Kickstarter (konkrétně Awaken Realms, Etherfields)

Zdravím,
už delší dobu číhám na KS po hře Etherfields a zvažuji, že bych tento projekt podpořil. Avšak mám jeden problém. Ještě jsem nikdy takhle hru nefinancoval. Můžete mi prosím říci, jak to proběhne od úplného začátku až po úplný konec, co se rozhodnu do toho jít?
-----
Uvedu příkladovou situaci:

Rozhodl jsem se, že podpořím projekt Etherfields, konkrétně Core box pledge. Jelikož jsem to podpořil v prvních 24 hodinách, získám bonusovou figurku. Po týdnu se ale zpřístupní jít do pledge All-in. Změním svůj základní pledge na ten nový. Nakonec odešlu peníze.
-----
Nyní mám k tomu otázky:

Zafinancoval jsem Core box pledge, co mě v následujících hodinách čeká?

Kdy musím vyplnit platební informace, popřípadě kdy mám zadat platbu a za jakých podmínek se odešle?

Jak změním pledge?

Když se otevře pledge manager a mě už se odeslaly peníze za all-in, tak předpokládám, že už to nejde změnit a jde jenom přihazovat nové věci.

Podle čeho se vypočítává kurz koruny na libru? Podle mé banky, nebo banky AR?
-----
Pokud by mě ještě něco napadlo, tak sem ještě přidám otázku.
-----
Předem děkuji za Váš strávený čas.
CzechWin
8.6.2019 23:26:08

KS
Ahoj,

takže postupně podle otázek :)

1, Zafinancoval jsem Core box pledge, co mě v následujících hodinách čeká?
- V podstatě nic zvláštního. Dokud kampaň neskončí, tak se prakticky nic neděje.

2, Kdy musím vyplnit platební informace, popřípadě kdy mám zadat platbu a za jakých podmínek se odešle?
- Nejlepší je to vyplnit hned po registraci na KS (nejsem si teď jistý, jestli to povolí udělat pledge bez nich). Nicméně funguje to na principu zadání platební karty. Poté, co kampaň skončí, se peníze automaticky stáhnout (občas to nějakou dobu trvá, ale víc jak dva dny jsem myslím nikdy nečekal). BTW: Peníze se samozřejmě stáhnout POUZE v případě, že je kampaň úspěšná = vybere se více nebo rovno požadované částky.

3, Jak změním pledge?
- Na stránce kampaně uvidíš panel s tlačítkem Manage pledge.

4, Když se otevře pledge manager a mě už se odeslaly peníze za all-in, tak předpokládám, že už to nejde změnit a jde jenom přihazovat nové věci.
- Předpokládáš správně. Pokud je kampaň úspěšná, peníze už zpět jen tak nezískáš (pokud by ses třeba rozhodl jít z all-in zpět na core box). Některé kampaně a firmy nabízí refund za určitých podmínek, ale je to kampaň od kampaně rozdílné a je to jen na dobré vůli tvůrců.
Jinak v pledge manageru můžeš přidávat věci bez problémů obvykle (nestalo se mi tedy ještě, že bych si dal menší pledge a nemohl ho změnit v PM na větší a doplatit rozdíl).

5, Podle čeho se vypočítává kurz koruny na libru? Podle mé banky, nebo banky AR?
- Podle tvé banky. Když zadáš svoji platební kartu, peníze se převádí v tvojí bance, takže podle jejich kurzu.

0, Jen dovysvětlím ten Corebox a bonusy za prvních 24h. Obvykle to funguje tak, že pokud během early bird doby dáš pledge, opravňuje tě to k těm bonusům. Ovšem POZOR!, pokud bys změnil pledge na all-in (který by se objevil později), tak bys na ten bonus již nárok neměl. Toto se řeší úpravou stávající pledge přes Manage Pledge tlačítko, co jsem zmínil výše. Takže pokud Core Box stojí např. 90 a All-In 250, tak upravíš svůj Core Box pledge (který máš vybraný od začátku) na částku 250. V samotném pledge manageru po kampani si pak zvolíš v odměnách All-In variantu.

Měj se ;)

8.6.2019 23:46:40

Dovysvětlení?
Takže jestli jsem to správně pochopil, tak stačí dát ten základní Core box pledge, který tam je hned od začátku a pak, když bych chtěl ten all-in pledge, tak počkám až skončí kampaň a poté v Pledge Manageru upravím pledge na all-in a doplatím rozdíl.
Pokud to tak není, vyveď mě prosím z omylu.
Díky..:)
___
Klub deskových her PETROVICE

8.6.2019 23:55:59

.
Popřípadě mě napadá:
Zafinancoval jsem KS přes můj KS účet a na Gamefound mám již vytvořený účet. Jak se mi tyto dva účty propojí? Dostanu nějaký kód pledge a ten pak zadám na Gamefound?

9.6.2019 00:02:33

Odpovědi
1, Takže jestli jsem to správně pochopil, tak stačí dát ten základní Core box pledge, který tam je hned od začátku a pak, když bych chtěl ten all-in pledge, tak počkám až skončí kampaň a poté v Pledge Manageru upravím pledge na all-in a doplatím rozdíl.

- ano, stačí. Dáš si core box a pak v pledge manageru změníš a doplatíš. :)

2, Zafinancoval jsem KS přes můj KS účet a na Gamefound mám již vytvořený účet. Jak se mi tyto dva účty propojí? Dostanu nějaký kód pledge a ten pak zadám na Gamefound?

- to záleží na emailu. Pokud použiješ stejný email na KS a GF, tak by se ti to mělo spárovat automaticky a po přihlášení bys měl projekt vidět. Pokud je máš rozdílné, tak asi budeš muset mít dvě registrace nebo to pořešit nějak s lidmi z awoken realms.
A obvykle žádné kódy nechodí, buď přijde odkaz na pledge manager rovnou s možností si vytvořit nový profil, nebo jen odkazd na pledge manager stránku s tím, že si musíš vyresetovat heslo (obvykle je tam odkaz ala Forgot Password, na ten klikneš, zadáš email, na ten ti přijde odkaz na resetování hesla, otevřeš, zadáš nové a přihlásíš se).

9.6.2019 00:17:24

zmena pledge
Can I change my pledge after 24 hours and still get Medic?

Yes you can change your pledges just do not cancel your pledge.


Toto je z FAQ k nemesis, kde se resi v podstate to, co se ptas. Dokonce tusim, ze staci zafinancovat za $1 a ten narok na bonus mas tez a muzes si to menit, jak potrebujes. Ale toto bude asi hodne individualni a kazda firma to bude mit jinak.

9.6.2019 07:20:49

Early bird
U těch bonusů v prvních 24. hodinách je to tak, že když backnes, tak je ti přidělené číslo. Oni pak mají v systému, že během těch 24 hodin backlo např. 5000 lidí, tudíž backer 1 - 5000 má u sebe v jejich databázi poznámku early bird a dostane odměnu, ať svůj pledge jakkoliv mění. Jen ho nesmí zrušit, pak by o své pořadové číslo přišel.

Jinak postup na ks je velice prostý. Zaregistruješ se, již během registrace zadáváš své platební údaje. Na stránce klikneš na požadovaný pledge a toť vše. Dnes už je většina kampaní dělaná tak, že je vcelku fuk jakou úroveň pledge zvolíš, protože ji lze směrem nahoru změnit po kampani v pledge manageru. Jen pozor, že některé úrovně jsou omezené na počet backerů do nich se zpravidla později nelze dostat ale záleží na tvůrcích, jak to mají nastavené. Otázkou pak zůstává, proč backovat víc než jeden dolar a nezaplatit až v pm. Stejně tak proč navyšovat pledge o čásku za addony. Aby se vybralo víc peněz ergo otevřelo se více stretch goals.

Po konci kampaně se ti peníze automaticky strhnou. Pak se v řádu měsíců otevře PM. Doporučuju vypořádat se s ním hned, než na to zapomeneš. Kámoš takhe zapomněl uzavřit PM na zcide green horde a divil se, proč mu hra nepřichází a pak po něm chtěli poštovné za 2500 kvůli dopravě z USA :D No a potom si rok počkáš, měsíc budeš panikařit, že ostatní už hru mají a ty stále nic no a nakonec ti ji přiveze kurýr. To je celá magie kickstateru.
___
redaktor Deskofobie

9.6.2019 08:56:01

.
Děkuji všem za rady. Snad si s tím poradím..:)
___
Klub deskových her PETROVICE

9.6.2019 11:05:43

CzechWin
A nebo to nebudeš vůbec řešit a pak to tu na bazaru vydražíš. Pravda, možná o něco dráž, ale bez nervů. Tak to aspoň dělám já ;)

9.6.2019 12:10:28

Platební karta
Ještě mě napadá, co všechno musím mít nastavené na platební kartě, aby vše proběhlo bez problémů?
Vím, že tam musí být nastavená mezinárodní platba.
Je ještě něco dalšího?
___
Klub deskových her PETROVICE

9.6.2019 14:29:58

už je to nějakou dobu
a asi taky záleží na bance, ale musíš mít povoleno, aby ti šlo z karty ztrhávat (aka internetové platby).
___
redaktor Deskofobie

9.6.2019 14:50:26

.
Myslíte, že bude u tohoto KS Late pledge?
___
Klub deskových her PETROVICE

11.6.2019 20:43:30

Kurzy

Pokud děláš častěji zahraniční platby tak doporučuji nějakou friendly banku. Běžné kurzové ztráty jsou tak 5%,například jsem viděl teď od mbank ten svět s nebo já používám revolut.

11.6.2019 21:39:58

Vybíráme z Bazaru

Insert - Agricola (Základná hra + 2 rozšírenia)
Insert - Agricola (Základná hra + 2 rozšírenia)
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas