Ochranné obaly, folie na krabice?

Ví někdo o nějakém ochranném materiálu na krabice? Dost často se mi stává že se mi ničí rohy, chci tomu předejít. Když jsou ochranné pouzdra, obaly na karty uvítala bych i na krabice něco podobnýho.
7.1.2020 15:24:03

???
No, ona sama ta krabice má plnit ochrannou funkci, tak se nějak předpokládá, že pobírá vlivy okolního prostředí místo obsahu. Příjde mi to trošku jako dávat obal do obalu a pak do dalšího obalu aby se obal nepoškodil :-)

Existují polstorvané transportní boxy, které krabice chrání, ale jak vidíš ceny, tak nakoupit je a uchovávat hry v nich je dost neekonomické. A asi to bude i ne zrovna praktické.
https://www.fantasyobchod.cz/prepravni-taska-feldherr-s-popruhem-prazdna

Ještě se dá potáhnout krabici samolepicí průhlednou fólií, ta stojí pár korun, ale je to nevratný proces. Nebo použít klasický víceúčelový lak (sprej nebo aplikaci štětcem) a krabici přelakovat.

Poslední dvě varianty (fólie / lak) jsem používal sám, když jsem si nějaké hry vytiskl sám doma včetně výroby krabice a efekt to mělo.

8.1.2020 10:42:33

:-)

Děkuji za tip, podívám se po nějakém laku. Je to sice pravda, že krabice je od toho, aby se nepoškodilo to co je uvnitř, ale přijde mi to škoda. Když si koupím hru, mám ji pěkně vystavenou a pak se ten obal používáním poškodí. Sice je to někdy jen malý detail, ale mrzí mě to.

9.1.2020 20:41:47

Pena
Mozna pouzit nejakou penovou "podlozku" o tloutsce cca 0.5 cm, narezat a "obalit" tim hrany krabice. Lak asi zabrani osoupani, ale kdyz si clovek strejchne o stenu nebo podobne, tak roh hned v pytli.

Zalezi, k jake prilezitosti to je ochrana. Prevoz, premistovani po dome atp.

9.1.2020 23:11:41

Elyson
Teď mě ještě napadá, že možná s tím lakem trochu bacha - já to dělal tenkrát na homemade krabici na které jsem měl na víku nalepený papír s tiskem, tak mi to bylo celkem fuk. Myslím, že po natření to malinko ztmavilo barvy a obrázek byl
jako kdyby rozostřený. Asi lepší se na ten lak zeptat třeba v nějakých uměleckých potřebách (spíš než nějaký Hornbach apod.), jestli s tím mají zkušenosti a co to udělá s podkladem.

10.1.2020 00:57:41

Ellenar

Moc děkuji, budu si na to dávat pozor :-)

15.1.2020 11:54:35

Vybíráme z Bazaru

Scythe + Rozšíření
Scythe + Rozšíření
Akt. cena: 5000 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas