který Pandemic ?

můžete mi někdo doporučit, vysvětlit, který Pandemic na začátek ,je jich strašně moc a když jsem pročítal a viděl nějaký recenze ,přiklánil bych se k Pandemic Legacy: Rok 1

děkuji za názory /doporučení
18.8.2018 20:27:57

zaciatok
na zaciatok hned Legacy?
nebolo by lepsie na zaciatok dat obycajny Pandemic? Liberia je vraj fajna na zaciatok.

18.8.2018 21:53:13

Pandemic
Pokud máš v plánu sbírku Pandemicu do budoucna rozšiřovat, tak bude nejlepší začít základním Pandemicem. Pokud si však nechceš kupovat další rozšíření, bude lepší sáhnout po něčem, co v základu toho již obsahuje více, například zmiňovaný Pandemic Iberia. Pozor však na to, že tyto deriváty jsou většinou o něco obtížnější než základní hra (obtížnost je však možné stejně jako v základu nastavit mezi několika stupni).

19.8.2018 19:11:34

základná hra

podla mna je dobré začat základnou hrou. nie je to nikaj velká investícia a zistíš, či ta tá hra baví alebo nie. Ak áno, ist do Legacy je jasná volba :) následne sa rozhodneš či chceš, alebo nechceš základnú hru rozširovat...

21.8.2018 08:53:12

...
Já přidám opačný názor. Podle mě je rozhodně lepší jít rovnou do legacy, páč to nabízí i základní pandemic (a to i po dohrání) stačí když místo trhání budeš některé komponenty jen odkládat někam stranou. My už jsme několikrát během kampaně si zahráli klasiku a to i s lidmi, kteří nejsou účastníci legacy a není v tom žádný problém. Navíc si ten základ rovnou můžeš upgradnout (pokud budeš chtít) o otevřené legacy prvky. No a na začátku máš úplnou klasiku, takže si tu hru určitě vyzkoušíš ještě předtím, než jí začneš upravovat, takže se nemusíš bát, že bys nezvlád pravidla. Za mě jasně tedy vychází legacy (i já s ním začal a nelituji) páč k čemu by ti pak byl základ, když ti ho legacy nabízí. Pokud chceš ale hrát legacy v plném rozsahu (trhání karet), tak v tom případě se může hodit i základ.
---------------------------------
Deskoherní výzva Zatrolených her
Občasný recenzent na Hrajeme.cz

23.8.2018 06:39:08 | Upraveno autorem (porovnej)

Hm
Připouštím, že Legacy obsahuje základní hru, ale polovinu zážitků z té hry dělá to, že tu gru v průběhu vlastně ničíš. Je teda pravda, že nakonec je to asi ekonomicky výhodné, ale taky bych asi vzal nějdřív obyč pandemic. Když po první hře zjistíš, že tě ta hra vůbec nebaví tak ji maximálně střelíš, ale když u Legacy zjistíš, že tě nebaví, bude pro tebe fakt martýrium ji dohrát a spoluhráči z toho nadšení asi taky moc nebudou.

24.8.2018 11:01:38

Legacy
Spis je to o tom, zda te bavi legacy hry co hry s vyvojem pravidel a postav jako takove. Pokud ano, do Pandemic legacy bych urcite sla. Nasi skupinu a me obzvlast zakladni Pandemic nijak zvlast nenadchl, urcite bych ho nehrala opakovane v zakladu ani s rozsirenim, maximalne solo na tabletu. Ale Pandemic ledacy nas bavi, prave diky tomu, ze se behem kampane porad meni hra i postavy jako takove. Takze pokud nekoho nebavi Pandemic zakladni, muze ho urcite zabavit Pandemic legacy, a pokud ho bude bavit i ten zakladni, tak to je bonus navic, pac se to s vybavenim legacy krabice da urcite hrat taky.

24.8.2018 13:08:07

Iberia
Za mě Pandemic: Iberia a Pokud vás ten styl bude bavit, potom Legacy S1. Normální pandemic je tak podobný Legacy, že nemá smysl ty hry mít obě. Iberia je herně trochu jiná a vypadá úplně jinak.

24.8.2018 14:24:10

Iberia
Iberia je jako stat a náhled do mechanik Pandemicu určitě dobrá volba. Navíc je to uzavřený spin off což může mít spustu výhod.

27.8.2018 10:28:22

Al

Iberia
A produkční kvalitou je taky o level výše než ostatní Pandemicy.

27.8.2018 12:32:29

Vybíráme z Bazaru

KINGHILL + DVOJVRSTVÉ DESKY + ŽETONY - NOVÉ
KINGHILL + DVOJVRSTVÉ DESKY + ŽETONY - NOVÉ
Akt. cena: 1250 Kč
Končí za: 13 dnů

Offcanvas