deskovky jako aplikace, vaše zkušenosti

Zdravím,

nemám v dosahu živé hráče, tak uvažuji, že bych zakoupil softwarovou verzi něajakých deskovek. Zajímaly by mě vaše zkušenosti: jestli je to dobrá investice, jestli to hodně ztrácí, když nemůžete s protihráči mluvit (bývá tam chat?) a hlavně jak snadno najdu protihráče.
Mám jen noťas, většinou na linuxu, ale hnijou mi tam i Win sedmičky, nebo co.
Mé zkušenosti: Tabletop Simulator (mám, ale je nutný se s někým předem dohodnout a nikoho takového nemám), Tabletopia (podbný problém, všichni tam hrajou jen Scythe, která mě nechytla, jinak tam je celkem mrtvo), Boardgamearena (hrál jsem tam hodně, ale momentálně tam nejsou zrovna hry, které by mě zajímaly), Dominion (už mě omrzel), Osadníci z Katanu,
Zatím jsem (hlavně na Steamu) viděl tyhle hry, které mě zaujaly: Ticket to Ride, Ostrov Skye, Smash Up, Armello, The Confrontation (LOTR), Imperial Assault
Díky za odpovědi
29.11.2018 21:04:59

Re

Teraz je na humblebundle.com akcia na nejaké hry. Windows, Linux, Android. Ako ktoré. Je tam chat aj online hľadanie hráčov spravidla. Niektoré sú multiplatformne, hra vyjde teraz v akcii možno na 1$, záleží.

29.11.2018 22:33:56

JohnnyD
Bacha, že Imperial Assault je jenom AI a krátká kampaň pro deskovou hru, nikoliv samotná hra. Jinými slovy, bez fyzické kopie deskovky je to k ničemu

Armello je dobrá hra, ale bohužel poměrně brzo omrzí = cca 10 partií

30.11.2018 04:34:25 | Upraveno autorem (porovnej)

baví
Já mám několik deskovek v mobilu a bavím se tím, když někde čekám nebo tak. Jasně - partii s pravým hráčem to nenahradí, ale nudu zažene, mozkové závity potrápí. Hraju výhradně proti robotovi. Mám Ticket to ride, Labyrinth, Splendor, Scotland Yard, San Juan, Osadníky z Catanu, Cracassone, Galaxy trucker, Summoner wars, Hive, Zámky šíleného krále Ludvíka, Talisman, 6 bere!, Onirim, Onitama a The war of mine. Teď budu na humble bundle přikupovat další. Na PC bych to asi nehrála, tam jsou lepší možnosti. V tom mobilu mi to přijde jako super zábava po ruce. Když mám někde chvilku, hodím si třeba 6 bere! nebo Onirim. Když vím, že někde zkysnu hodně dlouho, pustím se do Talismanu nebo TWOM...

30.11.2018 09:11:26

ako ktora
Cau, ja som sa k deskovkam dostal vlastne cez ich mobilne verzie.
Musim povedat, ze ma ovela viac bavia tie fyzicke stolovky, lebo mam ovela lepsi prehlad, vonaju a hlavne je pri nich ten "herny" pocit. Ale zas niektore mobilne verzie su na vyplnenie casu dobre, ako priklad Ti uvadzam tie, na ktorych som zacal - Star realms, Through the Ages, Onirim, Race for the galaxy aj Ticket to ride ... dovolim si tvrdit, ze tieto su vyborne spravene (a setria cas pri udrzbe hry medzi hranim).

30.11.2018 10:28:45

Through the Ages
Jestli bych měl doporučit jednu digitalizovanou deskovku, tak TTA. Už se mi ani nechce hrát fyzická verze, protože aplikace za hráče provádí spoustu nezábavné údržby, počítá mu hodnoty (boj atd). Na aplikaci si lidé z CGE dali opravdu záležet, i multiplayer funguje dobře a není problém najít spoluhráče.

30.11.2018 11:32:56

Jedna jediná
Na počítači jsou na hraní mnohem lepší věci než deskovky, takže mám zkušenosti jen na mobilech:

Jedna digitální deskovka, která se tyčí nad všemi ostatními - Through the Ages. 250 za hru na mobil se možná zdá dost, ale za mě jsou to asi nejlépe utracené peníze za mobilní zábavu :) Ono se to totiž hraje lépe než deskovková verze, a ta je přitom sama o sobě výbornou hrou.

Pak ještě další výborná předělávka od CGE/Vlaadi: Galaxy Trucker. A Star Realms je taky dobře udělaná, docela dlouho jsem si vystačil i se základní verzí co je zdarma.

Na kratší čekání jsem měl na telefonu Androminion, neoficiální Splendor, Onirim, Carcassonne. Na chvíli to zabaví.

Výše uvedené asi platí i o PC verzích, ale nevím proč bych měl hrát třeba i jinak skvělé TTA když si můžu pustit třeba Hearts of Iron nebo Civilizaci V/VI.

30.11.2018 11:38:17

Borghal Rantipole
S tou poslední větou souhlasím..... radši zahraji PubG :+)
Jinak TtA je skvěle udělaná hra,jen pozor,na mobilu to může být nepřehlednè.

30.11.2018 11:57:29

Bastacka
Já mám na dnešní dobu spíš menší (5") mobil a problém nemám, co ti přijde nepřehledné?

30.11.2018 14:24:12

tabletopia
Zkoušel jsem spíš věci co byly v humble bundlech, ale i když třeba Ticket to Ride a podobný jsou hezky zpracovaný, tak díky tomu, že půlku věcí dělá aplikace za člověka, tak se z toho vytrácí ten pocit deskovky.

Právě tabletopia (případně tabletop simulator) díky sandboxu s komponentama ten pocut navozují mnohem lépe. Ano, je nutné se s někým domluvit, ale vzhledem k tomu, že není možnost člověka zastavit, aby tě netrolil, tak je to asi dobře.

Bohužel taky nemám s kým zahrát na tebletopii, a díky tomu, že můj volný čas často začíná až s usnutím syna, tak by bylo fajn sehnat pár lidí na občasné zahrání.

A pro porovnání s PC hrama. Ten pocit u deskovky (i solo) je natolik odlišný od videoher, že bych nedokázal říct, že je "lepší" si zahrát videohru, když mám náladu na deskovku. A je mi jedno na čem hraju:)

30.11.2018 15:41:39

Srovnání
Nepřijde mi vhodné porovnávat videohry s deskovkama. Je to stejné jako srovnávat knihu a film. Deskovky miluju, ale žádná mi nedá to, co třeba již zmíněná civka, nebo Zaklínač 3. Naproti tomu žádná videohra mi nedá ten společenský zážitek s kamarády plný hlášek a vymýšlení hovadin.

Co se týče mobilních/PC verzí deskovek, taky to beru spíš jako výplň času, když nemám chuť číst, nebo v metru, kde nemůžu hrát Hearthstone bez signálu. Z těch, co tu myslím nepadly, mě jeden čas hodně bavil mobilní Smallworld, úplně vklidu hratelný na mobilu. A zálusk si dělám na Neuroshima Hex až bude ve slevě (zas tak nutně to za plnou cenu nepotřebuji)

P.S. nejlepší konverze hry z PC na mobil je série Shadowrun. Hodně dobré RPG, které díky skoro detektivnímu příběhu a tahovému systému boje dává trochu nádech deskovky. Napřed jsem to hrál na mobilu a až potom na PC a je to převedené 1:1.

30.11.2018 16:08:31

honza
Díky za odpovědi.
TTA je taky na boardgamearena, tuším, takže není nutné ji kupovat. Každopádně tam nemají chat.
Asi máte pravdu, že se z počítačových verzí deskovek vytrácí ta hráčská interakce, ale to by právě mohl řešit voice chat, ne?
K vašem návrhům:
Asi nejblíž tomu, co sháním je buď:

1) ten humble bundle, který jsem teda zatím nepochopil, jak funguje :).

2) Hraní přes Tabletopia nebo ještě lépe TTS s voice chatem (Discord třeba). Jsem ready, pokud má někdo zájem. ,)

Dík

2.12.2018 18:42:18

2JohnnyD
Humble Bundle: Vytvoříš si účet a zaplatíš kartou nebo přes PayPal objednávku, kódy ke stažení pro Steam, případně .apk soubory ke stažení a hraní na Androidu, budeš mít v profilu založeného účtu.

(Za 1 dolar je ta první úroveň, za 8 dolar§ obě úrovně. Nabídka končí za 9 dní.)

2.12.2018 19:25:02

Vybíráme z Bazaru

Chronicles of Crime: 1900 (EN)
Chronicles of Crime: 1900 (EN)
Akt. cena: 370 Kč
Končí za: 10 dnů

Offcanvas