Hry s miniaturkami

Ahoj,
už dlouhou dobu mě trápí vymření všech mých oblíbených her z mládí. Rád jsem hrál a sbíral SW miniatury, Dnd, Heroscape nebo LOTR combat hex.
Bohužel na žádnou alternativu jsem nenarazil. Pouze Heroclix, ale připadá mi, že nemá v ČR oblibu a téma mě tolik netáhne.
Nevíte někdo o něčem podobném? Koupíte si booster s namalovanými figurkami, hledáte "réra" a nakonec se potkáte na papírový mapě?
Tyhle miniatures hry mi dost chybí.
23.4.2019 18:45:38

Imperial Assault
V zasade to ted supluje Imperial Assault (co se SW prostredi tyce), jestli jsem to pochopil dobre - IA ma jak kampan, tak umoznuje skirmish a vychazeji k tomu samostatne figurky. Otazkou je, jaka je zivotnost teto hry a obavam se, ze asi stejna jako u vsech ostatnich.

23.4.2019 21:03:21

Barvené modely

Na to jsem koukal, jen už je to možná krapet složitější. Na těch starších hrách se mi líbila relativní jednoduchost. Vysvětlilo se pár pravidel a mohl si zahrát každý + předbarvené figurky pro mě byly velkou výhodou.
Těžko říct, do čeho teď investovat, co má potenciál dál růst a není to jen jednorázovka. Třeba u SW minis byla i super komunita okolo hry.

24.4.2019 07:43:11

Bloodgarn
Obávám se, že v současnosti nic kromě heroclix asi není. Rozhodně ne sběratelské nabarvené figurkovky. Problém je v tom, že dneska mají hry podstatně nízkou životnost a v té záplavě nových titulů každý rok se zřejmě tento model nevyplatí. Komunita kolem těchto her už také není, co bývala. Zatím docela frčí Shadespire/Nightvault, ale je to GW, nesložené, nenamalované, nesběrateslké (předem dané figurky a karty) a leze to do peněz, protože pro kompetetivní hraní je potřeba mít všechny, nebo aspoň většinu karet. Další problém je, že teď bude končit druhý cyklus a pokud neudělají nějaký reset a nezačnou nový cyklus nanovo, asi už na tento vlak taky jen tak nenaskočíš.

24.4.2019 10:57:58

Vybíráme z Bazaru

Stroganov
Stroganov
Akt. cena: 520 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas