Nejlepší figurky na malování

Možná už to tady v některých tématech zaznělo, ale zkusím nastartovat malou anketku. 

Jaké jsou podle Vás 3 deskové hry s nejlepšími figurkami vhodnými pro malování (kvalita zpracování, detaily, celkový estetický dojem atd.)? 

Je mi jasné, že nejlepší figurky jsou od Games workshop, ale jde mi spíše o deskové hry a ne o válečné / bojové hry s miniaturami. Klidně je možné zmínit i KS hry, které ještě nebyly doručeny. 
 

Jen doplním, že už nějaké menší zkušenosti s barvením mám..

Díky za Vaše názory 

 

30.9.2021 08:31:17 | Upraveno autorem (porovnej)

Odpovím asi trochu na něco jiného. Jak si napsal, pokud chceš barvit, je tu spousta společností zaměřujících se na figurkové wargame. Proč kupovat na barvení figurkovky z KS? 

a) protože jsou v nich velká fantasy monstra, kdy jedna taková figurka od gw apod. vyjde přinejmenším na několik set

b) jsou v nich figurky charakterů a hrdinů po kvantech, kdy opět chary do wargame jsou drahé, narozdíl od figurek do oddílů

Proto je CMON úspěšný se stopadesátou reinkarnací zombicide, protože ve SG má desítky figurek herně k ničemu charů, které by jinak ale stály barvíře kotel. 

Nicméně jsem kdysi hledal něco podobného, a:

absolutní top je údajně Kingdom death monster

z videí mazajících med okolo úst jsem pochopil, že maximálně se v tomto směru snaží mythic games, viděl jsem od nich kdysi video u pantheonu, kde vysvětlovali, že kopí se u figurek neohýbají, protože je z jinak tvrdého plastu než zbytek figurky a že to bylo tenkrát údajně novum. V chatu kampaně solomona se zase strhla debata, že je tam málo plastu, kdy barvíři to hájili, že ty figurky mají skvělé pózy a že je to posun.

Celkově CMONu/Mythicu/Monolithu ty hry prodávají figurky a co jsem obecně zachytil, tak v jejich výrobě dochází k inovacím, jsou schopni udělat slušné pózy, kdy je figurka z jednoho odlitku, takže obecně asi čím novější hra od velké společnosti tím lépe.

Když se podívám třeba na modely figurek z pantheonu a ragnaroku od mythic battles tak u novější inkarnace ty modely vypadají tak nějak víc v pohybu než u té starší.

30.9.2021 10:50:38 | Upraveno autorem (porovnej)

do první bych šel do Marvel United, je skvělé jak ty figurky jsou větší tudíž se snáz malují.. Zatím si nedovedu osobně představit že maluji třeba zombicide..

30.9.2021 12:38:32

Kdybyste měl někdo zájem, tak mám hromadu volných figurek na prodej/výměnu…

 

mám tu komplet monstra z Fireteam Zero (+ 1 hrdina), sadu figurek ze hry Drakon a velkou spoustu figurek z Mythic Battles Pantheon…

30.9.2021 15:05:04

@Jilut - jak říkáš, GW je hodně na topu, sice od nich nic nemám, ale vzhledem k YouTube plném malovacích videí to jde celkem dobře vidět. Spíše než o konkrétních hrách je to o stylu vydavatele.

Souhlasím s @czechImenhotep ohledně CMON a Mythic Games, tam je to hodně o figurkách v top kvalitě. 

Dovolil bych si přidat ještě další dvě má oblíbená vydavatelství:

Awaken Realms - asi ne úplně všechno, třeba v Etherfields jsou zajímavé a např. na figurky z nového #Nemesis Lockdown se vyloženě těším. Uvidíme, co vykouzlí v #Lords of Ragnarok
https://gamefound.com/projects/draft/bctg2aqwcxtztbnr4uirbbsbzqb/updates/2#/

Stejnětak plánovaný #Witcher: Old World, The od Go On Board rozhodně není s figurkami oproti již jmenovaným pozadu.

Mě se velice líbí i figurky z #Court of the Dead: Mourners Call od Project Raygun:
https://boardgamegeek.com/image/5049740/court-dead-mourners-call

30.9.2021 23:10:29 | Upraveno autorem (porovnej)

Mě se nejlíp malovaly deskovky jako Lotr: putování po středozemi se všemi rozšířeními, Dark Rituals, Star Wars, Zombicide (čím novější tím lepší kvalita), Bloodborne vypadá taky fakt dobře, ale je to spíš o tom, co komu prošlo rukama, Kingdom Death jsou taky krásné a je toho spousta..

1.10.2021 08:31:30

Zdar co se týče deskovky s figurkami, kterou jsou maloval s radostí, tak je to plyšová hlídka. Byl to pro mě relax. A užil jsem si to :-)

4.10.2021 12:51:51

Děkuji všem za názory a podněty…..budu samozřejmě rád i za další…. :-) 

5.10.2021 07:24:07

Já se hodně “vymaloval” na Černém moru a všem okolo toho. Figurky jsou podle mě moc pěkné a když člověk sežene nějaký Hero box případně Abo pack tam jsou snad ještě lepší. Ta Zombicida má podle mě i tu výhodu, že případné chyby člověk zamaskuje krví :D 

5.10.2021 07:37:22

Vybíráme z Bazaru

Prodám Game of Trains
Prodám Game of Trains
Akt. cena: 100 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas