Albumy na karty

Ahojte, kolekcia kariet z hry Hra o truny LCG sa mi už dosť zväčšila a preto by som si chcel kúpiť nejaký album, kde by som si to všetko usporiadal. Keďže som takto usporiadané karty nikdy nemal, mám problém s výberom obalov. Našiel som stránky na 9 kariet (UltraPro) a stránky na 18 kariet (Dragon Shield - v tomto prípade rozumiem, že ide asi o obojstrannú variantu). V Hre o truny je však každá karta v troch kópiách, tým pádom by bolo super, keby sa mi do jedného priečinku zmestili 3 kópie rovnakej karty.
Preto sa chcem opýtať, neviete poradiť ktoré stránky do albumu kúpiť, aby sa to dalo takto usporiadať?
Veľká vďaka (a sorry, pokiaľ je už založená podobná diskusia :-) ).
23.7.2019 14:32:41

re
ze zkušenosti vím, že do jedné kapsy pohodlně více kopií stejné karty dostaneš. 18 je to samé jako 9, akorát to berou oboustranně - přesně jak píšeš. Je to tak, že z jedné stránky je fólie plná a z druhé je nahoře průřez, takže karty pak dáváš jednu rubem a druhou lícem.

23.7.2019 15:03:44

když jsme ještě hráli Magicy
nebyl problém tam nacpat i víc než 3 kusy :)

Jen pak trochu trpí očka toho alba, protože je těžké.

23.7.2019 15:30:00

u mě tedy
M:TG ne, ale to si laskavý čtenář snadno domyslí ;-)

23.7.2019 16:50:42

Album
Ano, je to skutečně 9 kapes na stránku.
Do jedné kapsy se vejdou tak 4 karty a už je to takové jen tak tak. Celkem špatně se vyndavají a může snadno dojít k poškození. Víc karet než 4 už moc napíná ten plast a zatěžuje očka stránky. Při velkém zatížení jedné stránky mají očka tendenci se trhat.
Doporučil bych proto šanony, co mají 3 háčky (ty velké kancelářské, co mají 2 a páčku nebrat - listy nemají dostatečné rozloženou zátěž na očka a opět se trhají). Jeden list vyjde asi na 4 koruny (asi 0,15 €?), tak radši vzít víc listů, než "ušetřit" a za chvíli kupovat nové.

23.7.2019 17:01:36 | Upraveno autorem (porovnej)

Vďaka za odpovede :)
Ak teda porovnám tie stránky UltraPro a Dragon Shield, keďže sú určené na rovnaký počet kariet, je medzi nimi nejaký podstatný rozdiel? Lebo cenovo vychádzajú lepšie UltraPro a preto neviem, či sa oplatí investovať do DS (teda či sú kvalitnejšie, pevnejšie).

Havelock --> Čo sa týka albumu, mám v úmysle kúpiť nejaký z ponuky Dragon Shield Binder, ktoré majú práve 3 háčiky... Tak dúfam, že to bude v pohode :)

Inak v ponuke Dragon Shield som si všimol aj 8 priečinkovú verziu, určenú pre horizontálne karty /teda ako napr. karty plánov v Hre o tróny/. Neviete náhodou, či ich ponúka nejaký obchod na Slovensku alebo v ČR?
Vďaka.

23.7.2019 22:43:02

Blackie
Podle me neni potreba kupovat nic draheho. Listy od Ultrapro postaci. Stejne tak sanony z kancelarskych potreb, nebo papirnictvi. Ja je kupuji v makru (na Slovensku Metro). Dragon shield si necha platit za znacku.

24.7.2019 01:38:14

Blackie

Já kdysi hrával Magicy, Wastelands a měl jsem sbírky hokejových karet a Doomtrooper a za celých cca 20 let se mi nestalo, aby mi prasklo očko u fólie a to používám ty nejlevnější šanony s dvouma očkama a páčkou (kancelářské).

Záleží na kartách, ale třeba těch Wastelandů se vejde do jedné kapsy až 6.

Jinak listy používám UltraPro a ještě jedny takové o hooodně tenčí a "aušusové" a ani u těch se mi nikdy nic nenatrhlo :)

24.7.2019 11:01:48

Vybíráme z Bazaru

Postav si svůj Kačerov - Karty + Pravidla od 1 Kč
Akt. cena: 410 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas