České eshopy - balení her

Zdar, 

 už mě nebaví řešit ťuklé rohy a pomačkané krabice her při přepravě vlivem špatného balení. Máte vytipované, v kterých eshopech hry pořádně zabalí?

15.12.2021 12:16:38

Ono nejde ani tak že by balení bylo špatně,  ale záleží jak se k tomu chová přepravce. Aby to přežilo jejich zacházení musel by si mít zabalenou hru v krabici a tu pak ještě v jedné krabici a mezi nimi výplň jako deformačn  zónu. Pokud máš hru v jedné krabici na těsno a ta dostane ránu tak se to prenese na hru a na venkovním obalu není nic znát a hra je pěkně pomuchlaná. Pokud ji dáš jen s vyplňovým materiálem a něco na tu krabici hodí a to ji prorazí, výplň to nezastaví a zas máš poškozenou hru, proto jedině dvojité balení s výplní.  Vím o čem mluvím, jsem z oboru a i jsme dělali v práci různé drop testy. A není to jen o dopravních ale přál bych vám vidět překladiště a třídící centra, kde balíky padají na sebe z 1,2m. Uf to jsem se rozepsal.

15.12.2021 12:33:47

Právě že se nedá zaručit, jak se k tomu přepravce bude chovat, je potřeba to dobře zabalit.. Na vině je prostě zabalení. Hra, která je volně, bez bublinkové folie nebo jiných výplní(třeba vzduchové polštáře), v kartonový krabici, není podle mě dobře zabalená.  Teď naposled snaha byla - vzduchový “polštářky” byly podél dvou stran krabice, protější roh hry,  kde nebyly, dostal ránu, přitom by stačilo je dát po celým obvodu. Takže je to zabalením :). 

15.12.2021 12:47:59

Ahoj,

 

myslím, že balením to také z části je. Jak píše Selbyy, bulbinky nebo polštářky okolo hry. Na druhou stranu, je také volit dobrého dopravce. Já objednávám zásilkovnou. Ti to vozí balené ve velikých krabicích, takže se balíčky méně potlučou než někde na volno v dodávce. Zatím jsem neměl problém, i když je hra balena v krabici na těsno bez ochrany. Sám se ale přesto snažím polstrovat ze všech stran, když něco posílám. :)

15.12.2021 12:58:52

Já se zásilkovnou taky problém nemám, ale souhlasím, že je to určitě kvalitou zabalení z e-shopu. 

Dodneška mě jímá hrůza z představy, že tak před 10+ lety jsem poslal pár deskovek zabalené JENOM v takovém tom hnědém balicím papíře a ještě poštou. Brrr. Naštěstí to prý vždy přišlo v pořádku. Tak se všem dotčeným zpětně moc omlouvám :D

15.12.2021 14:11:04

Moje oblíbené obchody jsou: imago.cz, svet-deskovych-her.cz, ostrovher.cz. Komunikace s obchody je skvělá a zabalení her bývá bez problémů. 

15.12.2021 14:35:45 | Upraveno autorem (porovnej)

AmS

Mě se párkrát stalo u Světa her, že objednávku zabalili jen do černé “strečky”, jednou to odnesl roh krabice, už je to ale před delší dobou, možná se to už zlepšilo. Jinak u ostatních obchodů vždycky všechno v pohodě.

15.12.2021 17:49:28

Jop, Svet her obcas jen cerna folie. Planeta her taky baleni zrovna uplne neresila (bublinky, folie, ale nemam tolik zkusenosti, kdyz to jde, resim osobne), Svet deskovych her ma vetsinou baleno dobre, karton navic, bubliny - parkrat uz mi prisel dost dobity balik a vsechno zachyceno v “deformacni zone” :) Tlama taky bali v pohode…

Jinak zatim asi nejvetsi bizar - jednou mi prisla hra v neposkozenem baliku, dobre zabalena, ale po vybaleni z folie jsem zjistil, ze je utrzena v hranach jedna strana krabice, jak dna, tak vika. Prislo mi to, jako by krabice/balik nekde spadl nebo dostal nejaky fakt prudky uder a veci uvnitr narazily na stranu krabice a roztrhly tu stranu na krajich, ale folie to udrzela pohromade. Zrovna to byla hra, ktera mela vcelku tenky karton na krabici a spoustu tezkeho kartonu uvnitr…

15.12.2021 18:46:37

Ludopolis, výborný e-shop, zabalené vždy na 1.

15.12.2021 21:16:00

Za mě vždy perfektní Tlama

15.12.2021 23:50:53

Fantasák (dnes už imago), Tlama a pokud můžeme počítat i bazar tak i Reroll.

S “imagem” (fuj to zní blbě) jsem jednou řešil reklamaci kvůli uvnitř poškozeným kvedlalům a proražené krabici sanktumu. Perfektní komunikace a rychlé vyřešení reklamace/náhrady. Jejich chyba to nebyla, vše mi přišlo velmi dobře zabalené.

---------------------------------------------------------------
Občasně překládám.

16.12.2021 00:28:45

@JaMikes Nemyslim si, ze mas pravdu. Takova prepravka u nas neni, aby se mezi jejimi rozvozaky nenasel nekdo, kdo s tim hazi a je mu to fuk (mozna jeste tak DHL ci UPS, ale nechci posilat hru v cene hry :-) )
Ja je na druhoustranu chapu. Jsou extremne tlaceni, aby behem rozvozu stihli co nejvice predani … koneckoncugameri odsud si jiste dobre predstavi, jak se napr. hraje pod casovym stresem :-)

Nanejvys se da vychazet z toho, ze u nektere prepravky je takovych lidi vic a nekde min. U mne:

-ppl
-CPosta (to je na stridacku, ale vetsi pravdepodobnost)
+GLS
+DPD
+Zasilkovna (do Z boxu)
 

 

19.12.2021 18:23:31

Díky všem za reakce. Příště zkusím asi svět deskových her nebo ludopolis…poslední případ ťuknutýho rohu, co jsem popisoval, byla právě tlama a nebylo to poprvé :/

20.12.2021 09:16:32

Mně ze sveta-her vždy přišlo vše dobře zabalené (v krabici a hodně natěsno). Naopak od Tlamy jsem jednou dostala krabici, ve které byla spousta místa a hry v ní lítaly.. Ale už je to déle. Každopádně potvrzuji pozitivní zkušenosti se zasilkovnou. Ostatní se k tomu chovají jak čuňata.

21.12.2021 15:14:29

Já před Vánoci nakoupil na Tlama games, sice hry nebyly obaleny ale ve zbylém místě byla bublinková fólie (takže neměly šanci skákat po krabici), akorát mi v balíku chyběly promo karty a dárek k nákupu - mince, došlo jich jen pár - ne všechny co jsem měl dostat (ale tohle neřeším), spíš mě mrzí ty promo karty, ale to jsem jim napsal e-mail a čekám na odpověď.

27.12.2021 15:10:12

Vybíráme z Bazaru

Zaklínač Starý Svět - SKELLIGE
Zaklínač Starý Svět - SKELLIGE
Akt. cena: 881 Kč
Končí za: 16 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas