě s rodiči a byla to moje nejoblíbenějši hra, ale za ty roky to člověk zapomněl. Na cvik a bulku teda kouknu taky podle názvu, ale vůbec netušim :D

Bastacko moc díky to bude nejspíš ono mockrát díky, jsem to zatím proběhl jen tak zběžně, kouknu na to pořádně až budu mít víc času. Vůbec by mě nenapadlo, že se to může jmenovat Lora u nás na chatě to bylo žádný štych jen, tak jsem nemohl najít žádnou hru ????

13.2.2021 11:51:29

Lora
Hra znama zejména na Kladensku. Pokud nejste místní, tak to možná bylo něco jiného. Hra pro 4 hráče, pokud hraje méně, vydávají se nějaké sedmičky.

19.2.2021 15:21:53

Vybíráme z Bazaru

Tainted Grail (KS stretch goal box v Sundropu)
Tainted Grail (KS stretch goal box v Sundropu)
Akt. cena: 1590 Kč
Končí za: 10 dnů

Offcanvas