přihazování v bazaru


Zajímala by mě jedna věc. V drtivé většině případů jsem se setkal s tím, že uživatelé přihazují vždy na poslední chvíli. Inzerát je vystavený na 2 týdny, nikdo o něj nejeví zájem, a poslední den (ne-li pár minut před koncem aukce) začnou najednou přihazovat uživatelé po dvackách. Zbytečně se tak doba prodlouží i o několik dní. Zajímalo by mě jestli existuje nějaký smysluplný důvod, proč to dělat. Pokud se objeví v bazaru hra o kterou mám zájem, tak proč si teda nezačít poměřovat vercajk rovnou a kdo vyhraje ten bere a ne čekat na poslední chvíli a pak přihodit drobný. Takhle to vidím já.
10.4.2020 20:41:32

Re
Těžko říct, objektivně asi žádná výhoda z toho plynoucí neexistuje. Maximálně tak psychologická, je to přeci jen hra s nulovým součtem, takže proč odhalovat svoje "karty" (zájem o hru a částka, kterou za ni chci dát - přeci jen nehraji jen proti ostatním, ale i proti prodávajícímu) dřív než na poslední možnou chvíli...?

Osobně na to ale nedávám a pokud něco chci, tak přihodím hned, nicméně tak trochu počítám, že pokud je to zajímavá hra za zajímavou cenu, tak mě někdo hned předhodí.

Na druhou stranu ze strany prodejce je to vskutku prekérka, 6 dní se nic neděje, člověk má strach, že o hru není zájem a buď mu bude dál ležet na polici a chytat prach, nebo bude pak muset snížit cenu... a najednou se to natáhne o dalších x dní s přehazováním o minimální částky.

10.4.2020 20:53:19 | Upraveno autorem (porovnej)

Mna
Mna zaujma preco sa tu duplikuju x krat tie iste veci, o tomto sa pisalo uz tolko vela, ze na dvoch rukach to clovek nespocita. Staci vyhladat prislusnu temu a mozes studovat jednu stranku za druhou.

10.4.2020 21:27:35

jahman

nikdo tě nenutí to číst, nebo na to odpovídat

10.4.2020 21:39:19

Kanic
Tu nejde o to, ze by som to nedaj boh mal citat, toho sa bat nemusis, lebo uz som sa tu na tuto temu nacital viac nez dost, ale o to, ze tu je len bordel, ktory tebe zjavne nevadi a miesto chvilky hladania zalozis nove zbytocne vlakno.
Stacilo nakuknut do temy bazar a videl by si, ze sa o tom pisalo x krat. A mal by si tam viac odpovedi ako tu.

10.4.2020 22:18:00 | Upraveno autorem (porovnej)

jahman

Mně přijde rychlejší založit vlákno než se tu přehrabovat v diskuzích. Pokud to adminům vadí, můžou ho smazat, přesunout apod. Mám za to že diskuze jsou od diskutování a nejlépe k dané věci, což se o tvém příspěvku říci nedá.

10.4.2020 22:30:20

Kanic

Mne príde rozumnejšie založiť to do už existujúceho vlákna a nepridávat prácu adminovi.

10.4.2020 23:00:36

.
Protoze se vecer divam jen na inzeraty, kterym zbyva max par dnu do konce, vic jich vetsinou nectu, protoze jich je moc. A protoze se divam vecer, prihazuju treba 30 minut pred koncem aukce. Nemam zapnuteho hlidaciho psa, protoze na bazar se divam kvuli moznym zajimavym kouskum, nikoli kvuli konkretnim hram. Pokud se nejedna o raritu, tak vystavovat hry na 14 dni je v soucasnem bazaru zbytecnost, smysl ma tak 5 dni.

Proc by se melo jednat o zbytecne protahovani? Ne kazdy tu muze sedet o pulnoci jak ja, natoz kazdy den, a hlidat si, jestli ho nahodou nekdo neprehodil v den konce aukce. A ne kazdy muze prihazovat tesne pred koncem X penez navic, aby nahodou neprohral. Mne to prijde jako dobry kompromis mezi ruznymi zajmy prodejce i potencialnich kupcu.

11.4.2020 00:30:14

Kanic
Skoda reci, ides si stale svoje :) , vies ono aj diskusia ma nejake pravidla. Napr. Predtym ako zalozis vlakno, tak sa presvedč ci tu uz take nie je. Myslim ze ti to napisalo predtym ako si vlakno zakladal, ale chapem pre teba je to rychlejsie.

11.4.2020 01:11:33 | Upraveno autorem (porovnej)

Tak trochu mimo diskuzi
Ale abych to úplně neplevelil, souhlasím se Stadym, každý kouká na aukce v posledním dnu a nemá smysl dělat delší aukce než 5 dní.

Ale hlavně bych tady chtěl poprosit JAHMANa, jestli by sem nedal linky na diskuze kde se to už probíralo a ideálně podrobný návod jak to najít. Předem moc děkuji. Já to zkoušel, ale když dám v těch dvou obecných diskuzích hledat heslo "příhoz" nebo "bazar" moc to nepomůže. A rád bych se naučil v místních diskuzích lépe orientovat, abych byl lepším členem této komunity.
A závěrem ještě jednou, moc děkuji.

11.4.2020 06:33:41

sledovane inzeraty
Toto prihadzovanie az v posledny den je hlavne odkedy si vies pridat inzerat do sledovanych ...... predtym ludia prihadzovali priebezne ak mali zaujem a bali sa ze koniec presvihnu, teraz si ho daju sledovat a ak je este cena zaujimava, prihodia uplne na zaver aukcie. Naco by prihadzovali 2 tyzdne pred koncom, ked sa hra medzitym moze objavit v bazari aj za lepsiu cenu....

11.4.2020 10:20:54

@martz
Dokud tady nebudou diskuze stromově strukturované s efektivními parametry vyhledávání, tak tady stejně nic nenajdeš a diskuze na stejná témata se budou pořád znovu a znovu dokola zakládat jako nové.

11.4.2020 10:31:43

Křene
Vím, ale chtěl jsem jen zeptat místních lepších lidí, pro který jsou všichni idioti a neschopní si tu nic dohledat, aby místo zbytečného plkání raději poradili, dali linky, nebo napsali, jak je to jednoduché si to najít a pak teprve kritizovali.
A tobě dík, za potvrzení mé domněnky, že to není tak jednoduché. A než to tady hodiny hledat je jednodušší se znova zeptat a doufat, že kromě "dobrých rad" sem tam dostaneš i smysluplnou odpověď.
Ale nechci kritizovat systém ZH, jsem s ním jinak víc než spokojený a čím víc retro to tu zůstane tím pro mne lepší.

11.4.2020 10:47:20

Aaaa

Tak uz tady mame lepsolidi.
Nevim co resite. Kupci chteji koupit za co nejmin a prodejci prodat za co nejvic. Obe skupiny pro svuj cil vyuziji podminky, jake jim system dovoli.
Nazdar

11.4.2020 11:04:54

Martz
Namety a připomínky- hned prvni vlakno bazar. Ma pouze 250 příspěvků a tohle tema se tam otocilo minimalne 4.
___
redaktor Deskofobie

11.4.2020 11:40:41

Yedle
A myslis, ze nekoho, kdo tyhle pravidelne vylevy nesleduje, napadne se podivat zrovna do tohoto vlakna, pokud jej zajima fungovani bazaru? Ruku na srdce vsichni - vyhledavani a razeni chybi, v tomhle je zdejsi system naprd (a ne, ze ne). Ano, fanouskovska komunita, atd. A to je v poradku, ale pak si s prominutim odpustte jebani ostatnich, kteri proste nenasli, co hledali a tak se zeptaji.
___________
Alea iacta est!

11.4.2020 12:56:26

Proč
Mám to jako stady, většinou mám čas a chuť prohledat jen nejbližší dny. Dělám to často před půlnocí, protože do té doby jsem dělal důležitější věci, ale dál už to odložit nejde ;o)

Tomuto novému vláknu se nedivím, protože vyhledávání je tu tristní a jak jsem sám proti zbytečnostem, nové vlákno je skoro nutnost. Tak nereagujte, když vám to přijde hloupé :o)

11.4.2020 14:47:53 | Upraveno autorem (porovnej)

Kedrigern
Mertz se ptal, kde najit diskuzi o fungovani bazaru, tak jsem ho nasmeroval.
Prekvapive se ta diskuze nachazi v nametech a připomínkách, kde by se mimojine mela nachazet i tato diskuze.
Ale v pohode uz jsem tu zazil, zalozena vlakna na stejne tema hned nad sebou, protoze autora nenapadlo se podivat do te druhe.
Vlakno na tema posouvání bazaru se tu muze reinkarnovat jako jezis kazdy velikonoce v jine podobe.
K tematu se vyjadrovat nebudu, protoze to nema vyznam.
___
redaktor Deskofobie

11.4.2020 15:56:52

Vybíráme z Bazaru

ZhanGuo
ZhanGuo
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas