Civilizační budovatelská hra à la Střet civilizací, ale bez boje. Existuje? Poradíte?

Hledám civilizační budovatelskou hru v podstatě totožnou se Střetem civilizací, ale bez boje nebo pouze s minimálním bojem určenou alespoň pro 2-4 hráče, s herní dobou max. do 4 hodin. Tzn. hra obsahuje herní plán, modely budov, těžbu surovin, atd., vše jako ve Střetu civilizací, ale bez složky boje (zabírání nebo likvidace jednotek a měst). Opravdu se mi jedná o velmi blízkou podobnost se Střetem civilizací. Ve hře Střet civilizací je pro mě osobně vše perfektní, ale někteří hráči ve skupině špatně snášejí tu válečnou interakci ve hře a bohužel/bohudík se u nás hraje dost agresivně. :-) Vše ostatní jim vyhovuje a proto hledám “mírumilovnou” alternativu. Ideální by bylo, kdyby byla hra jazykově nezávislá nebo lokalizovaná v češtině, ale je mi jasné, že by se tím okruh možností obrovsky zúžil nebo zcela znegoval, a tak budu rád za jakýkoli tip.

Čistě karetní hry prosím vynechte, podmínka je určitě herní plán a modely budov (alespoň v podobě kartonových žetonů). Existuje taková hra vůbec? :-)

8.1.2023 13:48:33

napadla mě terra mystica

8.1.2023 13:55:04

Střet civilizací má variantu od autora (mohu prozradit, že sám autor chystá celé rozšíření, které testujeme). Je jednoduchá. Jmenuje se ,,Mír a prosperita''. Vysvětlím. Pokud kdokoli dobude město, barva budov předchozího hráče se nemění. Tím se výrazně eliminuje agresivita hráčů. Jediná věc, která se musí změnit je obelisk. Kromě jeho schopností získá jeho stavitel 1 žeton kultury.

8.1.2023 14:12:17 | Upraveno autorem (porovnej)

Pokud už je tu doporučení na Terru mysticu, doporučila bych raději novější a odladěnější Gaia Project. Ale feeling z obou her je mnohem více euroidní, než jak je tomu i Střetu civilizací. Nicméně pořádnou odpověď bohužel nemám.. Napadla mě Brazílie, ale tam ten konflikt pořád je. Ale je ho tam poměrně maloučko, takže byť ho sama nemám ráda, úplně mi tu nevadil.

8.1.2023 16:51:04

Antiquity

8.1.2023 19:32:56

Dost nebojová je civka Nový úsvit.

_______________________________________
Můj seznam her na prodej (pište SZ):
https://www.zatrolene-hry.cz/uzivatel/havelock-1536/seznam-her/na-prodej-3681/

8.1.2023 22:53:43

Tak na tohle mi přesně sedí Brazil Imperial. Sice tam boj je možný, ale ne nutný, dokonce si myslím, že pro vítězství je to lepší bez něj

9.1.2023 17:30:20

Civka bez valceni je jako pivo bez alkoholu :P

9.1.2023 17:38:26

@anupinka Gaina nie je novsia a vyladenejsia Terra Mystica :-) je to podobna hra vs inou tematikou, a to co tam povazujes za “vyladenejsie” je Terra Mystica s oboma rozsireniami - a ta je potom este lepsia, ako Gaia ;)

9.1.2023 21:12:34

Díky všem za tipy. Zatím hledání pokračuje. :-)
@miragent To zní zajímavě, víc pravidel tam k téhle variantě není? To by mohlo být moc fajn řešení a nemusel bych hledat žádnou novou hru. :-) A můžeš se podělit o informaci, kdy by dané rozšíření mohlo spatřit světlo světa ve finální podobě?
@Morph, @anupinka Terra Mystica je určitě výborná hra, mám ji rád, ale jak už tady zaznělo, je mnohem více euroidní a taky mnohem větší mozkovar. Sice jsem ji už nějaký čas nehrál, ale pokud si to dobře vybavuji, tak oproti Střetu civilizací mi tam taky chybí skryté osobní úkoly a vylepšování nějakého technologického stromu, postupné odemykání lepších možností apod. V Terra Mystice všichni plní stejné, veřejné bodovací podmínky, a proto mi tam chybí ten moment překvapení, který mám ve hrách rád. U Gaia Projectu mě navíc doslova “odrazuje” téma a vizuál.
@Cranline, @anupinka Brazil Imperial mě potěšil. Už nějakou dobu čeká ve skříni na svou chvíli, takže o důvod více se do něj pustit a otestovat ho.
@Dejavu Antiquity vypadá dost zajímavě, jen už asi nebude jen tak k sehnání. Určitě prozkoumám podrobněji.
@Havelock Nový úsvit už jsem před časem zkoumal, ale ke koupi mě to tehdy nepřesvědčilo. Budu si to muset někde vyzkoušet, abych si ověřil, jestli jsem se rozhodl dobře nebo ne. :-)
@dandyy Naprosto s Tebou souhlasím, ale není to pro každého. ;-)

13.1.2023 16:18:27

Vybíráme z Bazaru

Successors (4. edice) CZ + prsten
Successors (4. edice) CZ + prsten
Akt. cena: 1990 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas