Jakou dungeon crawl hru?

Ahoj všem,

rád bych si pořídil nějakou dungeon crawl hru a pořád si lámu hlavu jakou.

Napadl mě Descent, ale tam se bojím, že jde už o poměrně starší kousek, a Zombicide, u kterého se zase bojím počtu hráčů.

Požadavky:
- dostupné
- v CZ
- dobře hratelné i v jednom a dvou hráčích

Díky za rady

13.10.2019 15:00:56

...
Počtu hráčů bych se v zombicide nebál. Hrajeme ho jenom ve dvou a ovládat 3 postavy je fajn. Naopak bych to ani ve více hráčích hrát nechtěl, protože jedna postava je odehrána hned a čekat celé kolo by se mi nechtělo.

Co gloomhaven, nezvažoval jsi?
______________
aka WantonDuke

13.10.2019 15:34:11

V češtině jich moc není
Descenta bych se nebál, i když je to starší kousek, pořád má co nabídnout. Navíc většina dungeon crawlerů je v podstatě stejných. Pohyb plastem po čtvercích, dokud se nedoplácáš k nepřátelskému plastu, následuje hod kostkami, případné otočení karty a využití schopnosti. A tak pořád dokola. V dnešních hrách do toho akorát přidali to, že se můžeš "rozhodnout", kterým směrem se bude příběh ubírat. Takže by se dalo říct, že dnešní dungeony mají oproti Descentu lepší "příběh", ale v podstatě je to všechno generický fantasy škvár, u kterého si nebudeš schopen druhý den vzpomenout, o čem že ten příběh vlastně byl. Jedinou nevýhodou toho Descenta je to, že v jednom hráči si buď užiješ schizofrenie, kdy budeš hrát za hrdiny i za Pána zla, nebo budeš muset hrát s aplikací.

Jinak já bych asi v jednom doporučil Gloomhaven. Ale nejprve se raději koukni na nějaká herní videa, abys viděl, jestli tě ten soubojový systém bude vůbec bavit. A jinak ke Gloomhavenu sice aplikace není nutností, ale bez ní je to docela vopruz.

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.

13.10.2019 15:38:51 | Upraveno autorem (porovnej)

Gloomheaven
Napadl mě, ale ta příprava před každým scénářem mě děsí. Plus pochybuju, že bych to někdy dohrál. Ale zvažoval jsem ho taky.

13.10.2019 15:40:50

...
Pokud bys chtěl zZombicide, rozhodně vermi tu novou verzi INVADER, je fakt vychytaná a mechanismy zajímavá.

U Zombicide bych se EN verze nebál...u CZ verze tě hra po chvíli nebude bavit, protože trpí šíleným nedostatkem komponent a velmi rychle se ohraje.

13.10.2019 19:21:52

Isofarian Guard
Jestli to nemusí být přímo dungeon crawl, ale může být i příběhovka s pohybem po mapě, vývoj postavy, craftování, zabíjení příšer atd. tak se nabízí KS novinka Isofarian - vypadá to velice dobře.

https://www.kickstarter.com/projects/skykingdomgames/the-isofarian-guard

Chtěl jsem do toho jít, ale nakonec beru už Trudvang za jednou tolik peněz a ty hry jsou v hodně ohledech podobné.

13.10.2019 23:43:21 | Upraveno autorem (porovnej)

DD
Dungeon degenerates
do 15.10 je otevřený preorder na 3rd print run přes KS
https://www.kickstarter.com/projects/seanaaberg/dungeon-degenerates-hand-of-doom-third-printing

Pro 1 až 2 hráče ideální. Nesplňuje podmínku češtiny, ale je to za mě supr sandboxová zázelžitost, která se jen tak neohraje. Je to ale také povedené RPG přenesené na stůl.
Kampaň není dlouhá, ale je tam mnoho rozhodnutí, takže je projdeš více než jednou, nebo dvama cestama. Celkem má 20 scénářů, které se dají hrát i samostatně.
Je to ujetý, je to krásně ručně malovaný a je to super... S manželkou dohráváme 2. kampaň a chystáme se na nový začátek s rozšířením.

Tady ještě video o hře, kdyby tě to zaujalo. Někoho ta grafika 80. let může odradit.
https://www.youtube.com/watch?v=24Ib0j0xDxE&t=599s

13.10.2019 23:54:10 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

3 Ring Circus
3 Ring Circus
Akt. cena: 570 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas