Aplikace na zapisování konečných i průběžných výsledků

Ahoj, používáte někdo aplikaci fungující na Androidu na zapisování výsledků her?

Já jsem zkoušel několik aplikací (nejdříve pro konkrétní hry), ale postupem času jsem došel k tomu, že nechci mít na telefonu 10 různých aplikací pro jednotlivé deskovky. Spíš by se mi líbila univerzální appka - zápisník, který umožní sledovat výsledky odehraných her i pomůže při sledování a zapisování bodů v průběhu hry.

Vyzkoušel jsem Score Assistant (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ledoc.scoreassistant) a ScorePal (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hfd.scorepal), u kterého jsem zatím zůstal. Je zadarmo, má vazbu na BGG a podporuje libovolné hry. Sice mi pár funkcionalit/nastavení chybí (skriptování skóre, např. u Agricoly 2-3 divoká prasata = 2 body; podpora dynamických kol, třeba pro zapisování Tichu, Žolíků apod., kde se hraje na předem neznámí počet kol), ale autor aktivně komunikuje a tyto funkcionality plánuje doplnit...

Máte někdo zkušenosti s jinými aplikacemi? Předem díky
17.1.2018 15:20:20

Nikdo nezapisujete elektronicky?
vypadá to, že nikdo nepočítáte body v aplikaci ani nezapisujete výsledky her elektronicky.

18.1.2018 23:23:45

ScoreGeek
Zkousel jsem vice aplikaci. Ale popravde jsem toho na cas nechal (nadseni vyprchalo, prevladla lenost, zapisuju na papir a premlouvam se ze to nekdy prepisu do te "spravne aplikace")...

Asi nejvic mi vyhovoval ScoreGeek - zejmena diky moznosti delat si sablony na detailnejsi statistiky a take protoze ma i webovou verzi, ktera je synchronizovana s tou mobilni. Bohuzel i u teto aplikace bych si dovedl predstavit spoustu uzitecnych vylepseni (napr. dodatecna editace zapisu, jednodussi pripojeni fotek z hrani apod.).

Dalsi celkem pekne:
BG Stats - hezka aplikace, pekne grafy. Celkem zivy projekt, zatim to neusnulo narozdil od vetsiny ostatnich.

Nejak mne nenadchlo:
Score Pal
a par dalsich...

18.1.2018 23:34:36

ruy

Rounds

jednoduche ovladanie, uklada zapisy skore
a na moje potreby dostatocny

okrem toho
na cavernu, great western trail, pouzivam solo apky

19.1.2018 09:49:10

ScoreGeek
Já používám ScoreGeek na mobilu i webu, tedy jen pro konečné výsledky (průběžné jsem zatím neměl potřebu zapisovat). Oceňuji možnost šablon pro počítání bodů. Dobré jsou taky statistiky, i když v něčem by to chtělo ještě vylepšit.
--------------------------------------------------------
zarytý fanda, sběratel a propagátor deskových her

19.1.2018 13:11:42

...
papier a ceruzka...

19.1.2018 16:48:29

Scoregeek
požívám Scoregeek, na většinu statistiky plně postačuje, i když uvítal bych i více funkcí

19.1.2018 23:31:32

ScoreGeek
Diky za tip, Score geek me nejak minul, vyzkousim jej.

20.1.2018 02:00:14

Fakt neexistuje?
Jelikož nemám android/iphone telefon, hledal jsem webovou službu pro evidování odehraných her a nic jsem nevygooglil. Tak jsem si naprogramoval vlastní, ale stejně mi to vrtá hlavou. Fakt nic takového neexistuje?

18.4.2018 22:08:24

Web aplikace
Zminovany ScoreGeek ma i webovou aplikaci (synchronizovanou s mobilni aplikaci).

19.4.2018 00:24:50

ScoreGeek
Ale musím nejdřív koupit zajíce v pytli, jinak jsem žádný přístup na web nenašel.

19.4.2018 09:12:25

BGStats
je sice placena ale vyhovuje mi. dela nejake statistiky meri cas, dase zapsat skore. probezne skore sice ne ale to jsem ani nikdy nepotreboval delat.

19.4.2018 09:23:38

ScoreGeek - web
To rotacak:
Měla by fungovat adresa http://www.rebrandsoftware.com/ScoreGeekApp/

--------------------------------------------------------
zarytý fanda, sběratel a propagátor deskových her

19.4.2018 12:59:00

export
Zdravím. Scoregeek umírá na úbytě, ta appka se nevyvíjí, majitel její vývoj už zřejmě opustil. Nezvládá už korektně ukládat do cloudu ani exportovat výsledky na bgg.

Tímto se chci zeptat, někoho programátorsky zdatného zda by dokázal "překlopit" exportovanou databázi ze Scoregeeku (ve formátu *.csv) do BG stats nebo do jiné aplikace. Přeci jen poctivě zaznamenávám výsledky hraní už 5 let a mám tam 1600 záznamů partií a právě jsem díky migraci na druhý komp přišel o cca 200 záznamů

8.2.2020 17:00:37

ScorePal

Má cenu si připlatit Premium za ScorePal?
Zaznamenávám si tam zatím herní partie jen od začátku roku. Dá mi to něco navíc?

20.1.2021 18:51:31

Statistiky
Trošku podrobnější statistiky ;-)

20.1.2021 19:09:43

PJ

A není to jedno?
Nebo se zeptám jinak: když už si chcete vést statistiky a zapisovat body (i když i tady bych se zeptal z jakého důvodu), nestačí vám místní herní deník na ZH, který statistiky generuje a je zcela zdarma?

21.1.2021 20:29:33

No

No, je tady řeč o aplikaci.
A navíc, že je tady nějaký herní deník ani nevím.
Hledat tady občas něco v té změti je dost na hlavu.
Používám na 99% jen mobil.

21.1.2021 22:37:15

PJ

flipper
Ptal jsem se spíše filozoficky. Pokud bychom se měli rýpat v technikáliích, internetový prohlížeč v mobilu je také aplikace, kterou lze přistupovat na tento web. U každé hry zde na ZH je vpravo záložka "Hraní", kam lze přidat zápis. Statistiky jsou pak k dispozici v uživatelském profilu.

21.1.2021 22:59:05 | Upraveno autorem (porovnej)

PJ vs UX
Srovnejme si, jak je náročné dostat se na formulář zápisu (každý krok je aspoň jedno kliknutí):

Odemknout telefon > pustit prohlizec > menu > zalozky > zalozka na ZH stranku s vlastni sbirkou > vybrana hra > zalozka Hrani > Pridat zapis z hrani + prodlevy pri nacitani stranek podle toho jak rychly ma clovek telefon a internet.

Odemknout telefon > pustit herni appku > tlacitko pridat zapis > vybrana hra ze seznamu

A to hodnotím jen příjemnost, neberu v potaz funkce. ZH zápisy jsou dost omezené. Appka kterou používám já dokáže načíst sbírku z BGG a navíc ještě automaticky počítat uplynulý čas, pamatovat si hráče i mimo BGG, přiřadit hráčům role, zapsat skóre, vítězné kolo, definovat vlastní lokace, herní variantu/mapu/scénář a pamatuje si poslední zapsanou hru.

Jasně, skoro všechno to si můžeš napsat do poznámek, ale pak se z toho nedají tvořit analýzy dat, kvůli kterým to část z nás určitě dělá, a které na ZH nejsou. Já si skóre moc nezapisuju, ale podívat se, které hry jsem hrál kde a jak často, popřípadě kdo kdo má tendenci vyhrávat v jaké hře, to je zajímavé.

Koho to zajímá, používám appku BG Stats. V základu 100Kč, za pár šušní se dají dokoupit pokročilé statistiky (filtrování win rate podle počtu hráčů, winning streaks, celkový nahraný čas pdole hry atd.), cloudová synchronizace (pro více zařízení) nebo výzvy (takové ty klasické jako 10x10 apod.).

22.1.2021 01:02:07 | Upraveno autorem (porovnej)

Borghal Rantipole
Souhlasím, že appka BG Stats je fakt super. Ale v základu není zdarma (stojí něco přes 100 Kč) a doplňující statistiky (ve kterých je herní čas apod.) se pak doplácí něco přes 50 Kč.

22.1.2021 09:23:40

Apka


Mě primárně nejde ani o podrobné statistiky.
Mám ji jen na zapisování odehraných her, jaké hry jsem hrál, kolik partií jsem odehrál a jak jsem si v nich stál, to je asi vše. Tak snad se to do roka nezvrtne a nebudu chtít podrobnější statistiky. Proto jsem se ptal co mi dá aplikace ScorePal po zakoupení :D

A nechci si zapisovat statistiky tady ne web jak psal po mnou Borghal Rantipole. Pro mě je to daleko složitější.

22.1.2021 09:41:34

flipper
ScorePal mám už od roku 2017. Asi 2 roky jsem pracoval se zdarma verzí s reklamou. Pak jsem si, vzhledem k častějším zápisům z hraní, dokoupil jen tu část s Complete stats, ale stále s reklamou. No a za odstarnění reklamy jsem zaplatil až po výměně mobilu, cca před 3 měsíci.
Možnost rozšíření funkčnosti ve dvou platebních krocích mi přijde fér. A rozhodně si hned nic kupovat nemusíš.
Jen doposud nefunguje možnost rovnou exportovat záznamy do xls nebo csv k dalšímu zpracování. To má autor stále na seznamu ToDo a asi se toho nedočkáme.
Jinak s apkou naprostá spokojenost.

22.1.2021 12:54:54

Začal jsem se poohlížet po aplikacích na záznam hraní a našel tuto diskusi. Pokud někdo používáte aplikaci na mobilu, tak by mě zajímalo proč a proč zrovna tu co používáte (opravdu zásadní důvody, nejvíce důležité funkce).

Docela bych uvítal webový přístup k datům z PC. Zálohu jinam. Zrovna minulý týden jsem řešil zablokovaný mobil a musel jsem udělat tovární obnovení. Ještě teď nevím, kde všude nemám obnovené 2FA nastavení a kde se zaseknu až se budu přihlašovat. Hlavně ty co jsem měl přes kód generovaný v mobilu.

@PJ: K zápisům zde na ZH. Když už, tak bych chtěl každému hráči zapsat i body. A nelze zapsat libovolné hráče (i ty mimo ZH). Jinak ano, ZH jsou cesta zdarma. Stačí si dát do záložek url zápisníku [ https://www.zatrolene-hry.cz/hrani/new/ ]. Mobilní verze webu mi přijde ideální (pro tento účel).

 

 

23.9.2022 09:52:39 | Upraveno autorem (porovnej)

@peca007 
Osobně doporučuji Board Game Stats:

  • je to živý projekt (autoři neustále přidávají nové funkce a ladí stávající)
  • cena cca 3 piva (140,- Kč)
  • mobil máš vždy po ruce
  • za cca 2,- Kč/měsíc si můžeš připlatit zálohování do cloudu (takže se netřeba obávat o data)
  • podporuje synchronizaci s BGG - jak kolekce, tak i odehrané partie (tudíž máš i ten “webový” přístup)
  • přehledné statistiky a filtry snad všeho, na co si vzpomeneš (hry, lokace, hráči, období, doba hraní, top score, cena za hodinu, …)

23.9.2022 10:24:54 | Upraveno autorem (porovnej)

Řešil jsem to intenzivně asi před půl rokem (na androidu) a skončil u “Board Record”. Velmi se mi líbí možnost vytváření tabulek pro body. Každou hru si převedu do tabulky v aplikaci a papíry už nepoužívám. Appka se aktivně vyvíjí a funguje skvěle. Dvě negativa. nevypadá nejlépe a lehce trhá..ale opakuje skvěle funguje.

Hezčí a možná o chlup praktičtější byl ScorePal, ale tam kompletně chybí vývoj, podpora a synchronizace je něco mezi rozbitá a velmi rozbitá.

Board Game stats jsem zkoušel, ale nepřišel na to, co by měla mít skvělého. To už byl lepší a zdarma BGG catalog.

Zálohy neřeším, vše jde na BGG (proto ScorePal odpadl).

23.9.2022 10:33:22

Vybíráme z Bazaru

Carcassonne Objevitelé - Neues Land
Carcassonne Objevitelé - Neues Land
Akt. cena: 200 Kč
Končí za: 7 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas