Bruno Cathala a Ryan Laukat vs česká vydavatelství

Čistě ze zvědavosti. Netušíte, proč se česká vydavatelství vyhýbají hrám od těchto dvou vynikajících tvůrců? Vždyť od Laukata jsou v češtině snad jen obě Minutové říše a od Cathaly Kingdomino, Queendomino, Kanagawa a 7 Divů světa: Duel.

Vždyť tito pánové mají na svědomí tak skvělé hry jako Near and Far, Above and Below, Islebound, City of Iron (Second Edition), Shadows over Camelot, Five Tribes, Mission: Red Planet (Second Edition), Jamaica, Cyclades nebo Abyss.

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.
14.12.2018 13:19:23

jazykově nezávislé
Imho aspoň v případě Cathaly proto, že hry jako Five Tribes, Jamaica nebo Cyclades moc překlad nepotřebují. Pravidla si stáhneš tady, nebo najdeš jednoho člověka kdo umí anglicky, a můžeš hrát s kýmkoliv.

Shadows over Camelot vlastně má celkem dost textu, ale to asi vyšlo v době, kdy se ješě překlady tolik nedělaly.

14.12.2018 13:21:57 | Upraveno autorem (porovnej)

Cathalla
Má teď v podstatě všechno pod Asmodee.
A BF teď valí v CZ hlavně nové kousky, ne hry, které jsou už nějkou dobu venku.

Laukat je asi hodně specifický. Tím jak si všechno dělá sám, nevím jak u něj funguje min. tiskové množství a podobně. Navíc třeba Near and Far má opravdu hodně textu a není to značka jako třeba TWoM nebo TI4, aby se to tu někomu vyplatilo přeložit.

Pokud jde o Laukata, doufám, že se jako už tolikrát v minulosti, mylím.

--------------------------------------
Deskoherní Inkvizitor
Zakládající člen hnutí "Jednorožce s duhou do záhlaví Zatrolenek"

14.12.2018 13:27:33

Ryan Laukat
Je velká škoda, že česky nevyšla hra Near and Far, nejlepší hra od Ryana Laukata. Má podobná hodnocení jako This War of Mine a Charterstone ze stejného roku. Marně jsem věřil, že se jí někdo ujme.

18.12.2018 23:33:23

...
jj, je to škoda, ale z marketingové hlediska to asi jde chápat. Ono přeci jen nejde o hodnocení, ale o to zda by se ta hra prodávala, a prostě jak už tu někdo napsal níže TWOM má slavnou značku a Charterstone je zase legacy hra a ty teďka frčí. Navíc Naf je doopravdy kolos (co se textů týče) a ta lokalizace by stála imho hodně a takových zájemců (o tak famózní hru) by se zase tolik nenašlo, protože je ta hra drahá. Rád bych se však mýlil a v budoucnu na nějakou jeho větší hru v čj narazil.
---------------------------------
Deskoherní výzva Zatrolených her
Občasný recenzent na Hrajeme.cz

19.12.2018 01:52:02

red ravens games

vetšina jeho her je defacto bez textu a zrobna above and below a near and far mají preklady tu na ZH tak vzhledem jak specialni hry to jsou se toho asi vydavetelé spiš bojí. Oni teda taky ani nejsou uplne levny.

19.12.2018 08:02:48

Red Raven
Já k tomu můžu říct jen to, že některými vydavatelstvími je dost těžká domluva.

David Rozsíval,
Albi Česká republika a.s.

19.12.2018 09:40:16

...
Jak Laukat tak Cathala patří mezi mé nejoblíbeněnjší autory deskovek.

Je velká škoda že v ČR nevyšla alespoň jedna příběhová "laukatovka" myslím že takovou hru tu v ČR nikdo z velké čtverky vydavatelů ve svém portfoliu nemá.

Jinak u Cathaly při reedici Mission: Red Planet (práva vlastní FFG) jsem čekal od Blackfire lokalizaci a nestalo se, což je s podivem vzhledem k enormnímu úspěchu jiné marsovské hry se kterou žne úspěchy Mindok. Takže téma by se prodávalo.

Navíc teď jde do redesignu Cathalova Cleopatra a ta bude vypadat super.

19.12.2018 18:22:51 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Spirits of the Forest + rozšíření Moonlight
Spirits of the Forest + rozšíření Moonlight
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas