PELIKÁNÍ HNÍZDO: Deskoherní videa

Deskoherní občasník.

Nestojí za mnou žádný deskoherní obchod ani vydavatel a nemám v plánu investice větší než svůj volný čas, takže moje možnosti jsou značně omezené.

Odkaz na Pelikání hnízdo:

https://www.youtube.com/channel/UC4gZdmhOZRVyq9mf0gPw1lQ

Epizoda 1.: Panamax
Epizoda 2.: Arena (Morituri te salutant)
Epizoda 3.: Marco Polo: The New Characters
Epizoda 4.: Temné znamení: Brány Arkhamu
Epizoda 5.: Boží zboží
Epizoda 6.: Havana
Epizoda 7.: Agricola: All Creatures Big and Small
Episoda 8.: Castles of Burgundy, The
Episoda 9.: Friday
Episoda 10.: Zooloretto
Episoda 11.: Bubliňáci
Episoda 12.: Doba Kamenná Junior
Episoda 13.: Kingdomino
Episoda 14.: Escape The Room: Secret of Dr. Gravely’s Retreat
Episoda 15.: Trains
Episoda 16.: Unlock! Úniková dobrodružství
Episoda 17.: Zahrada
Episoda 18.: Machi Koro
Episoda 19.: Temné znamení: Neviděné síly
Episoda 20.: Escape Room: Úniková hra
Episoda 21.: Exit: Úniková hra - Opuštěná chata
Episoda 22.: Únikovka: Závod s časem
Episoda 23.: Vzducholodě
Episoda 24.: Eldritch Horror: Ztracené vědění
Episoda 25.: Temné znamení: Prokletí faraona
Episoda 26.: Panství hrůzy: Druhá edice - Svatyně soumraku
Episoda 27.: Corinth
--------------------------------------
Let's play: Friday
Let's play: Malé velké galaxie
Let's play: Limes
Let's play: Dobyvatelé vesmíru
Let's play: Palm Island
Let's play: Podmořská města
Let's play: Extraliga All-Stars 1993-2023
--------------------------------------
Pelikán na výletě: Albi Game day
Pelikán na výletě: ZatroCon
Pelikán na výletě: Čtyřpohár
Pelikán na výletě: GaD

5.3.2016 20:52:32 | Upraveno autorem (porovnej)

Video - Unboxing: PANAMAX
Tak jsem se také odhodlal k natočení prvního deskoherního videa. Nedělám to jako konkurenci čehokoliv a ani nemám nějaké dalekosáhlé ambice. Prostě jsem to chtěl zkusit a když mě to bude bavit (a bude to někdo sledovat), tak by z toho mohl být deskoherní občasník.

Nestojí za mnou žádný deskoherní obchod ani vydavatel a nemám v plánu investice větší než svůj volný čas, takže moje možnosti jsou značně omezené. Uvidíme, co se z toho nakonec vyklube.

https://youtu.be/JhoYYy8vBYw

5.3.2016 20:54:01 | Upraveno autorem (porovnej)

Pochvala
Moc pěkné video. Mám rád, když se u unbxingu dozvím i něco o hře a není to jen rychlý průlet toho co je v krabici a hotovo.
Takže za mě budu rád, když budeš pokračovat ;-)

6.3.2016 09:37:21

Super :-)
Velmi pěkné

- video super, možná o trošičku kratší, ale to je subjektivní :-)
- určitě je fajn, že byly pěkné detajly hry a hlavní částí videa (celé video) byla hra samotná - což by tak i mělo být

- zvuk -> to kolísání se špatně poslouchalo, ale na první video si myslím že to bylo fajn, nic tam nechrčelo, nepraskalo, rozumnět ti bylo taky dobře

Takže za mě super a budu se těšit na další videa
- a jestli za tebou někdo stojí nebo ne si myslím že je úplně jedno, každé video / představení / recenze hry (pokud to není jak u robotics) je fajn

----->>>>>-----

Jenom si to mohl dát tady do novinek, ať je to víc vidět :-)

6.3.2016 10:24:47 | Upraveno autorem (porovnej)

Pelly
Chválím. Až odladíš ten zvuk, tak to bude ještě lepší. Unboxingy moc nemusím ale ten tvůj mě zaujal ...

6.3.2016 17:56:29

Děkuji za vyjádřenou podporu
ad zvuk: příště zkusím mluvit více nahlas, případně je tam ještě jedno jiné nastavení zvuku, tak zkusím, jaký je v tom rozdíl. Každopádně nákup nové techniky vylučuji...

6.3.2016 18:55:00

Nákup nové techniky vylučuji
To jsem si také říkal! :) Máš to moc hezký, těším se na další počin.

6.3.2016 20:27:56

Palec nahoru!
Moc pěkně uděláno!

6.3.2016 21:27:31

Super
Je videt, ze jsi vybral hru, kterou uz znas takze to nebylo jen takove to "juu koukejte kolik kilo figurek/kartonu/zetonu/kosticek je v krabici".
Uboxing vpodstate i s vysvetlenim zakladnich pravidel coz udela urcite mnohem lepsi predstavu o hre nez jen natoceny seznam komponent.
Diky za to.

6.3.2016 22:50:22

Anglické titulky
Doplnil jsem k videu anglické titulky. Tady to sice asi moc neoceníte, takže spíše jen pro info a že jsem si vyzkoušel, jak se to dělá.

Děkuji za pochvaly, tak to tak vypadá, že občas přeci jen natočím, pár dalších nápadů se mi už klube v hlavě.

6.3.2016 23:40:28

Pelly
Video se ti povedlo, hezky představuje samotnou hru. Kdybych měl něco vytknout, tak kromě již zmiňovaného zvuku, bych do prvního videa dal na začátku záběr na tebe (tedy pokud ještě hodláš pokračovat v natáčení dalších videí). Možná to neber ani jako výtku, ale za sebe bych si ta videa spojil s konkrétním člověkem ;-)

PS: Přeji ti, aby ses postupně přes unboxingy propracoval k recenzím :-)

6.3.2016 23:59:52 | Upraveno autorem (porovnej)

skvele
non comment

7.3.2016 00:12:03

Díky za unboxing
Pohodové video.
Ke zvuku: Pro mne je to kolísání snad nepříjemnější než kdyby to třeba lehce šumělo. Chápu, že nechceš nic víc investovat. I investice času každého kdo dělá videa je obdivuhodná. Neumí tvůj foťák nastavit nějakou konstantní úrovně citlivosti mikrofonu? Jinak asi jen nějaké nahrání zvukové stopy jiným zařízením (třeba sluchátka s mikrofomen v PC) a pak spojení s videostopou. Třeba pomůže jak píšeš jen to, že budeš mluvit hlasitěji, ale moc v to nedoufám.

robkin: Jo tak to bude ono proč unboxingy nemám až tolik v oblibě oproti jiným deskoherním videím :-). Díky za probuzení. Myslím, že Pelly hrál Panamax minimálně už na podzim na festivalu GaD. Určitě je z pohledu předávaných informací lepší, když rozbaluje někdo, kdo už ví co rozbalí i když to jde trochu proti principu celé akce :-).

Možná je to subjektivní, ale mám pocit, že se autorovi také hodně podařilo zbavit se takových těch výplňových nicneříkajících frází "říkám něco jen aby nebylo ticho", které zrovna nemiluju. To považuju u prvního videa za úspěch.

7.3.2016 14:56:42

ku otváraniu hry
Ahoj Pelly... každopádne toto video je jedným z mála, kde som si neuvedomil prebiehajúci čas - pretože prakticky ani v jednej chvíľke nebolo - "hluché"...

Síce Panamax vôbec nepatrí medzi hry, o ktoré by som mal záujem, a preto bolo pre mňa prekvapením, že som 10min video prekúsol do konca bez toho, aby som musel hľadať náhradné riešenia v zmysle "čo s načatým časom...".
Chcem tým povedať, že tvoj počin je perfektný (zvuk až tak neriešim, viem aké je to náročné z mojich vlastných zvukových nahrávok).

Takže Ti prajem čo najviac chuti do ďalších rozbaľovaní a predstavovaní hier podobným spôsobom ako si to urobil v tomto videu.

7.3.2016 15:55:42

re
ad zvuk: ono dost záleží, jestli to posluchač poslouchá na repro nebo na sluchátka. Proto se to někomu může zdát skousnutelné a jinému to trhá uši. Když jsem to titulkoval, tak jsem to měl na sluchátka a také mi to bylo nepříjemnější. Jak říkám, zkusím, co mi foto umožňuje, třeba se to zlepší.

ad princip unboxingu: o tomhle jsem už také přemýšlel, když jsem rozmýšlel koncept videí. Nemám takový přísun novinek a obecně nových her, jaký by se pro pravidelná unboxing videa slušel a patřil. Obecně je pojem unboxing chápan jako rozbalení a otevření něčeho nového, nicméně v mém případě se bude jednat převážně o otevření a představení méně běžných her z mé sbírky. Tedy takový unboxing zbavený momentu odpanění a obohacený o několik zajímavostí. Je zajímavé, že to proniklo i do prvotního videa, kde se paradoxě jednalo o opravdu novou hru.

ad projev: nemám sice zkušenosti s nahráváním videí, ale řekl jsem si, že s mluvením trochu ano, tak proč to nezkusit. Jsem rád, že je to alespoň trochu patrné v absenci oněch parazitů - snažil jsem se na to myslet.

7.3.2016 17:45:27

Uznání
Jen si bych si rád stoupnul na konec fronty gratulantů a poděkoval. Měl jsem dojem, že tématika námořní plavby je ti blízká i mimo deskoherní svět. Alespoň na mě to dýchlo takovým nadšením pro téma, které ten unboxing nádherně oživilo, ale třeba jsem úplně mimo. Každopádně díky moc :)

7.3.2016 21:28:00

Díky, díky vaše ohlasy jsou pro mě motivující.
Mohu vám tedy přislíbit, že vzniknou i další videa, jejich počet zatím nespecifikuji. Říkal jsem si tak 1 až 2 do měsíce, abychom si zkrátili čekání na Deskofobii bude fajn s tím, že publikovat budu nejčastěji o víkendu.

Tím se dostáváme dále. Na FB profilu Blackfire se objevila zpráva, že by 15. 3. měli obdržet dlouho očekávanou zásilku z Číny, která by měla obohatit mou sbírku o dvě žánrově podobné hry. Nasnadě je tedy udělat unboxing. Otevírám proto anketu: kterou byste chtěli vidět v následujícím videu? Jistě se pak dostane i k druhé jmenované, jen je otázka kdy...

Edit: 9. 3. 8:35

1) Eldritch Horror

▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ 75% (3 hlasy)

2) Arkhamské Brány

▒▒▒▒▒ 25% (1 hlas)

Nicméně vzhledem ke Kubrtovo vyjádření se pokusím videa nějak koordinovat, takže anketa má spíše informativní charakter.

8.3.2016 11:59:32 | Upraveno autorem (porovnej)

Anketa
Vzal bych to jak píšeš popořadě. Nejdřív tedy Eldritch. Díky :-).

((Jo a omlouvám se, že jsem trochu kritik, ale sám mám kritiku rád neb posouvá kupředu víc než poklepání na rameno.))

8.3.2016 23:39:40 | Upraveno autorem (porovnej)

Anketa
Osobně je mi to jedno, co uděláš dřív, ale myslím, že by bylo fajn, kdybys udělal nejdřív unboxing Eldritche, aby to bylo dřív, než Kubrt udělá své herní video ... bude to pak pěkně navazovat :)

Jinak držím palce, ať se s videy daří. A také se přimlouvám k vyřešení kolísání zvuku.

9.3.2016 00:18:58

Anketa
Eldritch Horror

9.3.2016 06:24:59

Duirin
No, takto.. Kubrt plánuje u Eldritche v první řadě unboxing, herní počin a recenzi po tom. A unboxing chci udělat co nejdřív (záleží, jakou cestou se ke mně dostane).

Tím nechi nikoho ovlivnit, spíš kdybys byl na vážkách, tak by bylo fajn, kdybychom to mohli sladit. Arkhamské brány mít a dělat nebudu. A jestli je má v plánu někdo jiný z Deskofobie nevím, ale skoro bych si tipnul, že by to tak rychle nebylo.



9.3.2016 07:18:25

Kubrt
Aha, tak díky za info.
Tak Pelly může začít těmi Arkhamskými bránami :) Pelly, však ty si to nějak vymyslíš :)

9.3.2016 08:25:52

re
Ok, beru v potaz.

Aktualizoval jsem post ohledně ankety.

9.3.2016 08:40:50

Pelly
Jinak fakt se na mě nijak nevaž, pokud sám nebudeš chtít. :) Myslím, že komunita dvě videa a dva pohledy snese a nám kritické srovnání také nemůže uškodit. :)

Dík moc a držím palce!

9.3.2016 08:46:04

:-)
Uvidíme, kdy se ke mě hry doopravdy dostanou.

9.3.2016 08:49:35

malá korekce
ve videu říkám, že na horní straně hracího plánu je západ, což je samozřejmě špatně - je tam východ...

9.3.2016 19:05:05

Vybíráme z Bazaru

Expeditions - Expedice (hra ze světy Scythe)
Expeditions - Expedice (hra ze světy Scythe)
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 12 dnů

Offcanvas