Poraďte mi jakou hru...

Dobrý den, budu ráda, kdyby mi někdo dokázal poradit. Líbí se mi takové ty hry, které většinou lze hrát jen jednou. Takové ty s příběhem, který se postupně odkrývá. Kartičky, které se otevírají v průběhu hry atp. Hrajeme občas stolní únikovky, ale tam to není o příběhu, ale spíš o šifrách. Hrozně se mi líbí Escape Tales: The Awakening, ale je to komplet v angličtině. Raději bych to česky, ten příběh bych si více užila.
A kdysi jsme dohráli Pandemii (tu kde se právě odvíjí příběh a rozšiřuje nákaza), ta nás také dost bavila.

Nenapadá vás nějaká taková hra?
15.9.2019 23:00:37

T.I.M.E. Stories
Doporučuju T.I.M.E. Stories. A The Awakening brzo vyjde česky:
https://www.rexhry.cz/hra/unikove-pribehy-procitnuti

15.9.2019 23:39:12

zooh
Je toho dosť. Tebe sa očividne páčia legacy hry. Ale inak na príbeh a/alebo kampaň si pozri Andor, Descent, Time Stories, Scythe s rozšírením Vzostup Fenrisa, teoreticky aj Zombicide, Doom, možno aj Arkham/Eldricht horror, This war of mine

15.9.2019 23:40:22 | Upraveno autorem (porovnej)

figurkove legacy
Mice and mystics (jde pocestit - soubory zde, na zatrolenych hrach), Mechs vs. Minions, Prvni martane, ultimatni legacy ma Gloomhaven. Kingdom death Monster (jen anglicky, velmi drahe)

Event. scenarove zalozene hry, kdy jednotlive scenare na sebe nenavazuji (nebo navazuji volne):
Panstvi Hruzy, Zombicide, Arcadia Quest (jen anglicky)

15.9.2019 23:56:02

Legacy/Kampane
Co se odemykani obsahu a pravidel tyce, doporucim Mechs vs Minions, je to krasne zpracovane, a navic k jednotlivym misim jsou i cesky audio nahravky. Co se pribehu tyce, doporucim urcite Mice and Mystics, cestina je komplet ke stazeni zde. Jinak z jineho soudku jeste Detektiva, ten je paradni, chce hrat idealne s nastenkou a fotkami, je to skvely zazitek.

15.9.2019 23:57:21

Příběh
Pokud chce zažít silné vyprávění, určitě bych zkusil Detektiv: Po stopách zločinu. Je to detektivní případ, který má silný přesah do několika časových rovin a využívá i některé prvky reálných událostí. Bavilo nás to tak moc, že jsme to odehráli během dvou dní (má to pět kapitol, jedna vám může trvat nějaké 3 hodiny).

Pokud byste chtěli zkusit něco více "euro", ale s příběhem, postupným odhalováním a nějakými zvraty, nebál bych se mrknout na Charterstone.
---
Autor hry Velryby ničí svět

16.9.2019 08:59:12

Legacy
Postupne otvirani obsahu je system "legacy". Mimo veci, co zaznely, tak treba navic Gloomhaven, Sherlock Holmes: Consulting detective, This War of Mine

16.9.2019 12:47:11 | Upraveno autorem (porovnej)

Escape tales
Bude česky od Rexher.
***
Deskoherní inkvizitor

17.9.2019 22:22:24

Vybíráme z Bazaru

Dobble
Dobble
Akt. cena: 200 Kč
Končí za: 13 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas